Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polartinsss

Czy test ciążaowy może się pomylić?!

Polecane posty

Gość polartinsss

Chodzi mi o to,że jeśli wynik testu jest pozytywny to czy na 100% jestem w ciąży? Czy jest jakaś szansa,że test się pomylił i że to nie jest ciążą?

Gość mi-mo-mu
Na opakowaniu masz skuteczność testów ale przeważnie mają one ok 90% skuteczności

Gość polartinsss
tak ja wiem,ale nie o to mi chodzi...znam przypadki,kiedy test wychodził negatywnie,podczas gdy ciążą była...ale chodzi mi o to czy jest możliwość,że test się myli pokazując wynik pozytywny,kiedy nie ma żadnej ciąży? Nie słyszałam jeszcze o takim przypadku,dlatego jestem ciekawa...

w zasadzie mozliwy jest tylko wynik fałszywie negatywny - dlatego ze bedzie jeszcze za wczesnie i bedzie za małe stęzenie substancji ktorej obecnosc wskazuje na ciążę. jesli jest jej juz tyle ze test wskazuje pozytywnie to jest to praktycznie pewne.

Gość polartinsss
tak też myślałam...dzięki za odpowiedź

no... raczej nie jak juz pokaże ciaz to raczej ona jest ale wiesz dziwne rzeczy sie nie raz zdarzaja

na odwrót nie ma możliwości no chyba, że są tam u Ciebie takie sytuacje jak wypisane w ulotce, zażywanie jakichś leków bądź jakiś nowotwór. jeśli wyjdzie negatywny to nie wiadomo czy jest w 100 % pewny, bo stężenie hcg mogło być zbyt małe aby zabarwiła się druga kreska, a jeśli wyjdzie pozytywny to znaczy, że w twoim organizmie jest hcg jeśli nie nowotwór i te leki to ciąża

Gość onaaaa097
ja kiedys jak bylam za granica, podano mi podano mi jakis hormanlny lek(mialam maly wypadek) i wtedy test mi wyszedl pozytywny, bylam przerazona, ale okazlao sie ze to od tego leku jak go skonczylam wszytko wrocilao do normy

Gość fygydymyk
gdzies slyszalam,ze w wielu przypadkach dochodzi do wczesnego naturalnego poronienia z powodu problemow z plodem... wtedy test moze pokazywac wynik pozytywny,a za pare dni ciazy brak...