Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cinek24

Jak zorganizowac wyjazd mając 4 tysiace PLN ?

Polecane posty

Gość cinek24

Chcę mieszkać w Anglii, byłem już półtora roku w Irlandii, wrocilem by skonczyc studia licencjackie, no i skończylem, okazalo się że nie mam nic w Polsce, nic mnie tu nie trzytma i szczerze mówiąc rzygam już tym. Tylko że mam jedynie 4 tysiące złotych na wyjazd + będe tydzien w grudniu w Anglii z kims kto wozi paczki busem , ja jako zmiennik (kierowca). Zastanawiam się jak zorganizować ta moją emigracje, a najlepsze rady będą od osób które mają doświadczenie. Nie mam w Anglii nikogo , tylko te 4 tysiace zl co moze mi starczyc na 6 tygodni pewnie. Język oczywiście znam, chciałbym osiedlic sie do 100km od Londynu, ponmiewaz docelowo chce byc w Londynie. Za wszelkie rady, sugestie i odpowiedzi będe wdzięczny, co byscie zrobili mając 4tys i tydzien jakby za darmo tam w grudniu. Może uda mi sie wyrobic w ten tydzien nr podatkowy?

Gość taka jedna babka
szkoda ze nie chcesz przyjechac w okolice Manchesteru, bo bym cie przygarnela, a co do NIN to nie wiem czy w tydzien sie da, najpierw na spotkanie musisz sie umowic

Gość Ona z UKKKKKKKKK
zacznij od dzwonienia za praca i mieszkaniem po Angielskich Agencjach,jeszzce z Polski nie ufaj nikomu w kwesti pieniedzy. Jest recesja . nie jechalabym w ciemno bo szkoda tej kasy z Polski .

Gość a na jakim poziomie jest twoj
angielski\?

Gość cinek24
Zastanawiam się czy nie lepiej kupic sobie nr telefonu jak będe tam przez ten tydzien , zeby miec angielski w PL i jak by ktos odpowiedzial na moja aplikacvje w pracy to wtedy ruszyl, zamiast czekac miesiac i wydawac kase czekajac az ktos mi odpowie ;) czy jak sobie kupie angielski top up nr to bedzie mi dzialal w PL tak ze ktos dzwoniacy sie nie zorientuje gdzie jestem? Angielski jest na poziomie takim że jak jechalem do irlandii to juz byl na wysokim poziomie i siedzialem tam 15 miesiecy jeszcze, wiec chyba ok ;) to nie jest akurat problem w tym wszystkim, ksiazki se czytam w angielskim dzieki wam za rady, tez wlasnie rozgladam sie za agencjami... a ten nr podatkowy to jak przebiega procedurta ide do urzedu i sie umawiam na spotkanie?

Gość taka jedna babka
dzwonisz do urzedu, umawiasz sie na spotkanie, potem w ciagu 4 tygodni, ale zwykle to kilka dni, przysylaja ci kartke z tym numerem a potem przysla karte. Tylko musisz im podac jakis adres tu w UK bo do PL ci nie wysla. Numer mozes sobie angielski kupic i urzywac w PL ale jak beda do ciebie dzwonic to ci bedzie z karty pobierac, wiec warto uzupelnic wyzsza kwota

Gość co do NIN
najpierw zajmij sie szukaniem pracy i po przyjezdzie wyrobisz NIN, do ubiegania sie o niego konieczny jest list od pracodawcy potwierdzajacy zatrudnienie wiec musisz najpierw znalezc prace; no i w tydzien napewno tego nie da sie zrobic, bo to nie zalezy od ciebie tylko z gory urzad ustala termin spotkania; a przy szukaniu pracy po prostu mowisz ze twoj NIN jest w toku

Gość taka jedna babka
co ty gadasz, moj znajomy przyjechal miesiac temu, zadzwonilismy do jobcenter, umowil sie na spotkanie i ma juz NIN. A wczoraj zaczal szukc pracy. Teraz nie trzeba miec zadnych listow od pracodawcy. NIE WPROWADZAJ LUDZI W BLAD

Gość TERAZ bez NIN nikt cie nie
Zatrudni. a bez zatrudnienia nic nie wynajmniesz :) powodzenia

Gość taka jedna babka
no wlasnie, kiedys trzebabylo miec prace a potem NIN a teraz nie masz NIN nie masz pracy, chyba ze na czarno

Gość cinex
dzięki za wszystkie odpowiedzi :) babka dzięki za linka i informacje :)zagłębie sie w temat co do NIN i pomysle jak to zrobic najlepiej, kuźwa mam jazde na ten Londyn, czuje że tam będe mieszkał ;)

Gość taka jedna babka
Poszperaj jeszcze na necie, dobrze by bylo jak bys mial tam jakis znajomych u ktorych moglbys zacumowac na poczatek, zwrocilbys im jakies koszta, ale zawsze to taniej i latwiej na starcie. Duzo zalezalo by od znajomych, ale jak masz to warto zadzwonic i zapytac

Gość do autoraaaa
hej ,mzoesz podac swojego maila?

Gość jsjskskskkskssk
jestem w anglii od 4 miesiecy wiec moge Ci doradzic wyrobilam sobie NIN od razu jak przyjechalam. poszlam do jobcentre, dogadalam spotkanie w sprawie NIn, po kilku dniach juz bylo po rozmowie i niedlugo po tym dostalam NIN. prace znalazlam po 1,5 miesiaca kiedy zrezygnowalam z dalszych posuzkiwan pracy w biurze i pracuje ciagle na linii :/ list od pracodawcy musisz miec do zalatwiania Home Office, i masz wtedy miesiac od rozpoczecia zatrudnienia

Gość cinex
moj mail: allegro842@gmail.com dzięki serdeczne za info wszystkim ;)