Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kakakakakakkakakakakakakakaka

moj koty jedzą tylko whiskasa- z saszetek!!!!

Polecane posty

Gość kakakakakakkakakakakakakakaka

Nie chccą ruszyć niczego z puszki-whiskasa również; jeszcze trochę i polegnę finansowo. Jeszcze trochę i polegnę finansowo a ich powodu. Mam dwa koty- od małego jadły juniorki- saszetki, chciałam żeby nie brakowało im niczego. I tak je chyba przyzwyczaiłam, że nic innego nie ruszą. Karmę też jedzą jedną „favourite”… co ja mam zrobić? Nie wyrobię $$ z zakupem tych saszetek… co Wasze koty jedzą?

Gość Nathalie14
Mój kotek je karme royal canin puszki i sucha tez, oprocz tego dostanie czasami rybke albo surowe miesko

Gość kakakakkakakakakakakakkakakaka
A Wy co dajecie swoim?

Jasne ze przegłodzić, ja tak czasem z dziećmi robie jak wybrzydzaja a co dopiero koty heheh ;)

Gość kakakakakkakakakakakakakaka
moej to są tak perfidne, że jak dałam im innej karmy (z puszki) to powąchały i odeszły. Nic. Czekałam. Minęło kilka godzin i zaczęły wołać o swoje- miauczeć, jak jakieś chore.... karmy z puszki dalej nie ruszyły.

Gość kakakakkakakakakkakakka
Chyba im zrobię 2 dni przymusowej diety; skoro one takie sfochowane,... szlachetne dachowxcce :P

nie dawaj kotom Whiskasa, wiesz ile to ma miesa w miesie? 8%!! reszta to soja, popiol, wypelniacze, ogolnie smieci. Mojemu kotu weterynarz polecil dobra sucha karme: min 50% mieska, reszta to warzywa. jedzac sucha karme kot sobie tez czysci zeby. Moj kocur byl przyzywczajony do whiskasa, kit-kata i innych smieciowych puszek. Zastosowalam metode na gloda i z bolem ale przeszedl na sucha karme, choc ile bylo przy tym miauczenia to szok, az mi zal go bylo ze glodny chodzi. Do dzis jak puszke zobaczy to mu sie oczy swieca. Nie wiem co oni tam daja ze to kota uzaleznia, pewnie jakies wzmacniacze smaku, w sumie ludziom tez bardziej smakuja czipsy niz marchewka;) dostaje tylko dobra, sucha karme, od czasu do czasu troche prawdziwego mieska i widze po nim ze mu to sluzy, ma lepsza siersc i pazury.

Gość kakakakakakakkakakakaka
samą suchą karmę?

sama, to karma do kupienia tylko i wylacznie w lecznicy, specjalnie dla kastrata. Ma scisle odmierzone dawki. Pewnie ze od czasu do czasy dostanie jakies skrawki jak np robie mieso na obiad ale podstawa jego diety to ta karma. Moze sam sobie urozmaica menu bo jest kotem wychodzacym, no ale na to juz nie mam wplywu a poza tym to mu na pewno nie zaszkodzi. Serio widze poprawe, wczesniej mial problemy z pazurami, zlamal je sobie dwa razy, w obu przypadkach skonczylo sie to zabiegiem pod narkoza. od czasu jak jest na tej karmie nic mu sie nie stalo, siersc ma bardziej blyszczaca, pazury silniejsze, okaz kociego zdrowia po prostu:)

Gość .....ot ..co.....
whiskasy i suche zarcie to dla kotow to samo co dla nas fast foody. od tego mozna sie uzaleznic i w dodatku nie jest to zdrowe jedzenie. radzilabym ci podawac im normalne posilki pamietajac przy tym, ze koty to typowe zwierzeta miesozerne. psy zjedza jeszcze kasze, ziemniaki itp, koty juz nie. jezeli nie beda chcialy jesc, to przeglodz je troche. po paru dniach na pewna zaczna jesc

Gość moj kot nie kupowałby whiskas
polegniesz finnsowo? :o od whiskasa marnego? :o whiskas to najgorszy shit ze wszystkiego! teraz oszczędzasz na żarciu, a potem wydasz 3 razy tyle na leczenie taniej wychodzi mieso i podroby pol kilo serc drobiowych kosztuje okolo 3 zlotych porcjujesz i masz na kilka dni

Gość kot musi jeść mięso
żadne suche nawet najlepsze karmy nie zastapią kotom mięsa prawdziwego :o

Gość kot musi jeść mięso
ponadto ryby od czasu do czasu, serki biale, zotka jaj, smietanke a sucha karma winna być tylko dopełnieniem do jedzenia, czyszczą sobie zeby suchą karma ale nie zapominajmy, ze koty to zwierzęta mięsożerne, a nie chrupkokarmoshitożercze 🖐️

Gość hahah jasneeeeeee
ta szczególnie moj pies dobrze funkcjonował na suchym DOBRYM suchym :o nowotwór zoładka cale dwa lata dobrze funkcjonowal na suchym:o glupie pierdolenie

Gość kot musi jeść mięso
ano widzisz to zależy czy tobie zalezy aby twój kociak miał wszystko czego mu trzeba, a wierz mi, ze miesa mu trzeba najbardziej:) moje dostają to co dla nich najlepsze i jest to mięso, a jak ty dbasz o swojego kota to już twoja głowa byle by się obyło bez płaczu później 🖐️

Gość chhchchc
moja kicia odkąd przerazil mnei u niej guzek w okolicy gruczołow mlecznych dostaje wyłącznie karmę Royal canin mokry i suchy - glównie suchy. Owszem był foch że ona juz nie chce Royal (po pewnym czasie jedzenia) więc jadła przez krótki okres sanabelle lub puriną pro plan. ale wócialm do royal bo jednak po tym było najlepie... Whiskas to ona dostaje raz na pół roku - jako coś innego - fast food :) Jesli chodzi o ludzkie jedzenie to ona je smakuje a nie je :) PO porstu odrobinkę zje i reszta zostaje - nawet ryba :) Wolałabym ją karmić HILLS bo to karma weterynaryjna - najlepsza - ale nigdzie w całym Szczecinei nei widziałm karmy light dla kotów tej firmy??? Jest taka???

Gość chhchchc
Moja po sterylizacjii przytyła z 4 kg do prawie 8. Musi byc na diecie i dlatego tak bardzo dbam o to czym karmię ją - mam nadzieję że juz neidługo będa efekty :)

Gość kazdy wet podaje to na czym
to oczywiście ze wet radzi ale tylko ze swojej półki drogą karme bo ma z nimi PODPISANĄ umowe na sprzedaż :o nie wiecie takich rzeczy oczywistych? 💤

Gość chhchchc
znlazłam własnei na stronei interetowej hills dla otyłych kotów - ciekawe dlaczego nei ma tego w sklepach???

hej:) spróbuj podaćkotu royala exigenta jest dla kotów wyjątkowo wybrednych, ma 2 rodzaje krokietów i uwierz mi, że koty to ŻRĄ... a jak Twój zaprotestuje, to niepozostaje Ci nic innego jak głodówka... no i morka karma nie jest polecana chociażby ze względu na zęby, można podac od czasu do czasu, jako przysmak, ale w zyciu wiskasa, czy kitekata... kobieto, to tak jakgdybyc mc donalda jadła:( polecam: animonda, gourmet, sheisir, acana, iams, hills....

Gość chhchchc
to ja trafiłam na jakiegoś innego - mój wet urtaował zycie moim 3 zwierzakom i mam o nim bardzo dobre zdanie. Jak zobaczył jak kicia przytyła zapytał tylko czym karmie i jak usłyszał że ROYAL to powiedział że ok i że powinno pomóc. Na półce leżały HILLS i wcale mi ich nei wciskał... nawet nie wpsomnaił o tej karmie.

Gość moje koty
jedzą royal canina i bardzo go lubią... kto ci naopowiadał,że whiskas czegokolwiek dostarcza kotom??? to takie same paści jak pedigrre dla psów!!! kup im pożądną suchą karmę zgłodnieją to zaczna jeść, a jeśli nie jadłyby przez 2-3 dni zgloś się do swojego weterynarza i da Ci cos na pobudzenie apetytu... moje dostały taki smierdzący rybą proszek i po problemie

wiesz, bo z karmami typu whiskas, kitekat, pedigree i chappi jest tak jak z mc donaldem - jemy, bo nam smakuje, a nie koniecznie jest to dobre dla naszego zdrowia... a już na pewno na dłuższą metę zajmuję się karmami dla zwierząt zawodowo i prywatnie, od lat mam i koty i psy:)

a różnica miedzy hill'sem a royalaem jest taka, że hill's jest robiony z surowego mięsa a royal z suszonego, ale i tak moje zwierzaki jakoś wolą royala, królewskie bestie:D

moje psy jadly sporo kupnych saszetek i sie przyzwyczaily ale zaczelam im dawac stopniowo mniej i wiecej domowego i sie przyzwyczaily znow do domowego jedzenia

moj kot je chappi dla psa bo lubi :D albo takie tanie mielonki w puszkach, a czasem jakiegos whiskasa albo gurmegold czy jak sie to piszę. Ma humorki raz nie zje drogiego jedzenia i trzeba lecieć po tanie, a raz na odwrót. Spróboj może kit kata, może Twój kot nie lubi konkretnie czegoś. Może woli w sosie lub w galaretce, mój osobiście nie lubi z kuraczakiem. czasem można w sklepie kupić tzw"ścinki" czyli mix resztek z szynek kiełbas itp u mnie to jest na 5 lub 8 zł kilo i czasem też to mu kupuje.

Gość chhchchc
Mo to mój dachowiec tez chyba królewski jest :) Choć mój wet pwoeidział że to meiszanka z kotem rasowym - ma troche inna sierśc niz dachowce typowe.