Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość newlookkkk

Studniówka

Polecane posty

Gość newlookkkk

Jakie sukienki na tegoroczną studniówkę? Chwalmy się i żalmy w przypadku braku koncepcji ;)

hmm ja tez sie zastanawiam ;P mysle nad mała czarna ale własnie czy taka nadaje sie na studniowke ?;> wiem na pewno ze nie chce dlugiej sukienki ;d

Gość kiki nanana
oo dziewczyny, przypomnialyscie mi moje dylematy sprzed roku. i jak kazda z moich kolezanek przezywala kupno kiecki na studniowkę ;d nie wiem jak bedzie w tym roku, ale pewnie podobnie jak w poprzednim i kilku poprzedzajacych go latach - mozecie spodziewac sie po prostu wszystkiego ;DD tym, ktore chca wybrac prosta, skromna sukienke, bo boja sie ze za cos bardziej rzucajacego sie w oczy zostana skrytykowane, czy obsmiane - abosultnie nie !!! na mojej studniowce mozna bylo znalezc doslownie kazdy kolor teczy wsrod sukienek tlumu balujacych maturzystek, w dodatku nie bylo najmniejszej reguly, ktora kierowaly sie dziewczyny kupujac kreacje - byly bardzo krotkie, srednie, nawet i te po same kostki. Byly suknie typowo balowe, to znowu bardziej dopasowe, prawie ze sylwestrowe, z dodatkami tez prawdziwy szal - mnostwo kolorowych satynowych rekawiczek, drobnych torebek, butow z czubkami, z odkrytymi palcami, na szpilce, na drobnym obcasie... widziaam tam chyba wszystko ;D aaa i moze taka drobna wskazowka dla tych, co chca sie wyrozniac ;D bardzo malo dziewczyn zdecydowalo sie na rozowe sukienki (nie wiem, moze baly sie stereotypu barbi) ale wlasnie te dziewczyny najbardziej rzucaly sie w oczy, poza tym te rozowe kiecki nie byly denne, naprawde robily wrazenie :) ja tez wybralam sie w rozowej (choc troche sie jej obawialam :P wczesniej mialam na oku niebieska i srebrna) ale wiele dziewczyn pytalo sie gdzie ja kupilam i wyszlo na to ze swietnie sie czulam :) poza tym przypominam sobie nawet jedna dziewczyne w sukience koloru prawie ze kanarkowego ;O moze brzmi to okropnie, ale laska miala dlugie, blond wlosy, fajne zlote butki i wygladala ekstra ;D tak na marginesie dziewczyny byly tak poodstrzelane (rozmowy o fryzjerkach i kosmetyczkach towarzyszyly nam przez dlugie godzinyyy lekcyjne az od pazdziernika xd) ok mam nadzieje ze moje sugestie sie przydadza :) i nie stresowac sie tak! w perspektywie czasu smieszne wydaje mi sie to, ile czasu spedzilam nad rozmyslaniem nad ta 'jedyna' sukienka :P no tak, wiadomo ze to bardzo wazna impreza, ale doradzam kupic po prostu to, co sie podoba, w czym sie dobrze czujecie i nie martwic sie, czy bedziecie pasowac do reszty ;D przejrzyjcie zdjecia studniowkowe starszych rocznikow ze sowich skzol i zobaczycie o co mi chodzi :) pozdrawiam i zycze milego studniowkowania :) i.....maturrrrrkkiiii ;O hihi

Gość klarysssa
a tamta mała czarna wyzej wyzej tez mi sie podoba ale nie na studniowke :P taka za mało elaganca .. chociaz to moze kwestia dodatkow ;p

hej :) ja w tym roku na studniówce miałam taką w stylu hiszpańskim, z przodu trochę krótsza tak, że idąc było widać nogi i kolana :D a z tyłu długa do ziemi, kolor ciemna śliwka ;] prześliczna byłam w niej 3 razy na imprezach już ;p

Gość Justi1991
A jakie buty zakładacie na studniówkę???

oczywiscie na wyskokich obcasach ;) tylko nie wiem czy wytrzymam w nich cala noc to moze jakies baletki na zmiane ;P

Gość patysiak50
hej wam studniowkowicze! ja juz mam kiecke- przypomina troche sukienke w stylu pin-up- bardzo dopadowana, dlugosc za kolano, na prostokatne ramiaczka, biala w czarne kropki. myslicie ze jest dobra na studniowke, czy moze (ja odnosze takie wrazenie) zbyt malo "studniowkowa" ?

Gość nijakodosmaku
ładna, ale Steczkowska psuje ogólne wrażenie hehe ;) http://moda.allegro.pl/item826198652_sukienka_cekinowa_bombka_river_island_rozm_38.html a co myślicie o tej? wiem, że jest trochę krzykliwa, ale właściwie to chodzi mi o to żeby się wyróżniać.. w końcu to w miarę ważny dzień i można trochę zaszaleć. Ale nie ocierać się o kicz. Nie chcę jednak wyglądać tandetnie. Więc?

Gość trytobee
u mnie w szkole nie bylo nakazu co do koloru sukienek ale powiem wam ze akurat w mojej klasie wiekszosc dziewczyn wybralo czarne sukienki i naprawde uwazam ze moja klasa byla najlepiej ubrana ladna czarna sukienka i do tego ladne dodatki efekt niesamowity. naprawde jak sobie przypomne ten dzien to dziewczyny wygladaly wrecz bajecznie. widzialam rozne sukienki i w innych klasach dziewczyny mialy balowe sukienki na kolach w krzykliwych kolorach. mi osobioscie sie to niepodobalo. ale kazdy ma swoj gust. ja mimo wszytsko uwazam ze czarny bedzie najlepszym kolorem i najbardziej odpowiednim. ale to juz jest indywidualny gust

Gość olala_23 P
zdecydowanie czarna

Przy okazji - dobra rada starej wyjadaczki - nie wydawajcie kasy na sukienkę studniówkową. Nie, nigdy więcej jej nie założycie. Nie, nie sprzedacie jej tak, żeby chociaż część kasy się zwróciła. Nie, nie będziecie w niej występować na premierach filmowych, cudzych ślubach, etc. Będziecie chciały inne, modniejsze, ładniejsze. To sukienka trochę w stylu sukni ślubnej - zakładasz ją raz :D Dbajcie o środowisko i bądźcie eko - kupcie sukienki wielofunkcyjne, albo używane. Oczywiście każda z was zrobi jak uważa ;)

Gość Lekka_Jak_Wiatr
Nie kupujcie sukienki "na raz", fakt nie założycie jej drugi raz, bo ma zbyt "wyrafinowany" fason. xD Sama kupiłam właśnie taką i leży do tej pory w szafie...^^ Ale nie żałuję. Uważam że są chwilę w życiu kiedy powinno się wyglądać wyjątkowo i nie żałować kasy na wygląd....^^

Gość organizatorka09
Cześć. Organizuję w przyszłym roku studniówkę. Szukam dobrego fotografa z Warszawy. Słyszałam o Piotrze Artonie. Czy ktoś z Was korzystał z Jego z usług? Powiem szczerze, że galeria na www.piotrarton.pl bardzo mi się podoba;-)

Gość skleptaneczny
Wygodne buty to podstawa. Przetańczyć całą noc !!!! Z tanecznym ukłonem www.skleptaneczny.pl

Gość keisaj
Mała czarna jak najbardziej jest na miejscu. Do tego odpowiednie dodatki i będzie na studniówkę, a później na inne okazje. Może być zwykła np. http://www.naia.pl/sukienka-midi-z-szalem-009-8 z jakimś wyrózniającym elementem: np. http://www.naia.pl/sukienka-wieczorowa-midi-84-46 albo z innej beczki koktajlowa sukienka, którą "zmienimy" przy pomocy dodatków i będzie na kilka razy: http://www.naia.pl/krotka-sukienka-koktajlowa-024-ecru-355

Gość heh nabijaczki poszły na sanki
tak może być jak idziesz pod latarnie :D

Gość ty sie chwalisz czy żalisz
ta ostatnia z czarnej ceraty tylko pod latarnię w arabskiej dzielnicy :P