Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co wy o tym myslicie

Czy jesteście za legalizacją prostytucji?

Polecane posty

Gość co wy o tym myslicie

Czy jesteście za legalizacją prostytucji? I dlaczego uważacie jak uważacie? Ja jestem za. Uważam że skoro jest podaż i popyt i nie da się tego procederu zwalczyć to powinien on być zalegalizowany. Prostytutki miały by wtedy opiekę medyczną i badania, alfonsi płacili by podatki. Powinno się to zalegalizować.

I tak na nie płacimy bo sa zarejestrowane jako bezrobotne maja ubezpieczenie zdrowotne i jeszcze zasiłek z naszych podatków biora jakby dupą mało kasy natrzaskały :D

Gość lepsza legalizacja
niż ta hipokryzja co jest teraz :-O i napisy typu salon masażu a w rzeczywistosci burdele

Gość uosiu gópi
diabel cepie, wlasnie o to chodzi, ze gdyby je zalegalizowac (uznac prostytucje za uprawiany zawod) nie musialbys na nie placic, bo same placilyby podatek:o

Gość danny ale
w sumie to nie masz nic ciekawego do powiedzenia

Diabeł zawsze mówił że aborcje marichuane i dziwki trzeba zalegalizować bo i tak tego jest pełno a takie udawanie to głupota. Tylko w polsce jest mozliwe rozwiązywanie problemów przez niezauważanie

Gość człowiek ocenia sytuację
jestem za tylko że wtedy nie byłoby alfonsów, niepotrzebni by sie stali

Gość powinny byc
WYDZIELONE DZIELNICE ROZPUSTY A POZA NIMI ZAKAZ

Gość jestem na tak bo

Gość człowiek ocenia sytuację
Danny, poszukaj męskich for marnujesz się tutaj, tak produkując bez sensu

Gość metagalaktyka
Jestem za. Przynajmniej te dziewczyny miałyby jakąś ochronę prawną i zaplecze socjalne. No i budżet mógłby skorzystać na podatkach, chociaż nie bardzo mogę sobie wyobrazic kasy fiskalne w burdelu. Teraz jest źle, bo z prawnego i oficjalnego punktu widzenia agencje towarzyskie w Polsce nie istnieją. Czyli żadnego wsparcia w razie czego. A na marginesie ;) rozmawiałam kiedyś z jednym holenderskim alfonsem; odbyliśmy bardzo ciekawą rozmowę na tematy ekonomiczne ;) w Holandii agencja towarzyska jest taką samą działalnością jak np. sklep czy kawiarnia. Zwyczajnie człowiek sobie rejestruje działalność i może nawet dostać dotacje od Unii... ciekawe czy w Polsce kiedyś dojdziemy do takiego stanu rzeczy ;)

prostytucja legalna tylko w odpowiednich miejscach, dziwki rejestrowane, opieka zdrowotna, obowiązek regularnych badan. I jednocześnie utrudniać życie tym które będą zarabiać na czarno. tylko że w teorii to jest proste. a w praktyce to jak np zrobić z tymi ogłaszającymi się w necie, cichodajkami itp legalizacja i ewentualne wpływy do budżetu mają tylko wtedy sens jesli jedocześnie zachęci się do tego by dziwki się rejestrowały a wiadomo że wiele to się ukrywa z tym, studentki itd. szczerze to nie wiem jak wyglądają regulacje prawne i realizacja ich w praktyce w państwach które prostytucję zalegalizowały. ktoś wie?

Gość metagalaktyka
Diabeł, może trzebaby liczyć wiek emerytalny od przebiegu ;)

Gość metagalaktyka
To się wprowadzi plomby na liczniki i obowiązkowe odczyty co miesiąc.

Gość piotrek112
odsyłam do tego blog'u ponieważ jest fajnie napisany i trafia do ludzi, znajdziesz coś na ten temat. www.whatsthatfuzz.wordpress.com