Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takazemniestudentka

praca licencjacka a magisterska

Polecane posty

Gość takazemniestudentka

Jestem na 3 roku, wiec za kilka miesięcy obrona. Później studia 2 letnie uzupełniające i znów pisanie pracy. Jak się ma praca lic. do mgr.? Magisterka to rozwiniecie pracy licencjackiej?

Gość uosiu gópi
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D nigdy w zyciu, po prostu never, nie slyszalam wiekszej glupoty :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D dzieki za popraiwenie mi nastroju na wieczor:D:D:D:D

Gość takazemniestudentka
tak, jestem na 3 roku i nie wiem, a forum jest od tego żeby pytać. Pewnie sami nie wiecie ;p

Gość onatowieeeeeee
Praca mgr może, ale nie musi być rozwinięciem pracy lic. Przecież mgr może robić zupełnie na innym kierunku:P Tyle ja wiem, chociaż jestem na 2 roku:P

Gość takazemniestudentka
licencjat z kulturoznawstwa mgr z ekonomii? licencjat z turystyki mgr z pedagogiki? jakoś mi to nie pasuje ;p

Gość akinusia
licencjat konczysz pracą i wybierasz temat jaki sobie wybierzesz natomiast magisterska NIE jest kontynuacją tej pracy . Magisterkę kończysz pracą w ogóle innym tematem nie związanym z licencjackim

Gość akinusia
ja studiowałam pedagogikę ale wybrałam temat bardziej z medycyny na temat - niedosłuch u dzieci . Teraz robię magistra i wybrałam temat z arabistyki bo to akurat mnie interesuje

widze ze i le uczelni tyle opinii u mnei bylo tak , ze praca mgr mogla byc rozwinieciem/kontynuacja pracy lic , mozna nawet bylo powielic jakis procent tego co sie w licencjaci napisalo z 30% mozna bylo chyb awkomponowac

Gość takazemniestudentka
hmm czyli po 5 latach mogę być licencjatem turystyki i magistrem ekonomii lub czegoś innego?

Gość ooo matko
ja studiów nie mam a wiem że licencjat to jedno a na magisterce możesz wybrać inny kierunek i pisać pracę niekoniecznie związaną z licencjatem, bosheeee ale nam się inteligenci zapowiadają :O :O potem mamy takich magistrów od siedmiu boleści....

Gość ona to wieee
ja pierdole! dziewczyno! nie, nie możesz, bo turystyka i ekonomia to mało pokrewne dziedziny. Istnieją różnice programowe i wszystko zalezy od uczelni. Ale możesz mieć licencjat z finansów i być mgr administracji:P Boshe! Co ty studiujesz?:P

Gość ooo matko
studiuje chyba łopatologię....jak można być na 3 roku studiów i nie orientować się w takich sprawach, porażające :O :O

Gość takazemniestudentka
Tacy jesteście mądrzy, a są 3 różne wersje odpowiedzi: -praca mgr jako rozwinięcie lic -magister z zupełnie innej dziedziny niż licencjat -magister z dziedziny zbliżonej do lic

Gość mozesz robic magistra
ze zblizonego kierunku studiow, gdzie program za duzo sie nie roznil/rozni. np. studiujac finanse mozesz isc na ekonomie, zarzadzanie ... ale nie medycyne, fizjoterapie ;/

Gość takazemniestudentka
No tak mi się właśnie wydawało, że niemożliwym jest kontynuować naukę na kierunku o 180 stopni innym ;/ ALE jak widać niektórzy są "mądrzejsi" a mi zarzucają głupotę. Napisałam, żeby się upewnić.