Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wymarly humanista

Jestem nikim- skonczylem studia humanistyczne

Polecane posty

Gość Wymarly humanista

Jestem absolwenetem historii - powinienien zarabiac z 5 tys, a mam 1300 zl, co jest smiesznie biorac pod uwage to jak ciezkie sa moje studia

Gość ghghgh
trzeba bylo o tym myslec za mlodu i rozwiazywac zadania z matematyki

Gość Tak to prawda
Prawdziwa kobieta nawet na ciebie nie spojrzy - taka jak ta Jestem nikim- skonczylem studia humanistyczne

Gość ja skończyłam uczelnię rolnicz
5 lat siedzenia nad książkami od biofizyki po marketing w turystyce. ja to dopiero przegrałam życie.

Gość baba jagaa
Wymarly humanisto, skad u Ciebie przekonanie, ze po swoich studiach powinienes zarabiac 5 tys. zl??

Gość Wymarly humanista
Bo musialem duzo czytac na studiach i sie uczyc, a np studenci polibudy tylko pili

Gość hehahahahh
ja tez jestem po historii :D cale szczescie tylko zaocznej :) ale teraz studiuje ekonomie,a do historii nikomu sie nie przyznaje;)

Gość minerwa*
na naukę nigdy nie jest za późno! wskocz na polibudę, popijesz jeszcze i w końcu będziesz kimś

Gość ja też jestem humanistką
kończyłam filologię polską, kułam ja durna, masę czytania, egzaminów, planów a skończyłam jako przedszkolanka i robię z siebie kretynkę każdego dnia :o Myślę o jakiś kursach, albo podyplomówce związanej z handlem, cokolwiek byle nie pracować w przedszkolu i tak się męczyć :o

Gość dobrykawal
lo matko, czlowieku nie definiuj swojego bycia i nie bycia tym ze zarabiasz 1300. idz dalej na studia jak to podniesie twoja samoocene. mysle ze twoj problem tkwi glebiej.

Gość baba jagaa
"Bo musialem duzo czytac na studiach i sie uczyc, a np studenci polibudy tylko pili" chyba zartujesz... :o jesli jednak nie, to na pocieszenie dodam, ze skonczylam scisy kierunek i tez moje zarobki nie sa adekwatne wysilku umyslowego na studiach :D

ja skonczylam polonistyke i pracuje w banku- chcieć to móc:) a prace tam dostalam dlatego, że podczas studiow mialam maly epizod zwiazany z bankowoscia i moglam to wpisac do CV:)

Gość lilli mayer
A ja skonczylam germanistyke i ciesze sie tym faktem choc jeszcze nie pracuje w zawodzie. Szukam pracy w niemczech. A poki co tylko sprzatam... Ale nawet to lubie:)

ja skonczylam polonistyke i pracuje w banku- chcieć to móc:) a prace tam dostalam dlatego, że podczas studiow mialam maly epizod zwiazany z bankowoscia i moglam to wpisac do CV:)

Gość ja rowniezzz
no moja kolezanka skonczyla politologie i pracuje teraz w ksiegowosci. no ale wlasnie tez miala taki krotki epizod z ksiegowoscia i zna j.niemiecki. no i ja po historii tez studiuje teraz za granica ksiegowosc :) i bardzo sie z tego ciesze,bo historia to byla prawdziwa meczarnia :O

Gość jukuilp
taka głupia ta nasza Polska,wszędzie wyzysk,uczciwa pracą nie zarobisz,może spr.gdzie indziej w urzędach,tam mądrych doceniają.Sama skończyłam zarządzanie zasobami ludzkimi w urzędzie miasta mam 2500,nie jest najgorzej,ale nie ma jak poseł,jego diety itd-mają sporo za nic konkretnego-niestety. Jesteś wartościowy,tylko państwo do dupy ;-P

Gość do jukullp
a kto ci broni zostac poslem? robisz cos w tym kierunku? Akurat humanisci nie tyllko w Polsce maja problemy z pracą.

Gość ip-p==----
nienarzekajcie,nie jest żle,trzeba szukać,albo jechać za chlebem

Gość Takkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
posłanką,czytaj ze zrozumieniem najlepiej premierem kasy kupa,albo drugim ibiszkiem,lub kaczyńiakiem

Gość moherowy ministrant
A co wy humanisci mozecie zrobic twórczego po waszych studiach?? I za co mielibyście dostawać więcej niż 1,3tys zł? Ja jako mgr inż moge wymienić całą liste.

Ja też kończyłam historię i niczego w życiu bardziej nie żałuję niż tego, że poszłam na te debilne studia. Przez wiele lat nie mogłam znaleźć pracy, a teraz już zrezygnowałam i siedzę w domu na dziecku.

DO : ja też jestem humanistką "kończyłam filologię polską, kułam ja durna, masę czytania, egzaminów, planów a skończyłam jako przedszkolanka i robię z siebie kretynkę każdego dnia" - powiedz wprost ze gardzisz pracą, nienawidzisz pracy z dziećmi podczas gdy ktoś studiuje 5 lat zeby takową mieć, powiedz w twarz ze nie zalezy Ci na robieniu czegos kreatywnego, pozytywnego, czegos dla drugiego czlowieka a zalezy Ci tylko kasie. Pozatym taka jestes wyksztalcona a nie wiesz ze PRZEDSZKOLANKA to dziewczynka chodzaca do przedskzola, a Ty jestes nauczycielką !!!!! Głąby...

Gość kulturoznawca
bo na studia związane z naukami społecznymi, filologicznymi i humanistycznymi nie idzie się po to, żeby po nich "pracować" w "zawodzie", bo nie jest to "zawód" w takim rozumieniu, jaki ma miejsce np. w szkołach zawodowych. praca po takich kierunkach jest - na uniwersytetach, praca naukowa, rzecz jasna. chyba nikt, albo osoba bardzo naiwna spodziewa się innej pracy. ja jako już niedługo absolwent kulturoznawstwa nie szedłem na ten kierunek w celu znalezienia po nim jakiejś dobrze płatnej pracy, tylko w celu rozwinięcia swojej wiedzy z takiego zakresu, jaki mnie interesował i interesuje: antropologia kultury, socjologia, filozofia, antropologia współczesności, historia kultury, historia filozofii, psychologia, teorie kultury, teorie literatury itd. Są to rzeczy, które bardzo rozwijają świadomość, pomagają zrozumieć świat i ludzkie zachowania, są też swoistym przykładem na to, jak nie należy się zachowywać tj. nie kopiować bezsensownych zachowań ludzi w społeczeństwie; widząc pewne mechanizmy i rozumiejąc je, wyzwalamy się spod jarzma kultury, mamy wybór i możemy cieszyć się większą dozą wolności od przeciętnego Kowalskiego, którego analizujemy poprzez tak wiele pryzmatów, o których ten Kowalski nawet nie słyszał. od tego są takie studia, nie od zapewniania młodym JAPISZONOM startu w karierze i dobrej pozycji w wyścigu szczurów ku "sukcesowi", który my rozumiemy nieco inaczej, nie wszyscy, ale ci, którzy na prawdę te studia traktowali jak coś, co zaspokaja ich potrzebę wiedzy o świecie, a nie przykry obowiązek i oczekiwania rodziców czy też myśl, że wypada mieć dziś wyższe wykształcenie. jeśli ktoś myśli o karierze w jakiejś obłudnej korporacji, to musi być na prawdę głupi, ale i tacy studenci się trafiają, niestety, nierzadko. Jakiś procent absolwentów naszych kierunków będzie w przyszłości zasilał akademickie gabinety i prowadził nasze Uniwersytety. reszcie pozostanie wiedza, a sporej części świadomość zmarnowania kilku lat życia na chodzenie na zajęcia, które ich nie interesują, pobieżne czytanie lektur, których nie rozumieją i siedzenia jak ćwoki na konwersatoriach, na których nie potrafią się sensownie wypowiedzieć. ci ludzie nie powinni byli nawet zdać matury, ale dziś mamy takie czasy, że każdy burak ją zdaje, a procentowo na studiach intelektualistów jest może 10%, reszta jest tam zupełnie bez sensu, licząc chyba na to, że dyplom pomoże im znaleźć dobrze płatną pracę. nie tędy droga.