Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nxnxnx

Papryka nadziewana miesem mielonym??

Polecane posty

Gość nxnxnx

czy lepiej w piekarniku czy w garnku na gazie?? i czy ma byc ona zalana woda tzn piec sie czy dusic w wodzie??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ghjkl
ja najpierw obsmażam na patelni a potem gotuje w garnku w wodzie z przyprawami o dodaje koncentrat pomidorowy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mloda kuchareczka
Ja mięso przysmażam na patelni z cebulką i dodatkiem ryżu i pomidorów bez skórki, a następnie faszeruje nim papryki i duszę pod przykrycie, w sosie bolonskim albo pomidorowym, na koniec posypuje żółtym serem i czekam az sie rozpusci.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mloda kuchareczka
Ale można też w sumie w piekarniku i zapiekać z żółtym serem, tylko podlewaj bulionem, żeby nie wyszły suche i sie nie przypaliły. Potem możesz przeygotować oddzielnie sos pomidorowy i polewać nim papryki przed podaniem. Tak też kiedyś zrobilam i wyszło bardzo dobre.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość podajcie przepisy jak
można zrobić taką paprykę,czym nadziać.. ile piec i w jakiej temperaturze.. ? :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość grenadinne
ojej, no... bierzesz ze 4 papryki, 300 g miesa mielonego (wolowina najlepsza), 1 woreczek ugotowanego ryzu, zabek czosnku, 1 cebule, 1 jajko, troche przypraw - majeranek, slodka papryka, pieprz, sol. cebule zeszklic, dodac do surowego miesa, dorzucic tez przecisniety czosnek, surowe jajko, przyprawy i ryz. farsz gotowy. z papryk usunac gniazda nasienne i faszerowac miesem. sos... puszka pomidorow, zabek czosnku, troche oliwy, przyprawy - sol, pieprz, cukier jesli pomidory sa zbyt cierpkie. jakies ziola ulubione, typu oregano czy bazylia. moga byc prowansalskie. pomidory dobrze rozdrobnic, wrzucic reszte skladnikow i chwile zagotowac. papryki ulozyc w naczyniu zaroodpornym, polac troche sosem, ale pozwolic mu swobodnie splynac na dno naczynia. na gore kazdej papryki zetrzec troche zoltego sera. przykryc naczynie zaroodporne. to wszystko do piekarnika na jakies 40 min,na c.a. 200 stopni. ostatnie 5-8 min piec bez przykrycia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×