Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madzik_16

sposoby na przspieszenie wzrotu włosów?

Polecane posty

Gość madzik_16

znacie jakieś? bo mam do połowy pleców a chciałabym zapuścić do pasa...:)marzą mi się dłuuugie włosy

Gość wlosy rosna centymetr na miesi
ac niczym tego nie przyspieszysz idiotko.

Nie ma. A mówi Ci to osoba zapuszczająca włosy od 6 lat... A mam obecnie włosy tylko do połowy pleców. Niestety ale mam kręcone i szybko się niszczą, co za tym idzie trzeb je podcinać. Przy zapuszczaniu jedyne co można zrobić to o włosy dbać, aby nie wypadały i nie rozdwajały się zbyt szybko, bo wtedy trzeba będzie częściej podcinać. Nie ma nic gorszego niż długie a jednocześnie zniszczone włosy:/ Łykaj jakieś suplementy z pokrzywą i skrzypem, lub pij herbatki - ale uwaga pić takie herbatki można przez dwa-trzy tygodnie a później przerwa. Do tego kosmetyki regenerujące, jakieś serum na końcówki. Jak idziesz spać zaplataj warkocza.

Gość madzik_16
Dzięki za pomoc:) czytałam coś o piciu wody mineralnej, to podobno przyspiesza, wiecie coś o tym?

Hehe, a co niby woda mineralna ma takiego w sobie że miała przy przyśpieszać porost włosów? Bzdura. Woda oczyszcza organizm, dostarcza minerałów.

Gość madzik_16
Tak słyszałam, ale też wydało mi się to dziwne. znacie jeszcze jakieś sposoby? proszę, to pilne!

a glupoty opowiadacie... jest pare sposobow i ja je rowniez wyprobowalam: 1. Gdy zmywasz odzywke to rob to na zmiene raz zimna a raz bardzo ciepla woda to pobudza skore glowy i powoduje wchlanianie odzywki a co za tym idze wlosy sa bardziej odzywione i maja siele aby szybciej rosnac. 2. Kup w aptece odzywke henna treatment wax to uzywaja kobiety po chemioterapii naklada sie to na 20 min na wlosy i na to filie i suszymy:p pozniej mozna owinacv recznikiem i czekac nastepnie splukac i tak 2 razy w tygodniu dziala!! odzywka ta kosztuje ok 10 zl za male opakowanie ktore starczy na miesiac.. ale wieksze bardziej sie oplaca kosztuje 17 i starczy na 2,5 miesiaca... 3.Myjac wlosy sie splokuj szybko szamponu tylko masuj skore glowy przez okolo 15 min... Ja stosuje te 3 sposoby juz od miesiaca i wlosy urosly mi bardzo szybko ostatniego czasu i moi znajomi to zauwazyli jakos ostatnio:p Polecam!!!

"Gdy zmywasz odzywke to rob to na zmiene raz zimna a raz bardzo ciepla woda to pobudza skore glowy i powoduje wchlanianie odzywki a co za tym idze wlosy sa bardziej odzywione i maja siele aby szybciej rosnac." Włosy to wytwór martwy, nie ma czegoś takiego jak odżywione włosy mające siłę aby rosnąć:/ Jedyną częścią włosa odpowiedzialną za wzrost jest cebulka, a na skóre głowy nie należy nakładać odżywek i balsamów, bo one są przeznaczone do włosów a nie do skóry głowy. Nakładanie ich na skóre skutkuje szybszym wypadaniem i przetłuszczaniem się. Natomiast naprzemienne prysznice są wstanie pobudzić ukrwienie skóry głowy. Co do Waxa to zdania są podzielone, wystarczy popatrzec do damskiej torebki, lub na wizaż. Nie każdemu to pomaga. Co do masażu skóry głowy, to ma plusy i minusy. Masaż odblokowuje pory, pobudza ukrwienie ale jednocześnie może powodowac szybsze przetłuszczanie się włosów. Tak czy inaczej wszystkie te zabiegi mogą bardzo niewiele pomóc na porost, ale mogą pomóc jeśli chodzi o wygląd. Z pobudzania wzrostu wielu poleca też płukanki w pokrzywie i skrzypie ale mnie niewiele pomogło. Podobnie nafta.

Gość madzik_16
Dzięki za odpowiedzi:) Mam jeszcze pytanie, czy ten WAX nie powoduje, że rosną nowe włosy? bo tak przeczytałam...mi chodzi o przyspieszenie wzrostu.

Gość madzik_16
Aa,dziewczyny w pracy poleciły mi jeszcze szampon z czarną rzepą, stosowaliście kiedyś? Były jakieś efekty? Odpowiadajcie, proszę, zależy mi na waszej opinii

Gość madzik_16
Nikt mi nie pomoże?:((

WAX generalnie pobudza cebulki do włosów - teoretycznie, w praktyce jak popatrzysz na wizaż to nie każdy jest zadowolony. Co do szamponu z czarnej rzepy możesz spróbować, ja nie miałam odwagi bo mnie zapach odpychał:/

Gość madzik_16
Aha, no to może spróbuję z tą rzepą... Jest coś jeszcze? (w miarę niedrogiego)?

Maseczki z nafty kosmetycznej, jajka i olejku rycynowego. Stosowałam, włosy były ładne ale wielkich efektów nie było. Wielu stosuje i sobie chwali, inni krytykuja bo nie moga zmyć, ja nie miałam problemu z tym.

Gość madzik_16
Koleżanki mi mówiły jeszcze o masażu, jak myślicie, to dobry pomysł? i jak mam to dokładnie robić?

O masażu już było w kontekście masowania głowy podczas mycia. Można oczywiście też masowac na sucho i ja tak robię. Masujesz delikatnie skórę głowy opuszkami palców. Ale pod wpływem masazu włosy mogą Ci się bardziej przetłuszczać.

Gość ghjkl
mnie szybciej urosły jak brałam Revalid-tabletki wzmacniające wlosy

Gość madzik_16
dzięki wszystkim za odpowiedzi:)) zna ktoś jeszcze jakieś sposoby, bo byłam u fryzjerki żeby podciąć końcówki i zamiast 2 cm obcięła mi 10! pomocy!