Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moooniaaa92

Ściągnięta skóra po peelingu.

Polecane posty

Gość moooniaaa92

Mam 17 lat. 3 dni temu byłam na peelingu już drugim, tym razem o większym stężeniu. Moja twarz była strasznie czerwona i piekła ale to normalne. Natomiast to co teraz stało się z moją twarzą jest nie normalne.Skóra mojej twarzy jest ściągnięta, mam wrażenie jakbym miała maskę na niej. jest dziwna w dotyku, nie umiem określić jak to odczuwam.Gdy dotknę ją palcem to wyglaga to tak jak jakbym przyciskała coś owiniętego folią, marszczy się jak folia. dotego dodam że stosowałam krem gojący zalecony przez dermatologa ten sam co za pierwszym razem tylko żel do oczyszczania skóry użyłam inny. Ludzie co mam robic nie mogę mówić czuję się jak po botoksie. Czy to normalna reakcja? Czy ja zrobiłam coś źle?

nie wiem jak Ci pomoc .. ale sadze ze powinas isc do lekarza i o tym powiedziec .. albo chociaz zadzwonic do niego .. bo tak to bedziesz sie niepotrzebnie meczyc .

nie wiem jak Ci pomoc .. ale sadze ze powinas isc do lekarza i o tym powiedziec .. albo chociaz zadzwonic do niego .. bo tak to bedziesz sie niepotrzebnie meczyc .

Gość moooniaaa92
Dzwonie do mojego lekarza ale nie mogę się dodzwonić, dzisiaj idę do przychodni, bo tak jak piszesz nie mam zamiaru dłużej się męczyć. Mam tak ściągniętą skórę ze nie mogę się nawet uśmiechnąć a o jedzeniu juz nie wspomnę. Boje się strasznie że sobie z tym nie poradzę.

no i dobrze zrobilas.. mam nadzieje ze cos Ci dobrego zalecil bo wiem co to znaczy cierpiec z powodu naciagnietej skory .. pisalam o tym wczesniej ale nie wiem czemu usunelo mojego posta;/ tylko ze w moim przypadku taki efekt nastapil po zwyklym peelingu do uzytku domowego i umciu zelem antybakteryjnym. meczylam sie z tym jakis tydzien.. uzywalam roznych kremow do skory odwodnionej ale powiem Ci ze efekty byly zadne .. dopiero balsam do ciala! czerwony z garniera mi pomogl . kladlam go codziennie dosc grubo na noc . w kazdym razie nie wiem czy w twoim przypadku byloby to bezpieczne ..

Gość moooniaaa92
Byłam dzisiaj u mojego dermatologa, mam przesuszoną skórę po tym mocniejszym stężeniu a do tego doprawiłam się jeszcze żelem do oczyszczania twarzy. Zalecane mam tak jak mówiłaś częste smarowanie się kremami (mam używać kremu La Roche Posay gojącego) a poza tym mam się nie martwić, suchy naskórek się złuszczy i będzie oki. Dziękuję za odpowiedź pozdrawiam ;*