Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Starbucks_coffe

DO OSOB KTORE SCHUDLY-czy moja dieta jest ok ?

Polecane posty

Gość Starbucks_coffe

Mam pytanie do osob ktore juz zrzucily kilka kg,zeby ocenily moj jadlospis...schudne na nim ? Ś: ciemna bulka, 2 jajka na twardo,warzywa II Ś: szkl.kefiru ,garsc otrab,owoc O: chude mieso z warzywami P: serek wiejski ,owoc K: twarod,warzywa/ryba - cos bialkowego i czerwona herbata do tego cwiczenia na silowni 5-6x w tyg... schudne??? bo niestety waga albo stoi w miejscu albo spada tyle co nic:( zalamka

Gość moim zdaniem super
przeciez musisz jesc jak cwiczysz. I dobrze, wlasnie bialkowe rzeczy ;) Zreszta przed silownia mozesz i weglowodany. Moj brat wciaga bulke z biodem, jakiegos banana. rzeciez musisz miec sile na trening ;) I dobrze, ze wolno chudniesz ;) Poza tym jak cwiczysz na silowni to sie nie dziw. Miesnie sporo waza. nawet jakbys przybrala na wadze to sie nie stresuj. Bo to sa dobre kilogramy. Nie patrz na wage. patrz w luiustro ;) Zycze powodzenia i wytrwalosci 🌻

Gość Starbucks_coffe
tylko ze roznicy nie ma ani na wadze ani w wymiarach..wiesz,jak to dziala demotywujaco ? czasem to mam ochote to rzucic w cholere i najesc sie chipsow i czekolady :( niewiem co robic..nie chce byc na diecie do konca zycia a odchudzam sie bez skutku juz ponad rok 😭

Gość moim zdaniem super
wymiaty wymiarami... A jak z jakoscia skory, ciala? Na pewno nie widac zadnej roznicy? Nie wierze ;) Lepiej chudnac powoli niz szybko. Chociaz po pol roku powinna byc roznica w wadze przy takim odzywianiu sie (jezeli wczesniej jadlas wiecej i inaczej). A moze Ty anorektyczka jestes i chcialabys schudnac z kosci na osci? ;)

Gość Starbucks_coffe
do anorektyczki mi daleko :(:( wprawdzie moje odzywianie sie wyglada tak- raz jem bardzo malo potem jem bardzo duzo i waga sie waha ciagle... moze jak dluzej bede na tej diecie to faktycznie beda efekty...sama niewiem

Gość alicyjkaaa
A liczylaś swoje zapotrzebowanie i kalorie, które zjadasz? Bo na oko w tym jadłospisie jest ich za mało (tym bardziej, że brakuje kompletnie zdrowych tłuszczy, które powinny przecież stanowić ok. 30% całej dawki kcal)... Sprawdź: http://www.sfd.pl/temat493530

Gość kotka brytyjska krótkowłosa
Ś: ciemna bulka, 2 jajka na twardo,warzywa - ok; / możesz zastąpić 2 opakowaniami jogurtu naturalnego bez cukru + otręby, orzechy, suszone/świeże owoce - wg uznania. II Ś: szkl.kefiru ,garsc otrab,owoc - zamień otreby i owoc na warzywa O: chude mieso z warzywami - koniecznie dodaj węglowodany - ciemny ryż, makaron razowy, ciemne pieczywo i ok. łyżki oliwy P: serek wiejski ,owoc - ok K: twarod,warzywa/ryba - cos bialkowego - dodaj odrobinę tłuszczu roślinnego - łyżka oliwy, kilka oliwek, itp. Te posiłki powinnaś jeść codziennie dokładnie o tych samych godzinach (dopuszczalne przesunięcie +/- 30 min.); pierwszy do godziny po przebudzeniu, kolejne równo co 3 godziny, ostatni nie później niż 3 godziny przed snem. Z tą siłownią trochę wyluzuj - organizm MUSI mieć czas na regenerację - 4 razy w tygodniu w zupełności wystarczą. Na poparcie moich słów mam tylko tyle, że sama tym sposobem schudłam ponad 20 kg w 4 miesiące. Powodzenia życzę:)

jesli chcesz schudnac to zrezygnuj z czerwonej herbaty - mimo, ze ogolny poglad, ze pomaga w utracie wagi nei jest to prawda - pij zielona i wszelkie ziolowe, do tego min 2 litry wody dziennie

Gość Starbucks_coffe
kotka brytyjska krótkowłosa dzieki za poprawe jadlospisu. Wlasnie,ja niewiem moze ta silownia powoduje ze waga nie spada? ale nie rozumiem tego..chyba przy intensywnym treningu waga powinna spadac :(

"Ś: ciemna bulka, 2 jajka na twardo,warzywa - ok; / możesz zastąpić 2 opakowaniami jogurtu naturalnego bez cukru + otręby, orzechy, suszone/świeże owoce - wg uznania. A DLACZEGO MIALABY TO ROBIC???? II Ś: szkl.kefiru ,garsc otrab,owoc - zamień otreby i owoc na warzywa ZNOWU. A PO CO? O: chude mieso z warzywami - koniecznie dodaj węglowodany - ciemny ryż, makaron razowy, ciemne pieczywo i ok. łyżki oliwy AHA, CZYLI RANO MA ODMOWIC SOBIE WEGLI ZLOZONYCH, KTORE WSPOMAGAJA PRACE TARCZYCY I PRZYSPIESZAJA METABOLIZM NA CALY DZIEN, TYLKO PO TO, ZEBY PRZY ZWOLNIONYM JUZ I PRZY NADMIARZE INSULINY JAKO EFEKCIE GLUPIEGO PIERWSZEGO POSILKU , RYZ LUB MAKARON UTRUDNILY JEJ CHUDNIECIE? P: serek wiejski ,owoc - ok NIEKONSEKWENCJA. RUGIE SNIADANIE OWOCE BE ALE NA PODWIECZOREK OK? K: twarod,warzywa/ryba - cos bialkowego - dodaj odrobinę tłuszczu roślinnego - łyżka oliwy, kilka oliwek, itp." TA LYZKE TLUSZCZU CHYBA LEPIEJ DO OBIADU PRAWDA?

Gość moim zdaniem super
bez sensu zamieniac na jogurt... Przeciez nie o to chodzi, zeby pasc trupem z glodu! I tak bardzo malo jesz. Moze wlasnie zwieksz ilosc jedzenia, az tak sie nie katuj. Za to nie przesadzaj czasami (jak mowisz, ze czasem jadasz wiecej). Badz konsekwentna. Jedz wiecej ale zawsze tyle samo, zeby nie glodowac!! Jak bedziesz glodowac, Twoj organizm sie zestresuje, pomysli, ze sie katowac zamierzasz i sie przestawi na magazynowanie i dupa blada bedzie... ;) Moim zdaniem przy tak intensywnych treningach codziennych jesz zdecydowanie za malo ;)

Gość moim zdaniem super
owoce faktycznie bardzo dietetycznie nie sa. Ale skoro cwiczysz to musisz miec energie. Wiec ja bym nawet radzila banany wciagac - daja enerie, szybko sie spalaja, do tego zwiekszaja przemiane materii... Nie znam sie na tym ale tak twierdzi moj brat, sportowiec i wciaga banany kilogramami :P Az tyle nie musisz ale nie zaszkodzi dodac kalorycznych owocow do jadlospisu ;)

Gość Starbucks_coffe
maureen czyli tak naprawde,co jest do poprawki ? moim zdaniem super- ja sie nie glodze :) dla mnie to i tak sporo jedzenia,biorac pod uwage ze kiedys jadlam max 600/700kcal na dzien :o

Gość kotka brytyjska krótkowłosa
"Ś: ciemna bulka, 2 jajka na twardo,warzywa - ok; / możesz zastąpić 2 opakowaniami jogurtu naturalnego bez cukru + otręby, orzechy, suszone/świeże owoce - wg uznania. A DLACZEGO MIALABY TO ROBIC???? --> dla urozmaicenia posiłków. Chyba, że jedzenie codziennie idealnie tego samego śniadania przez kilka miesięcy jej nie zbrzydnie. II Ś: szkl.kefiru ,garsc otrab,owoc - zamień otreby i owoc na warzywa ZNOWU. A PO CO? --> dla zachowania bilansu wartości odżywczych - nie rozpatruj samodzielnie jednego posiłku, po istotne są składniki jedzone przez cały dzień. O: chude mieso z warzywami - koniecznie dodaj węglowodany - ciemny ryż, makaron razowy, ciemne pieczywo i ok. łyżki oliwy AHA, CZYLI RANO MA ODMOWIC SOBIE WEGLI ZLOZONYCH, KTORE WSPOMAGAJA PRACE TARCZYCY I PRZYSPIESZAJA METABOLIZM NA CALY DZIEN, TYLKO PO TO, ZEBY PRZY ZWOLNIONYM JUZ I PRZY NADMIARZE INSULINY JAKO EFEKCIE GLUPIEGO PIERWSZEGO POSILKU , RYZ LUB MAKARON UTRUDNILY JEJ CHUDNIECIE? --> otręby, owoce, orzechy to właśnie węgle złożone. Obiad powinno się jeść ok. 13:00-14:00; powinien to też być największy i najbardziej energetyczny posiłek. Zwłaszcza, jeśli wieczorem jest w planie siłownia. P: serek wiejski ,owoc - ok NIEKONSEKWENCJA. RUGIE SNIADANIE OWOCE BE ALE NA PODWIECZOREK OK? --> patrz wyżej - ze względu na siłownię. K: twarod,warzywa/ryba - cos bialkowego - dodaj odrobinę tłuszczu roślinnego - łyżka oliwy, kilka oliwek, itp." TA LYZKE TLUSZCZU CHYBA LEPIEJ DO OBIADU PRAWDA? --> do obiadu też. Nie patrz na posiłki pojedyńczo - to elementy całodziennego wyżywienia. Tylko elementy. Istotny jest bilans całości. 1. posiłek - 25%, 2. 10%, 3. 35%, 4. 10%, 5. 20% dziennego zapotrzebowania kalorycznego. I nikt ci nie każe jeść jogurtu (z otrębami, orzechami i owocami, bo tego nie doczytałaś) na śniadanie, przecież.

Gość baskant
Dziewczyny wyżej mają rację - policz swoje zapotrzebowanie i przelicz kalorie (tak, żebyś jadła o jakieś 300 mniej niż to, co Ci z kalkulacji wyjdzie), bo moim zdaniem też jesz sporo za mało, przez co zwalnia Ci metabolizm...

Gość Starbucks_coffe
wiecie co ,ja bylam pewna ze jem ZA DUZO ! przeciez nie raz nie dwa czytalam jadlospisy dziewczyn na diecie i wiekszosc wyglada tak: sniadanie- kromka chleba,szynka,kawa 2 sniad.- owoc obiad- miesko z warzywem podwieczorek-jablko,pieczywo wasa kolacja-jogurt i patrzac potem na swoj jadlospis mam wrazenie ze nie schudne bo tak duzo jem... wiecej jesc nie chce bo nawet nie odczuwam takie jpotrzeby. Nie chce chodzic glodna i przy takim jadlospisie jest ok. Postaram sie jesc mniej wegli t.j. dzemy,miody,owoce po 16 itd moze pomoze..