Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czeremszana

Jaka jest, według Was, najpiękniejsza modlitwa?

Polecane posty

Gość modlitwa za rodzicow
Dzieki Ci Boze, ze nie ukochales, Dzieki, ze dobrych rodzicow mi dales, Prosze serdecznie dobry Ojcze z nieba, Daj im wszystkiego czego im potrzeba. pamietam ją z podstawówki ;)

AKTY MIŁOŚCI KU CZCI BOGA OJCA (Mów Mu ciągle, że Go kochasz) Ojciec Niebieski powiedział: Kto Mi te akty ofiarowuje, kto w dodatku czyni wszystko, by je rozpowszechniać, będzie Mi w szczególny sposób dzieckiem, a Ja mu będę kochającym Ojcem. Jakże tęsknię za tym, żeby i o Mnie możliwie często i serdecznie myślano. Duch Święty jest mało czczony. Ale Mnie czci się jeszcze mniej. Nabożeństwo do Mnie wynagradzam w całkiem wybitny sposób. Ofiarujcież Mi często akty miłości, które tak radują Moje Serce. Ojcze, kocham Cię serdecznie, ratuj dusze! Ojcze, kocham Cię czule, ratuj dusze! Ojcze, kocham Cię delikatnie, ratuj dusze! Ojcze, kocham Cię jak Twoje dziecko, ratuj dusze! Ojcze, kocham Cię żarliwie, ratuj dusze! Ojcze, kocham Cię płomiennie, ratuj dusze! Ojcze, kocham Cię niewypowiedzianie, ratuj dusze! Ojcze, kocham Cię bezgranicznie, ratuj dusze! Ojcze, kocham Cię nade wszystko, ratuj dusze! Ojcze, kocham Cię bez miary, ratuj dusze! Ojcze, kocham Cię niewymownie, ratuj dusze! Ojcze, kocham Cię ponad miarę, ratuj dusze! Ojcze, kocham Cię bez końca, ratuj dusze! Ojcze, wysławiam Cię, kocham Cię, dziękuję Ci, ratuj dusze! Ojcze, chciałbym Cię kochać, jak Cię kochają wszyscy Aniołowie i Święci, ratuj dusze! Ojcze, chciałbym Cię kochać, jak kochał Cię na ziemi Św. Józef i jak Cię teraz kocha w Niebie, ratuj dusze! Ojcze, chciałbym Cię kochać, jak kochała Cię na ziemi Maryja i jak Cię teraz kocha w Niebie, ratuj dusze! Ojcze, chciałbym Cię kochać, jak Cię kocha Twój Syn i Duch Święty, ratuj dusze! Módlmy się: Ojcze, przez Niepokalane Serce Maryi, dla ratowania tych wszystkich dusz, które są w niebezpieczeństwie wiecznego potępienia, ofiaruję Ci ostatnie krople Krwi, które Twój Boski Syn ostatkiem sił Swej Miłości wylał, i ofiaruję Ci Je nieskończoną ilość razy. Amen. Niech nas błogosławi Bóg Ojciec i Syn, i Duch Święty. Amen. Ze Swoim Ukochanym Dziecięciem niech nas błogosławi Dziewica Maryja. Amen. *** Ojciec Przedwieczny uskarża się, że wielu boi się Go, a On chciałby dać do zrozumienia, że Jego radość polega na tym, żeby Jego synowie i córki Go uznawali i kochali. „Ludzie powinni wiedzieć, że mam tylko jedno życzenie: kochać wszystkich i obdarzać ich Moją Łaską. Wzywajcie Mnie z ufnością i miłością Imieniem Ojca i u Ojca znajdziecie zaufanie, miłość i zmiłowanie. Wszyscy z serca wzywający Mnie imieniem Ojca, nie zginą – choćby to było tylko jeden jedyny raz”. „Wierzcie Mi, gdyby od czasu Pierwszego Kościoła czczono Mnie osobnym świętem, to po 20 wiekach pozostałoby niewielu pogan i czcicieli bożków. Jeśli ktoś Mnie czci i Mnie się powierza, to spuszczam na niego strumień Pokoju, zwłaszcza gdy wzywa Mnie Imieniem Ojca i kocha Mnie jak swego Ojca.. Pragnę, żeby jeden dzień lub przynajmniej jedna niedziela była poświęcona dla uczczenia Mnie w szczególny sposób pod Imieniem Ojca całej ludzkości. Chciałbym, aby to święto miało własną Mszę i oficjum. Nietrudno znaleźć teksty w Piśmie Świętym. Jeżeli pragniecie oddać Mi tę szczególną cześć w niedzielę, wybieram pierwszą niedzielę sierpnia; jeżeli w dzień powszedni, chciałbym, aby to był zawsze siódmy dzień tego miesiąca”

Modlitwa w pokusie (o odwrócenie złych myśli) O Panie Mój, Jezu Chryste, odwróć te grzeszne i złe myśli ode mnie, abym Cię nimi nie chłostał, cierniem nie koronował, nie krzyżował i nie rozdzierał na nowo Twoich Ran. Amen. Słowa Pana Jezusa o Komunii Świętej s.78 Jedna, jedyna Komunia Święta ma większą wartość niż wszystkie bogactwa świata, nigdy nie pojmiesz, co sprawia w duszy jedna Komunia Święta i jakie przynosi nieskończone skarby łaski. (...) To jest jedna z największych łask, że możesz Mnie codziennie przyjmować w Komunii Świętej i uczestniczyć we Mszy Świętej (...) Duszy ludzkiej, która przyjmie Mnie do serca w Komunii Świętej, nie da się porównać z żadną wartością ziemską. Aniołowie nigdy nie mieli tego szczęścia... Moje Serce usycha z tęsknoty, żeby zamieszkać u ludzi...ale oni nie chcą, nawet dzieci czują jakąś odrazę do Mojego Pokarmu...Ludzie umrą pod względem duchowym, ale Ja ich znowu wzbudzę przez kary. EUCHARYSTYCZNE SERCE JEZUSA s. 87 - Przymnóż mi wiary i miłości. - Gorejące Miłością, rozpal serca nasze Twoją Miłością. - Stworzycielu świata, który trzymasz świat w Swej dłoni, nie wypuszczaj nas ze Swej Opieki. - Boski Lekarzu, któryś poniósł śmierć na Krzyżu, ulecz nasze rany grzechowe. - Zwierciadło Światła wiecznego, pozwól nam oglądać Ciebie w wieczności. - Spraw, aby przez pamięć o Twej gorzkiej Męce dana mi była skrucha serdeczna i odpuszczenie grzechów. - Okaż się miłosierny w godzinę mej śmierci i zgaś we mnie całkowicie żar światowych żądz. - Dobroci serc – przez Twoją Najdroższą Krew, przybądź nam w godzinę śmierci. - Wierzę Tobie, ufam Tobie, kocham Ciebie. Uwaga! Kto te wezwania odmówi w ciągu 33 dni, uwolniony będzie od kary i winy, choćby tysiąc lat miał być karany. Te wezwania można ofiarować za grzeszników, aby zbliżyli się do Pana Jezusa.

Skoro grzech popełnisz s. 136 Św. Gertruda mawiała do Chrystusa Pana: Naucz mnie, Nauczycielu najlepszy, jak mam się oczyszczać ze zmaz grzechowych, w jakie bym mogła wpaść? – Na co jej Chrystus odpowiedział: „Ani na chwilę nigdy nie pozostawaj w grzechu, lecz gdy uczujesz, żeś upadła, zaraz zmów z serdecznym nabożeństwem: O jedyne zbawienie moje, Chryste Jezu, spraw, aby przez zbawienną śmierć Twoją zgładzone były grzechy moje. Amen”.

CHRZEST DZIECI NIENARODZONYCH ( z Armii Najdroższej Krwi Jezusa Chrystusa) „Oto spojrzenie Pana nad tymi, którzy się Go boją i czekają na Jego Miłosierdzie, aby wybawił ich dusze i zachował przy życiu” (Ps 33, 18-19) Wierzę w Boga Ojca... (pokropić wodą święconą we wszystkich kierunkach) Wy, wszystkie, które we dnie i w nocy urodziłyście się martwe i jeszcze się martwe urodzicie, wy, wszystkie, które zostałyście zabite w łonie matek i jeszcze zabite będziecie, wszystkie, które urodzone zmarłyście bez Chrztu Świętego i jeszcze umrzecie, abyście otrzymały życie wieczne przez Jezusa Chrystusa, Pana naszego Amen. Ja was, według imion, które Pan Bóg w Swej łaskawości wam da, chrzczę: W Imię Ojca i Syna, i Ducha Świętego „Tak mówi Pan Bóg: - Nie lękaj się, bo cię wykupiłem i wezwałem cię po imieniu – tyś mój!” „Śpiewajcie Panu i sławcie Jego imię. Każdego dnia głoście Jego zbawienie i rozgłaszajcie cuda wśród wszystkich narodów” (Ps 96, 2-3). „Na wieki będę chwalił łaski Pana i moimi ustami będę głosił Twą wierność przez wszystkie pokolenia. Alleluja, Alleluja, Alleluja”. Ojcze nasz... Zdrowaś Maryjo... Chwała Ojcu... Modlitwa Ojcze Przedwieczny, ofiaruję Ci Najdroższą Krew Chrystusa, przez Najświętsze Serce Jezusa i Maryi dla otrzymania darów Ducha Św., dla ratowania dusz i nienarodzonych dzieci. Drogi Zbawicielu, daj im Imiona Twoich Świętych i zmyj Twoją Krwią brud grzechu pierworodnego, by mogły razem z Tobą radować się wieczną chwałą w Niebie i na wieki cześć Ci oddawać. Amen. Przez Twoją Dziewiczą czystość, o Maryjo, ratuj dusze, które obrażają Twoje Niepokalane Serce. Amen. *** Matka Boża: Chcę wzruszyć wasze serca, abyście podjęli się wielkiej modlitwy – pamiętajcie o dzieciach nienarodzonych... kara wisi nad światem za przyczyną wielu matek, które pozbawiły życia własne dzieci. (...) Te dzieci płaczą...trzeba je ratować... one czekają na wasze modlitwy, na waszą pomoc... tych dzieci jest wiele milionów... każdego dnia dokonuje się kilkanaście tysięcy tych zbrodniczych zabiegów! Pomóżcie mi ratować te dzieci i matki! Proszę was, abyście przynajmniej raz w tygodniu chrzcili te dzieci wodą święconą.

Duch Święty prowadzi do szczęścia Wszyscy pragną być szczęśliwymi, lecz mało kto szczęście osiąga, powiedział świątobliwy kardynał Mercier i ukazuje nam tajemnicę świętości i szczęścia w nabożeństwie do Ducha Świętego. Oto co o tym pisze: „Starajcie się codziennie przez 5 minut nakazać milczeć waszej wyobraźni, zamknijcie oczy na rzeczy stworzone, a uszy na wszystkie podszepty tej ziemi, ażeby skupić się w sobie i wejść do świątyni waszej duszy ochrzczonej, która jest przybytkiem Ducha Świętego, mówcie do Niego w ten sposób: O Duchu Święty, duszo mej duszy, uwielbiam Ciebie, oświecaj mnie, prowadź mnie, umacniaj, pocieszaj i pouczaj co mam czynić, rozkazuj mi. Poddaję się chętnie wszystkiemu, czego ode mnie zażądasz, pragnę wszystko przyjąć co na mnie dopuścisz, daj mi tylko poznać Twoją św. Wolę. Amen. Jeżeli tak czynić będziecie, życie wasze upływać będzie szczęśliwie, pogodnie i radośnie, nawet wśród krzyży i cierpień. Łaska zastosowana do wielkości doświadczeń udzieli siły do ich znoszenia, i tak pełni zasług dojdziecie szczęśliwi do bram nieba. Całkowite poddanie się działaniu Ducha Świętego, to tajemnica świętości.

Nie staraj się przypodobać w swoich czynnościach nikomu poza Bogiem. Powinnaś robić wszystko wyłącznie dla Niego, i to bez znudzenia, zniechęcenia i znużenia, a poza tym bez względu na opinię ludzką. Przed każdą czynnością zastanawiaj się i stawiaj sobie pytanie, czy będzie Mu się podobała. W tym zawiera się dla ciebie wszystko. Jego wejrzenie, miłość i upodobanie powinny ci wystarczyć. Tylko uczynki wykonane z wielką miłością, pod wejrzeniem Boga i dla wypełnienia Jego Świętej woli, będą miały (bez przechodzenia przez czyściec) natychmiastową nagrodę w niebie. Jakie zaślepienie panuje pod tym względem na świecie! Naucz się szacunku dla Reguły i Kapłanów. Ci, którzy porywają się na Sługi Jezusa Chrystusa, ranią źrenicę Jego oka! Biada! Trzykroć biada tym, którzy w ten sposób postępują! /s.105/

Sądy dobrego Boga różnią się bardzo od sądów ludzkich. Ma On wzgląd na temperament, charakter, na to, czy coś zostało zrobione przez lekkomyślność, czy z całą złośliwością. Jezus zna serca do głębi, więc nie jest Mu trudno dostrzec, co w nich się dzieje. Jezus jest bardzo dobry, lecz również ogromnie sprawiedliwy! /s.59/ W czyśćcu dusze nie są zajęte wyłącznie własnym cierpieniem: dużo się modlą w ważnych intencjach Boga, jak też za osoby, które przyczyniają się do zmniejszenia ich męki. Wielbią one Jezusa i dziękują Mu za Jego nieskończone względem nich miłosierdzie, bo pas graniczny między czyśćcem a piekłem jest dla pewnych dusz bardzo wąski i niewiele brakowało, by wpadły w otchłań. Wyobraź więc sobie, jak wielka jest wdzięczność biednych dusz, wyrwanych w ten sposób szatanowi. Nie mogę ci wyjaśnić, dlaczego nie patrzymy już na ziemię tak, jak wy patrzycie. Nie można tego zrozumieć, dopóki nie opuści się swego ciała. Wtedy ziemia, którą się opuszcza, pozostawiając na niej swe ciało, wydaje się tylko nikłym punktem w porównaniu z nieskończonymi horyzontami wieczności, kóra się dla duszy otwiera. /s.67-68/ Jezus krzyżuje na ziemi przede wszystkim te dusze, które najbardziej kocha, lecz krzyż zesłany przez Boga cechuje zawsze słodycz domieszana do goryczy. Inaczej jest z krzyżami, które nas spotykają z naszej własnej winy: te przynoszą tylko gorycz. S.105 Niech głosi (o.Prevel) podczas misji i rekolekcji potrzebę ofiarowania czynności całego dnia, bo w świecie o tym się nie pamięta dostatecznie. Z tego powodu wiele dobrych ze swej natury uczynków pozostanie w dniu ostatecznym bez nagrody, bo nie zostały ofiarowane Bogu przed ich wykonaniem. Im bardziej dusza kochała Boga na ziemi, im wyższy szczyt doskonałości osiągnęła, tym bardziej kocha Boga i tym doskonalej poznaje Go w niebie!

Modlitwy z książki Armia Najdroższej Krwi Jezusa Chrystusa (R. Szaffera) http://209.85.129.132/search?q=cache:mRRzECY_vekJ:adonai.pl/download/dokumenty/doc/Armia_Najdrozszej_Krwi_Jezusa_Chrystusa.doc+Modlitwy+z+ksi%C4%85%C5%BCki+Armia+Najdro%C5%BCszej+Krwi+Jezusa+Chrystusa+(R.+Szaffera)&cd=1&hl=pl&ct=clnk&gl=pl&client=firefox-a http://www.ppharka.hg.pl/ksiazki/obietnice.html

Gość Czeremszana
DZIEKUJE JESZCZE RAZ !!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Martaszach
Zawsze modlę się swoimi słowami, zawsze dziękuję Bogu za doznane łaski, i proszę o błogosławieństwo dla moich nowych celów. Z innych modlitw - tylko Ojcze nasz...

Tą modlitwę odmawiam kiedy boję się zasnąć i wymyśliłam ją podczas jednej z bezsennych nocy. Nie jest ona długa i nie wiem czy podoba się Bogu, ale mi przynosi spokój. "Noc ciemna a do Nieba daleko Zostań ze mną Panie! Tyle gwiazd nade mną, a ja sama Usłysz me wołanie... Zabierz lęk a daj siłę w rozkwicie, Rozwiej pustkę co tak niszczy życie. Mojej duszy biednej i chorej Okaż swe zmiłowanie Twoja miłość silniejsza od mroku Bo mrok minie a Ona zostanie.

Gość ja pierdziu jaki ten merkaba
przygłup i nawiedzony dureń, chyba ma na kutasie żylaki od trzepania.

Gość stevko
Pierdziu, skoro tylko to potrafisz, a udowodniłeś; ponieważ każdemu się zdarza, współczuję. Będę prosił Boga, by Ci wybaczył, bo nie wiesz, co czynisz, ale widocznie tacy, jak Ty też są potrzebni. Ponieważ zwykle każdy sądzi po sobie współczuję Ci żylaków w takim miejscu, ale mam znakomite lekarstwo dla Ciebie na tę przypadłość.

Gość radosna ja
w internecie znalazłam fajną stronę o modlitwie, piękne, wzruszające: www.modlitwainnanizwszystkie.pl i www.littlewolf.pl

Gość sramanatowszystkokkkkk
wszystkie modlitwy sa dla zjebow, normlani ludziede tego nie robia, co nie zjeby?

Gość radosna ja
hehe, przekonasz się, nie w tym, to w kolejnym wcieleniu. Wszystkiego najlepszego życzę :)

Gość gość

Jadę na początku sierpnia do Otwocka na modlitwę Jezusową. Program zakłada medytację nawet sześć godzin dziennie, a w takich warunkach można dotrzeć bardzo głęboko i odnowić się duchowo. To dla mnie najlepszy odpoczynek od codzienności. Nie muszę myśleć ani analizować. Prawdziwi mistrzowie prowadzą modlitwę. Dochodzą do tego lekcje uważności, które faktycznie działają i sprawdzają się w ograniczaniu negatywnych emocji, że tak powiem bez wsparcia farmakologicznego 😉 Dużo pracy z ciałem a nawet metanie czyli praktyki pokłonów. Organizator /halitus.pl/modlitwa-jezusowa/. Możemy razem pojechać, jeszcze jest czas na poznanie. Jak chcesz to daj znać, odezwij się, jakoś się zgadamy.