Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maxar

Henna na włosy

Polecane posty

Gość maxar

Tzw. henna do wlosów, czy jak inni wolą hna, może powodoważ wypadanie włosów. Dodam, że chodzi o tę ziołową na włosy a nie brwi czy rzęsy bo to zupełnie co innego. A może powtrzymuje wypadanie. Piszcie jakie macie doświadczenia.

Gość maxar
ponawiam temat. Czy ktoś stosował hennę na wlosy?

Gość nandini999
hej, ja stosuję regularnie co 5-6 tyg. Dodam, że jest to orginalna henna naturalna przywieziona z indi, a nie to co się sprzedaje w Polsce pod tą samą nazwą. Henna to po prostu sproszkowane liście pewnej roślinki. Ok 100 g mieszam dzień wcześniej z sokiem z cytryny (może być kwasek) i zostawiam na noc przykryte folią. Na drugi dzień nakładam na umyte i wysuszone włosy, im wiecej papki tym lepiej. I czekam ok 5-6 h aż henna zacznie się wykruszać. Potem spłukuję wodą, nie używam szamponu. Włosów nie wolno myć potem 48 h, kolor bedzie trwalszy. Aha pierwsze dwa dni włosy są rude, kolor przyciemnia się póżniej. Co moge powiedzieć po sobie, to, że włosy są grube, lśniące, nie wypadają. Ja jestem zakochana w hennie i nigdy juz nie bede farbować chemicznie.

Gość khrkwjherjkw
A skąd bierzesz tę hennę z Indii?

Gość nandini999
mój mąż pochodzi z indii, wiec szwagierka na bieząco mi dosyła kolejne paczkuszki. W polsce szukałam dłuuugo i takiej nie znalazłam. Owszem ktoś tam reklamuj i zachwala na allegro, ale tak naprawde to jest produkt kosmetyczny z chemikaliami, wiec mi nie pasuje ;)

a ja musze powiedziec ze uzywalam henne do wlosow ktorejs z polskich firm i byla bardzo dobra w przeciwienstwie do zwyklych farb koloryzujacych moje wlosy po jej zastosowaniu byly w duzo lepszej kondycji,lsniace tylko jest jeden problem kolor dosyc latwo sie wyplukuje tzn za kazdym razem woda po myciu byla kolorowa jak za pierwszym myciem a nie moglam sobie na to pozwolic poniewaz czesto chodzilam na basen jesli ty nie uczeszczesz na basen to polecam

Gość jaaas
uzyłam raz henny polskiej firmy, bodajze venita. raczej henno-farby w klorze henny i coz... po wielu pozytywnych opiniach przeczytanych w necie zawiodłam się. włosy miały ładny połysk ale produkt ten ciągle się spłukiwał, nie tylko przy myciu ale nawet w czasie morskich kąpieli leciała mi po plecach pomaranczowa woda...

Gość hulababula87654
dlatego, że uzyłyście takiej pseudo - henny. Jak pisała wyżej nandini, orginalna henna jest trudno dostepna w polsce, ale kolor nie spłukuje się, nawet po kilku tygodniach włosy ładnie się błyszczą. Ja miałam okzaje tylko raz wypróbować, i byłam bardz bardzo zadowolona.