Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Magdalena21

Co robić ?

Polecane posty

Od pewnego czasu czuje cos dziwnego... co chwile musze iść "siusiu"... a przy tym bardzo mnie boli...ledwo wyjde z toalety...chwile posiedzie i ból zmusza mnie by pójść ponownie oddać dwie kropelki... To jest straszne... Oczywiście są przerwy gdzie tego nie odczuwam, ale jak już się zacznie to masakra... Znacie jakieś dobre leki na taką dolegliwość ?

Gość maxar
wizyta u lekarza

to objawy zapalenia pecherza - wizyta u lekarza obowiazkowa - przepisze antybiotyk i przejdzie jak sie bedziesz leczyc domowymi sposobami to moze sie pogorszyc Twoj stan i beda nawroty zapisz sie szybko bo to bardzo szybko postepuje i jest coraz wiekszy bol - nie do zniesienia

Gość www.tnij.org/calling2009
to może byc coś z nerkami,idź jak najszybciej do lekarza

tak doraznie pomaga kompres na pecherz, sa tez bez recepty rozne urosepty itp ale one Cie nie wylecza, sa raczej zapobiegawczo

No właśnie nerki mnie też bolą... Już kiedyś miałam takie objawy, byłam u lekarza coś mi tam przepisał ale pamietam jak mi powiedział, że jak takie coś się "przypałęta" to będę to już to odczuwała co jakiś czas...u mnie nie jest to przyczynom noszenia zbyt krótkich bluzek...co jak co ale na tym punkcie to mam bzika i nerki zawsze mam przykryte... Czy jeżeli ktoś z mojej bliskiej rodziny miał problem z nerkami i jedna ma usuniętą to na moje objawy też to moze mieć wpływ ?

Gość właśnie jak najszybciej
do lekarza , jedyny sposób na wyleczenie to antybiotyk. A póki co na zmiejszenie bólu polecam no-spe. Warto tez łykac tabletki z żurawiną , sprawiają , ze bakterie łatwiej wypłukują sie z pecherza.

takie objawy często pojawiają się po stosunkach , czytak było w twoim przypadku?

wpływ ma taki , ze podczas stosunku skóra wokół cewki moczowej jest nieco podrażniona , w związku z tym łatwiej dochodzi do infekcji. Objawy nie pojawiają się od razy , ale po kilku , kilkunatu godzinach , czasem nawet na następny dzien. To prawda , ze jeżeli raz Ci się przydaryło , to mogą nastąpic nawroty.

Gość tge35
Jak ja czytam za przeproszeniem takie idiotyczne topiki,to az sie płakać chce. Kobieto mloda,tylko wizyta u lekarza,a nie zasieganie porady na forum,durna babor

Gość wł
dlatego najważniejsza jest profilaktyka. Bawełniane majtki , aby skóra mogła oddychac po stosunku od razu isc do siusiu i pic duzo wody , aby wypłukac pęcherz.

no i tabletki z zurawiną- działają dobrze profilaktycznie. Ale to o profilaktyce Ale jeśli profilaktyka nie zadziałała i już odczuwasz objawy - ta jak najszybciej do lekarza - bo tylko odpowiedni dobrany antybiotyk Cie wyleczy.

Tak pójdę do lekarza.... ale na sama myśl o tym juz się denerwuję... Tutaj gdzie miezkam jest tragedia...o jakiekolwiek skierowanie na badania trzeba się prosić...mysla chyba ze sama sobie wymyślam chorobę ot tak ! ...a nie życzę nikomu by czuł ten ból...jest straszny...jak Cię to dopadnie to nie jesteś w stanie normalnie funkcjonować do póki Cię nie "puści" ...

Gość tge35
Magdalena21---durna babo,nikt ci nie bedzie przeszkod stawiał w tym aby dac ci skeirowanie na wyniki moczu.Zrobisz test moczowy i wtedy lekarz zadecyduje czy jest koniecznosc robienia nastepnych wynikow.Durna babo

Ale ja nie mówię, że nie zrobię tych badań...zrobie-zapłace za nie... Bo mozecie wierzyć lub nie mój lekarz rodzinny jak ma dac jakiekolwiek skierowanie czy tez ywkonać jakieś badania to się nakrzywi, namarudzi,...ze dla swietego spokoju wole za nie zapłacic...chociaż tak być nie powinno... tge35 -> nie możesz wiedziecjak postepują WSZYSCY lekarze...mój jest akurat taki jak napisałam...a w sumie nie mam mozliwośi się przenieść bo to jest małe miasteczko i jest jeden lekarz rodzinnyi i pediatra...

Gość tge35 -
Magdalena21--jednak jestes durna baba Jezeli cierpisz bol przy oddawaniu moczu to kazdy,powtarzam KAZDY lekarz,nawet ten ktory nie lubi dawac skeirowania na wyniki skieruje Cie na badania moczu.To najzwyklejsze ,podstawowe badanie .jestes głupia .

Gość Magdalna21
Ja Cię od głupich nie wyzywam i nie zyfczę sobię abyś Ty mnie tak nazywała... Nie należe do osób, które potrafią się wykłócać z lekarzami-idiotami,...mimo, że mam swoje prawa... tge35 -> skończyłam z Toba dyskusję.

Gość tge35
Magdalena21--durnna babo,nigdy,przenigdy nie bedziesz wykłocała sie z jakimkoliwek lekarzem gdy mu powiesz,ze przy doddawaniu mkoczu boli Cie.Dla mnei ejstes tepa i tyle.

Aha...chciałam zaznaczyć, że jakoś jak 3 miesiące temu miałam takie same problemy i nawet lekarz nie wspomniał o badaniu moczu...więc jakoś nie potwierdza się Twoja teoria , że KAZDY lekarz pierwsze co kieruje na badanie moczu.

Gość idziesz do lekarza i boisz się
go poprosić o skierowanie? to jego psi obowiązek jest Olej jego miny, chociaż nie. bo przy sikaniu cię boli...

spokojnie , bez przesady z tymi badaniami to różnie bywa , mi w takiej sytuacji lekarz często przepisywał antybiotyk bez badań. No bo co - takie badanie wykaze , ze mam zapalenie pęcherza -, a przecież o tym już świadczą objawy.

idz do lekarza , powiedz mu , ze to nie pierwszy raz - on będzie wiedział co robic