Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maritkaaa

śluz przed owulacja? prosze o odpowiedzi

Polecane posty

Gość maritkaaa

chciałabym wiedzieć czy śluz wodnisty z domieszkami białego wystepuje przed owulacja? wlasnie taki mam i nie wiem co to oznacza... mam uczucie mokrosci, ale ten sluz nie leje sie tak ze mnie... czy w ciazy takiego nie ma? czekam na odpowiedzi

Gość maritkaaa
czy ktos mi odpowie?

Gość maritkaaa
bo mam taki problem ze miesiac temu podczas moich dni płodnych chłopak robił mi palcówke... wytrysku nie mial, ale czytalam o tym plynie przed wutryskiem i obawiam sie ze mogl go miec na palcach... po 12 dniach od tego zdarzenia dostalam okres... a teraz mam wlasnie taki sluz...

Gość jak najbardziej
to normalny śluz płodny. który to dzień cyklu ? mierzysz może temperaturę? śluz płodny oznacza,że zbliża się/nastąpiła/bądź jest teraz owulacja. bez obaw.

Gość maritkaaa
11 dzien cyklu.

Gość maritkaaa
nie mierze temp... po prostu on nie jest rozciagliwy i dlatego nie wiem... cykle mam po 28 dni

Gość jak najbardziej
aa zapomniałam dodac jescze pytania...ilu dniowe masz cykle? chciaż....w zasadzie-11dc można uznac za mniej więcej 'połowę' całego cyklu, także zapewne jestes niedaleko owulacji. Cieszyć sie masz, ze ten śluz jest bo to znaczy,ze wszystko w porządku :) pozdrawiam.

Gość jak najbardziej
i ew. jeśli chcesz, to zmierz sobie temp. jutro rano przed wstaniem z łóżka, dopochwowo. termometr pod poduche....i jesli bedzie podwyższona(chociaż w sumie niekoniecznie MUSI) to tym bardziej możesz być pewna,że jest ok.

Gość maritkaaa
Oj mam nadzieje ze jest ok;) Bo przez to myslenie ze jest cos nie tak chodze podenerwowana tylko...

Gość jak najbardziej
ja mam to samo)zdenerwowanie). tylko...że u mnie jest wręcz brak tego sluzu, co trzeba. temp. wyższa, a śluz biały i gęsty. kurczę...

Gość maritkaaa
nio wlasnie ja taki zazwyczaj mialam na poczatku owulacji... yaki bialy i nie wodnisty i pozostawial slady na bieliznie wieksze niz ten co teraz mam... bo ten jest tylko w srodku... i to mnie troszke niepokoi

Gość jak najbardziej
wiesz co....gdzies kiedys czytałam,ze czasem może nic się nie wydostawać na zewnatrz. Dziś rozmawiałam z moją Przyjaciółką, z racji tego,ze panikuje to rozmawiałyśmy o tym niepokojącym sluzie. A Ona na to "a ja jestem szczęśliwą posiadaczka miesiączki, nie zapowiedzianą przez żadne upławy".....także....śluz biały, gęsty, przezroczysty, rozciągliwy, nierozciągliwy, wodnisty.....czy tez jego brak moze nam kompletnie nic nie mówic. Ja zwykle miałam wodniisty, przezroczysty i ciąnący...a teraz o. Zatem...nie pozostaje nam nic innego, jak czekać na okres.

Gość maritkaaa
tyle ze ja juz dostalam swoj okres po tym zdarzeniu... tyle tylko ze poodobno w czasie ciazy okres moze wystapic i sie boje... z drugiej strony dziwne byloby to moje zapodnienie ale pomimo tego ciagle mam obawy ze on mial ten plyn na palcu...;/ przeciez mogl niechcacy to przeniesc. wariuje juz;( mi wlasnie sluz duzo mowi bo zawsze jakos mam tez wodnisty ale taki gesty i przezroczysty a ten teraz do niczego niejest podobny

Gość jak najbardziej
Kochana.....myśle,że na prawdę nie masz się czego bać. Spokojnie. Jesli nie daje Ci to spokoju, to po prostu idź do apteki i kup test.(oczywiście zrób go najlepiej wtedy, gdzy minie 2 tyg. od "zbliżenia") Bedzie dobrze zobaczysz : )

Gość maritkaaa
chcialabym miec twoje podejscie;) zblizenia nie bylo, nie mial nawet penisa przy moich narzadach, tylko boje sie ze mogly przeniesc ten plyn. ale musze przestac o tym myslec bo to nic mi nie da. pewnie ten sluz mi sie jeszcze zmieni bo to dopiero 11 dzien a jak sie stresuje to jeszcze to opozniam;)

Gość jak najbardziej
ojjj teraz to spokojną udaje....a sama stresuje na maxa. ale u Ciebie to serio mało prawdopodobne, główka do góry ! :)

Gość maritkaaa
pewnie ty masz powazniejsze powody do obaw... a moje to takie bez jakiegokolwiek sensu po troszcze...;D heh ale lepiej jest mi sie tak zapytac niz kumpeli;)

Gość jak najbardziej
co do tego to owszem. mam. ...ale to dłuższa historia. od tego są w fumie tego typu fora...wiadomo,że to dość wstydliwe patrząc komuś w oczy pytać o takie sprawy. i po raz kolejny- nie martw się :)

Gość maritkaaa
nie wnikam... a w ciazy to sie chyba nie ma jak juz co takiego normalnego krwawienia... tak mi sie wydaje... mi miesiaczka trwala tak 6 dni i taka normalna krew byla tzn. taka zywa... na ciaze to nie pasuje co nie?

Gość jak najbardziej
oczywiście, że nie pasuje. ja to Ci zazdroszczę.....bo naprawdę nie masz się czego obawiać.

Gość maritkaaa
bede trzymac za ciebie kciuki;) i za siebie tez tak na wszelki wypadek;D Wydaje mi sie ze sprawa wyjasni sie na dniach kiedy ten sluz sie zmieni na bardziej plodny;)

Gość jak najbardziej
i nie dziekuję :) to pisz o efektach, bede się starala tu zaglądac. buźka ;)

Gość maritkaaa
ok bede pisac;) a jak okres dostane to juz sie napewno uspokoje;) :*

Gość maritkaaa
teraz tak jakby zaniklo... czuje mokro ale sluzu nie ma , rano tylko taka woda z biala wydzielina...;/ masakra

Gość sssaczek
jeśli chcesz coś wiedzieć o swojej płodności na podstawie obserwacji śluzu to lepiej zapisuj sobie jak on wygląda dzień po dniu. Takie notatki pomogą w razie czego. Dla pewności dobrze jest mierzyć temp i wszelkie szaleństwa zaplanować na 3 dzień wyższej temperatury po skoku temp. To pewny znak ze owulacja się odbyła.

Gość sssaczek
ze śluzem to jest tak że u każdej kobiety jest inny w zalezności od fazy cyklu. Oczywiście są jakieś ogólne wyznaczniki śluzu o cechach "płodnych" i "mniej płodnych" , jednakże jest to sprawa bardzo indywidualna.

Gość maritkaaa
juz mam chyba sluz plodny, jest rozciagliwy na jakies 3,5 cm i przezroczysty. taki jak zawsze;)