Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bojąca sięe

jak wyglada rozmowa kwalifikacyjna? pomocy!

Polecane posty

Gość bojąca sięe

hej, zostalam zaproszona na rozmowe kwalifikacyjna, ubiegam sie o stanowisko sekretarki w malej firmie jak sie przygotowac na rozmowe, jakie pytania moga mi zadawac, tak sie stresuje, jestem od 2 lat bezrobotna;/

Gość BronkoBil
Pierwsze pytanie to od jak dawna jest pani bezrobotna ;) A tak na serio, to jesli sie boisz to znaczy, ze nie jestes przekonana do tego, ze bedziesz dobra sekretarka :(

Gość jojejka
wpisz w goofle rozmowa kwalifikacyjna i czytaj!! :D

Gość jojejka
google :D

Gość podnoszem

Gość do BronkoBil
Wez nie pierdol glupot za przeproszeniem ;/ Ja jak szukalam roboty tez sie balam rozmow kwalifikacyjnych jak ognia. Nie znaczylo to, ze sie nie nadawalam na okreslone stanowisko. Prace znalazlam po 3 rozmowie :)

Gość metagalaktyka
Spokojnie... nie takie rzeczy się w życiu robiło ;) Grunt to się nie denerwować. Bo to przecież ciebie szukają i czekają na to, żebyś przyszła i mogła się zaprezentować ;) Najważniejsze to powiedzieć dzieńdobry. A później to już samo pójdzie, tylko pomyśl zanim coś powiesz i słuchaj aktywnie. Przygotuj sobie kilka pytań, które ewentualnie zadasz. Na pewno przygotuj się na pytanie dlaczego chcesz u nich pracować i o oczekiwane zarobki. Zapoznaj się z działalnością firmy. I bez stresu ;)

Gość metagalaktyka
BNB ja wiem, że to głupota, ale takie durne pytania zadają. Albo te o największą życiową porażkę. No przecież nie będę się uzewnętrzniać przed obcymi ludźmi :O

Gość dziekuje kto jeszcze cos powi

Gość a mi szkoda
jak to mała firma, to pewnie nie będą Ci urządzać jakiegoś prania mózgu, rekruterskich sztuczek, itp;) mogą Cię pytać o Twoje wady i zalety; wady dobrze jest jakieś podać, ale takie, co nie przeszkadzają na danym stanowisku :) przygotuj się na pytanie: "proszę nam opowiedzieć coś o sobie" jak Cię będą pytali, czemu tak długo byłaś bezrobotna, to nie wpadaj w płaczliwe tony; możesz to też potraktować jako swój atut - teraz BARDZO chcę zacząć pracować, więc będę dobrym, zmotywowanym pracownikiem; itp. jak będziesz bardzo zestresowana, to możesz powiedzieć: "troszkę jestem zdenerwowana, bo zależy mi na tej pracy" - czy coś w tym guście; pomyśl sobie, co umiesz robić, w czym jesteś dobra; jak czegoś od Ciebie będą chcieli, a Ty tego nie umiesz, to nie wpadaj w panikę, tylko odpowiadaj w stylu: nie umiem, ale mogę się nauczyć; i tyle mi do głowy przychodzi... powodzenia :)