Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prospective

Studia w UK Szkocja zwl accomodation

Polecane posty

Gość prospective

Witam, planuje studia w uk myślę o szkocji ale pytanie może pomóc wszystkim planującym studia na wyspie. Wiadomo, że jest kilka opcji mieszkania w trakcie studiów. Między innymi akademik, wynajem pokoju, wynajem mieszkania ze znajomymi etc. Z pokojem i mieszkaniem jest tak samo, kaucja równa czynszowi za miesiąc, plus co miesiąc czynsz i rachunki, dojazd na uczelnie. A akademik- też kaucja tylko, że czynsz to płatność w 3 ratach. I tu moje pytanie, czy waszym zdaniem jest lepszy pokój w mieszkaniu czy w akademiku? Moje obawy co do akademika: łazienka dzielona ze sporym stadem innych studentów, kuchnia podobnie, pewnie hałas. W zamian mówi znajomi, ułatwiony dostęp do informacji i materiałów etc.czy ktoś z was mieszkał w szkockim/angielskim akademiku. Jak było ew. Jest? Jakie wraźenia? Nie robia problemow np osobom ktore studiują i pracują, wracają koło północy? Opiszcie proszę swoje wrazenia i przykładowy plan dnia czy tygodnia studenta szkockiej uczelni. Ps jak to jest z gotowaniem w akademikach self- catered?

Gość prospective
no nie mówcie mi, że nie ma tu ani jednej osoby która studiowała w uk i mieszkała chociażby przez miesiąc w ichniejszym akademiku. UP

Gość Natala0103
Ja mieszkam w akademiku w Edynburghu :) Wady: - Hałaśliwe noce( imprezy) - Możesz trafić na dziwne współlokatorki ( moje to brudaski..) - Drogo( Ł800 zaliczki przed + L320 każdego miesiąca) Zalety: - Nowe znajomości - Imprezy :D - Jesteś na bierząco ze wszystkim\ - Mieszkanie w centrum Jeżeli chodzi o późne wracanie: akademiki tutaj to zwykłe mieszkania bez jakiejkolwiek portierni itp tak więc robisz co chcesz i o której chcesz tak jak w zwykłym mieszkaniu. Jak masz jakieś pytania to pisz na maila ;)