Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kto wie moze znajde staz

szukanie sobie miejsca stazu?

Polecane posty

czy można samej poszukac sobie stazu (chodzic po firmach i pytac) a potem zglosic to do UP. Wazne: I czy oni maja obowiazek wyrazic zgode? Czy staz z UP mozna odbyc tylko w miejscowosci w ktorej sie mieszka (i przy tym w tej samej co UP do ktorego sie przynalezy). Prosze o info, jesli ktos wie

Gość ewel27777
staz w miastach, ktore twoj pup "obsluguje". jasne ze mozesz szukac stazu na wlasna reke, pobierasz wtedy papierek z pup, pracodawca go wypelnia i zanosisz do pup w dniach kiedy pup oglasza nabor wnioskow na staz, liczy sie kolejnosc.

ewel27777 dziekuje Ci bardzo za odpowiedz :) Czy dobrze rozumiem: moge sobie wyprosic staz w firmie, ale 100% pewnosci nie mam ze Urzad Pracy go zatwierdzi (skoro liczy sie ta kolejnosc)?

Gość ewel27777
tak. ja zrobilam tak: zobaczylam na stronie pup, ze w dniu tym i tym beda przyjmowane wnioski o staz; wzielam sobie z pupu taki wniosek, nastepnie poszukalam pradodawcy, oczywiscie ten musi we wniosku wpisac twoje imie i nazwisko, potem poprosilam go o oddanie wniosku, zebym mogla jak najwczesniej zaniesc do pup. niestety liczy sie kolejnosc wnioskow. wiec ja juz bylam tam przed 8 rano:))

ewel27777 natchelas mnie nadzieja :D dzieki :*