Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miau- Cat

Czy wypada dac zareczynowa obraczke zamiast pierscionka

Polecane posty

Gość Miau- Cat

Czesc. Mam taki problem, moja przyszla narzeczona nie znosi firm Apart, Kruk, srebra i diamentow. Lubi za to oryginalna, naprawde ciekawa bizuterie... Ostatnio podobaly jej sie wisiorki Frey Wille i znalazlem u nich tez cos takiego: http://www.qlifestyle.pl/fashion/bizuteria-i-zegarki/futurystyczne-obraczki-frey-wille Wiem,ze jest wersja srebrna i zlota. Nie chcialem dawac jej cos za 200 zl, bo zareczyny sa raz w zyciu, a nie mam dosc wyrobionego gustu, zeby cos zaprojektowac. Myslicie, ze gdybym znalazl taka obraczke z rubinami na przyklad, nie diamentami, wypada dac cos takiego na zareczyny?

Gość vandżeliss
no pewnie, sa ladne, moja siostra dostala na zareczyny wlasnie taka obraczke (biale zloto chyba) z 5ma szafirkami. sliczna.

Gość Miau- Cat
nie stac mnie:( wybiore raczej te uboga wersje za 18..

Gość Miau- Cat
Nie 30 000, a 18 - wersja srebrna z rubinami na pewno bedzie o wiele tansza. Zreszta tam maja nie tylko te modele, musialbym pojechac i obejrzec, bo nie jestem z Warszawy. Wisiorek na przyklad kosztowal kolo tysiaca, moze nawet mniej.

Gość Miau- Cat
No ladnie, juz ktos sie podszyl ;-)

łał... zazdroszcze hojnego partnera twojej narzeczonej ;) to rzadkość

Gość Miau- Cat
Fioletowy widelcu, sporo, owszem, ale mam troche odlozone, bo kilka lat temu sprzedawalem mieszkanie, i kupowalem dwa mniejsze, a pozniej nieruchomosci drastycznie podrozaly, odsprzedalem jedno z zyskiem i troche zarobilem :) z pensji tobym te 30 000 2 lata zbieral...

a co do tematu, to jesli jestes pewien ze jej sie spodoba to jasne że wypada :)

a mi pamietam moj byly kupil za 75 zl pierscionek zareczynowy jak sie potem dowiedzialam, wiem ze nie liczy sie kasa a gest, ale ........ a jak sie poterm dowiedzialm ile kosztowal? sprzedalalm do w punkcie skupu jak isie rozstalismy i tyle mi wyliczyl..

Gość Miau- Cat
Dzieki ;) A tak na marginesie wielu facetow chce wszystkiego co najlepsze dla wybranek, ale wez tu uzbieraj na drogi pierscionek z pensji 1500... jak sie ma malo kasy, to woli sie za nia gdzies z kochana wyjechac.

Gość blę26
pewnie ze wypada kupic taki pierscionek...kupuj smiało :)

Gość Miau- Cat
Quicksand - niekoniecznie, w skupie licza wszystko za cene zlomu, jesli masz np. zloty zabytkowy kilkusetletni pierscionek, policza Ci tylko za zloto. Mogli Cie tez oszukac

nie wygladal na zbyt driogi ale myslam ze przynaj,mniej do 100zl bedzie, nic to przeszlosc juz:P powodzenia w oswiadczynach 😭

Gość naiwne tzipki

dp Autora>>>>>>>>>>> a moge sie tak tylko spytac po jakim czasie postanowiles sie jej oswiadczyc?

Gość mariola z opola
Moim zdaniem to szkoda takiej kasy na glupi pierscionek. Znaczy jak znajdziesz cos do tysiąca, to jeszcze jestem w stanie zrozumieć - ale ani bym nigdy nie kupiła pierscionka powyzej tysiaca, ani bym nie chciała dostać.

Gość Miau- Cat
Po 5,5 roku

Gość mariola z opola
No ale tak swoją drogą - pierscionki śliczne. Troche podobny styl mozna znalexć w swatchu :P Sporo tańsze

Gość Miau- Cat
Nie znam. Wisiorki sa duzo tansze http://www.luxlux.pl/artykul/12749/wisiorek_frey_wille, ale bez diamentow. Nie wiem, ile moze kosztowac biale zloto z innymi kamieniami, ale na pewno mniej. 10 000? 14? Sluchajcie, pewnie ze mozna taniej i wiem, ze moja dziewczyna by sie za tanszy nie obrazila, ale skoro moge... Jezeli kogos nie stac, to glupota jest zapozyczac sie i nie wiadomo jak dlugo placic kredyt. Ale spojrzcie z tej strony: skoro mozna wydac 7 000 na jedna glupia zagraniczna wycieczke, to nawet 18 000 nie jest chyba jakas zawrotna kwota? 30 moze owszem, bo to w sumie cena jakiejs niedrogiej dzialki ;)

Gość mariola z opola
To po prostu zależy od nastawienia. Dla mnie taki pierscionek to jest glupia błyskotka, symbol. Z każdej wycieczki przywozę wrazenia, które są dla mnie milion razy więcej warte niz jakis tam pierscionek, więc jakby mnie kto pytał, to na pewno bym powiedziała - lepiej kolejna wycieczka niz pierścionek. No ale my pewnie jestesmy dosć dziwni, bo jestesmy małżeństwem, a obrączek nie nosimy, nie mamy nawet :P Bo po cholerę nam

Gość Miau- Cat
Moi przyjaciele tez nie nosza obraczek. Co do wycieczki, moze i masz racje, z drugiej strony wycieczke utrwalisz na zdjeciach, pierscionka ciagle dotykasz. A jesli starczy i na wycieczke i pierscionek, to chyba nie ma problemu :) Wiesz, mojej dziewczynie ostatnio strasznie spodobal sie pierscionek na "starociach", srebrny, za 30 zl chyba :) wiec nie jest ona materialistka

Gość mariola z opola
No jak tam chcesz, w każdym raazie - pierscionki bardzo fajne i jak kobitka jest taka dosćniekonwencjonalna w wyborze biżuterii, to myślę, ze bedzie zachwycona