Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

autostopowicz-ka

Baśnie z dzieciństwa...

Polecane posty

Witam, mam problem z przypomnieniem sobie pewnej bajki z dzieciństwa.Bajka ta była o dziewczynce o imieniu Maszeńka i Niedźwiedziu. Nie wiem jakiej narodowości jest (bądź była) jej autor - zapewne jakiejś rosyjskiej. Jedyne słowa które pamiętam z bajki to jak Maszeńka mówi do niedźwiedzia "Na pieńku nie siadaj, pierożków nie zjadaj-nieś do babuni, nieś do dziadunia" :) Wiem,że to śmieszne,ale chciała bym się dowiedzieć tytuł i autora tej bajki i czy orientujecie się czy gdzieś są do kupienia? dzięki za wszelkie informacje :)

Ja znam tę bajkę, miałam zieloną książeczkę, taką rozkładaną o niej. Mam ją gdzieś w domu u rodziców, jeśli wytrzymasz do Bozego Narodzenia, to Ci powiem, jak miała tytuł i kto ją napisał :)

persephone - dokładnie o to mi chodziło!Ona była taka zielona, rozkładana!Ciekawe tylko czy ją jeszcze można gdzieś dostać... No chyba,że chcesz mi odsprzedać swoją :) :) :) hehe

Ja nie wiem nawet, gdzie ona obecnie leży i w jakim jest stanie ;) . Książkę można kupić przez internet, kosztuje koło 10 zł, niestety już inne wydanie :) http://www.lideria.pl/Masza-i-niedzwiedz-Andrzej-Gordziejewski/sklep/opis?nr=218123 Pierwszy z brzegu link, wstukaj w google tytuł i zobaczysz, że wiele księgarni sprzedaje tę książeczkę.