Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aneczkaaaa26666666

YAZ tabletki anty - PROSZE O POMOC - źle zaczęłam pierwsze opakowanie

Polecane posty

Gość aneczkaaaa26666666

lekarz zmienił mi tabletki na YAZ. Jako, że poprzednie brałam o 11 rano a dziś (w dniu kiedy powinnam zaczać nowy blister) dopiero o 15 wyszłam od gina, wykupiłam tabletki i łyknęłam czym prędzej tabletkę - z blistra była to druga tabletka (jako wtorek - dzień w którym zaczynałam zawsze poprzednie tabletki Novynette) w domu przysiadłam do ulotki-książeczki i wyczytałam, że powinnam jako pierwszą wziąść PIERWSZĄ TABLETKĘ Z BLISTRA... i zwróciłam uwagę na naklejki z dniem tygodnia... CYT: "Z uwagi na różnice w składzie tabletek konieczne jest rozpoczęcie stosowania od pierwszej tabletki na górze po lewej stronie..." a ja przez pomyłkę wzięłam drugą tabletkę, mam nadzieję, że zrozumiale to opisałam. I co teraz? Jutro łyknąć tę pierwszą czy już ją pominąć wogóle albo wziąść jako ostatnią..

Gość to jutro wez ta
pierwsza , nie pomijaj jej

Gość dziekuje za odpowiedź_____
! :)

wszystkie różowe tabletki mają taki sam skład. chodzi o to, żeby zaczynać od tego miejsca bo równie dobrze są kobiety które mogły by zacząć od dołu i wzięły by tabletki placebo. obojętnie jak zrobisz czy weźmiesz jako następną czy jako 24 tabletkę.