Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myszata_26

ile pieniazkow potrzeba

Polecane posty

Gość myszata_26

kochane ile potrzeba pieniazkow na utrzymanie mlodej rodziny? Teraz pracujemy z mezem, ale gdy zajde w ciaze bede musilala zrezygnowac z pracy i zastanawiam sie czy damy rade utrzymac sie tylko z pensji meza. Prosze podajcie mniej wiecej kwote ile wydajecie mesiecznie przy malym dziecku... tak mnie wiecej, oczywiscie bez szalenstw , takie minimum

Gość nas jest 5
tylko maż pracuje. Po opłaceniu rachunków zostaje nam jakieś 2,5 tysiąca. Nie czuje się szczególnie biedna. Starcza nam i na zakupy i na kino i na zabawki dla dzieci.

Gość ile by nie bylo
zawsze jest za malo.

Oj zaraz na Ciebie wszyscy napadną, że takich tematów była już masa ( co akurat jest prawdą). Utrzymanie dziecka zależy od wielu czynników: czym będziesz karmić i w co przewijać to na poczatek. Piersią nic nie kosztuje a puszka mleka od 20 - 45 zl i starcza na ok 5dni na początku. Pieluchy od 30 - 50 zl paczka min 2 miesięcznie. Do tego jakieś kosetyki, leki, zabawki i ciuchy. Można się zamknąć ze starszym niemowlakiem w 500, ale bardzo się postarasz ti 1000 nie starczy :)

Gość to zależy
ile ta wg ciebie "młoda rodzina" ma potrzeb :( no bo wiesz komuś wystarczy 2tys a dla innych to za mało

Gość myszata_26
ok, poszukam pierwszy raz jestem na tym forum

Gość myszata_26
czy w takim razie byloby glupota decydowac sie na dziecko majac ok 2 tys miesiecznie na zycie?

Gość a ja ci powiem tak
jak urodziłam to do 3msc starczało mi 200zł!!! kupowałam z tego pieluchy (Pampers) oraz chusteczki nawilżane... później doszło mleko modyfkowane więc ok 300zł... a jak doszły obiadki w słoiczkach...soczki itd...to ok 400zł...późnej już nie liczyłam bo mała jadła obiady takie jak ja :)

Gość myszata_26
czyli nie tak tragicznie znowu to skad te teamty ze matka z 2 tys to biedna matka?

Gość no wiesz....
nas jest 4...mam dwójkę dzieci i mamy pensję 2tys i niczego nam nie brakuje :) po za tym dzieci nie jedzą tyle co dorosły, więc czym ty się martwisz:)

ludzie kupują o 1000 % więcej pierdół niż potrzebują. Na cholerę wam chusteczki nawilżane??? Normalne wydatki na niemowlaka to 150-200 zł na mc.

Gość myszata_26
martwie się, bo jednak zalozenie rodziny to duza odpowiedzialnosc wszedze strasza ze dziecko kosztuje, ze tyle pieniedzy potrzeba pamietam jak Gorniakowa w jakims programie tv powiedziala ze wyprawka dla dziecka kosztuje 7 tys. - masakra

Gość a żebyś
wiedziała,że chusteczki nawilżane duuuużo dają...nie kupowałaś to nie wiesz.... jak dziecko zrobi kupkę to w mig przetrzesz pupę taka zwilżoną chusteczką niż suchym papierem.... po za tym chusteczki nawilżane nie są drogie!!!!! najtańsze ok 5zł za jakieś 70sztuk

Gość ale górniakowa
to wyprawkę kupowała z "wyższej półki" więc się do niej nie porównuj hahaha:) mi na wyprawkę starczyło 1000zł, z tym że łóżeczko miałam używane :) a tak to za tysiaka kupiłam pościel..ciuszki...i wózek...oczywiście niektórzy za sam 1000zł kupią wózek :/

Ja kupkę wycierałam zawsze wilgotną gąbką, albo myłam dziecko. Te gówniane chusteczki są nie wiem na co perfumowane, to wszystko szkodzi na skórę, dodajcie jeszcze zasypki, pudry i uczulenie murowane - bo te środki uczulają.

Gość aha no
oprócz tego za ten 1000zł kupiłam też pieluchy, akcesoria dla niemowląt itd itd :)

Gość pupa1977 w jakich
ty czasach żyjesz??????? hahaha za pewne, nie używałaś jednorazowych pieluszek dla dziecka,tylko tetrowe i je prałaś!!!!!! i za pewne pochodzisz z czasów średniowiecza!!!!!! hahaha:) kobieto obudź się!!!! chusteczki nawilżane są bezpieczne dla dziecka!!!!!!!!!

no ja za wyprawke dalam z 5 tys kazdy daje ile ma miesiecznie wydaje 160 mleko - bebilon papmery ok 120 sloiczki rzadko ale ok 100 ciuszki zabawki leki i kosmetyki .... duzo idzie

Gość a co kupiłaś
że wyszło ci za wyprawkę 5tys??? :) bo jestem ciekawa???? :)

Gość czy matki od chusteczek
próbowały na sobie tego cuda? powiem tak: przez jakiś przecierałam nimi twarz kilka razy dziennie. paliło niemiłosiernie, potem wyskoczyło uczulenie (były to pampersy i inne huggisy, kiedyś bambino). sprawdzają się np. w podróży czy jak się na miasto wyjdzie, ale w domu to tak naprawdę tylko i wyłącznie wygoda/lenistwo mamy, bo można dupsko w kilka sekund opłukać pod kranem i nic się dziecku od tego nie stanie

wozek z fotelikiem do samochodu - quinny + maxi cosi = 2500 potem sprzedalam za 1600 lozeczko z posciela nowe ok 400 wanienka onda - stojak - 150 ciuszki z 1000;d hehehe mam swira na tym punkcie kosmetyki z 200 itd

Gość to ja ci zycze
powodzenia z płukanie co chwilę noworodkowi pupy!!!!! bo szybko robi kupki!!!! boze jaka MATKA POLKA!!!! kobieto co z tego że ty się przecierałaś chusteczkami po twarzy!!!!!! trza było sobie nimi tyłek podetrzeć!!!!! mam nadzieję że ty po każdym sraniu też myjesz tyłek!!!!! a tak na marginesie to ja dla swojego dziecka użwywałam chusteczek nawilżanych "dzidziuś" i jakoś dziecko nie miało alergii!!!! a pupcia piękna i bez żadnego zaczerwienia!!!! więc co ty pierdolisz

ja pamiętam że nie szalałam z wyprawką , a dziecko miało wszystko co potrzeba :) Wózek żaden markowy, sprawdził się wspaniale a zapłaciłam za niego z 700 zł, łóżeczko, pościel.... Jak urodziła się moja Jagoda mieliśmy w sumie z 1300 zł i starczyło :)

"y czasach żyjesz??????? hahaha za pewne, nie używałaś jednorazowych pieluszek dla dziecka,tylko tetrowe i je prałaś!!!!!! i za pewne pochodzisz z czasów średniowiecza!!!!!! hahaha kobieto obudź się!!!! chusteczki nawilżane są bezpieczne dla dziecka!!!!!!" Co ma jedno do drugiego? Używałam pieluch jednorazowych, bo nie miałabym siły bawić się w jakąś tetrę i dziecko miałoby stale mokro. Chusteczki nawilżane są może bezpieczne na zasadzie, że się po nich nie umiera, ale na skórę działają niekorzystnie, choćby perfumy w nich zawarte. Niemowle też może drażnić taki silny zapach - tak maleńkie dziecko jest bardzo wrażliwe.

a dodam tylko jeszcze, że ciaża jest sporym wydatkiem. Pół biedy jak wszystko idzie ok, ale jak są komplikacje to do ceny wizyty lekarskiej trzeba doliczyć leki, dodatkowe USG.... Bo jeśli chodzi o wydatki na dziecko, to tak jak ktoś tu fajnie napisał, ludzie kupują mase pierdołek nie potrzebnych nikomu :)

Gość czy matki od chusteczek
dziękuję za szczere życzenia. tak, myję się. matką polką nie jestem skłonność do alergii bywa dziedziczna, to fakt. co chwila kupka? to jest biegunka.

Gość przecież chusteczki dla niemow
dla niemowląt są nieperfumowane :o

Gość do pupa...
"Co ma jedno do drugiego? Używałam pieluch jednorazowych, bo nie miałabym siły bawić się w jakąś tetrę i dziecko miałoby stale mokro" no ja co ma jedno do drugiego???? pójście na łatwiznę!!!!!!!! Nie zrozumiałaś aluzji??? hahaha

Gość u nas maz tylko pracuje
córa ma 8 miesięcy...... mleko Bebilon 4 paczki na miesiac -132 zł ( w Carrefour po ok 33 zł) owoce 30 słoiczkow po 2,5 zł - 75zł gotuje sama wiec na miesko i warzywa wydaje jakies- 50 zł miesiecznie ( gotowanie na 4 dni zajmuje mi 40 minut)..... chusteczki nawilżające 15 zł pampersy 90 zł kaszka,kleik 25 zł to wychodzi 387 zł......raz na 3 miesiace kupie jakis spioch lub dostane, kupuje wieksze wiec na dlugo są.... 50 zł w rezerwie ..np. czopki na zabkowanie:) jak wyżej pracuje tylko mąż, mamy duzego psa i wynajmujemy mieszkanie, na samo mieszkanie idzie nam 1000 zł:> + reszta opłat...da sie wyżyc,zalezy tez ile masz kasy,nie kupujcie za duzo pierdołek co reklamuja bo dziecko naprawde duzo nie potrzebuje:)

Gość co chwila kupka to jest
to jest biegunka???? naprawdę???? a może to kupka którą mały niemowlak robi często zwłaszcza przy karmieniu piersią... i ty masz dziecko???? i nikt tu nie pisze o kupkach co 10 min!!!!