Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

smkttwmm

obrączki z własnego złota - pytanie o jubilera

Polecane posty

Witam wszystkich. Chciałabym się dowiedzieć czy ktoś mógłby mi polecić jubilera w Opolu, Wrocławiu bądź Częstochowie, gdzie mogłabym dać zrobić obrączki z własnego złota. Interesuje mnie jeden konkretny wzór, ale niestety w moim mieście mi go nie zrobią :( Jakby ktoś miał namiary na jakiegoś dobrego jubilera to byłabym bardzo wdzięczna :)

Gość bulabula12t
wpadnij do gdyni, jest tu taki szpenio co cuda na palec robi i za nieduze pieniadze

Gość toclawiu - zakład na ulicy
Ruskiej i na Oławskiej (w tym drugim własciciel p. Marek - fachowy i konkretny), na Henryka Brodatego jest zakład "Łyko", też z dobrymi opiniami. Omijaj szerokim łukiem ul. Kazimirza Wielkiego - brakoróby!!!

Dziękuję bardzo za pomoc :) A może zna ktoś kogoś z Opola lub Częstochowy???

Jubilerzy nie robią obrączek z tego złota które przynosisz. To jest złom złoty który rożnie się wykorzystuje ale obrączki robi się z innego surowca. Ty tylko pokrywasz różnicę w cenie.

Gość ozwz
ja jestem z małopolski i sami zastanawiamy sie nad przeróbka złota które mamy na obrączki z tym, że u nas to wygląda jeszcze inaczej... w zakładzie gdzie ewe. bedziemy je przetapiac poprostu oddajemy nasze złoto ale jubiler go od nas nie odkupuje tylko wlasnie sprzedaje nam reszte brakująca - o ile to brzmi logicznie:D i tak np my mamy ok. 7g wiec [rawie na jedna obraczke a pozostała czesc on nam sprzedaje 60zł za gram:) a jesli kupywalibysmy całe obrączki normanlnie bez przetapiania wtedy g = 100zł:)

Ja nie pytałam z czego robią obrączki tylko o miejsca gdzie mi je zrobią :] W tych miejscach gdzie pytałam przetapiają to, co ja im przyniosę i dopłacam to, co muszą dołożyć, no i oczywiście robociznę. Z takimi miejscami gdzie skupują złoto i robią ze swojego też się spotkałam, ale nie o takie coś mi chodzi.