Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asderiosssa

sluzba zdrowia ... wkrecaja mnie ?

Polecane posty

Gość asderiosssa

Bylam dzisiaj u lekarza ogolnego (niespecjalisty) i chcialam skierowanie na gastroskopie (czasem nawracaja mi sie wrzody) i doktor powiedzial, ze mi nie wypisze, bo od jakiegos czasu maja zakaz wystawianie skierowan na specjalistyczne badania. Jedynie lekarz specjalista moze na takie skierowac. Czy u Was tez tak jest ? Osobiście jestem wkurzona ... no bo do lekarza specjalisty czeka sie 2 miesiace ;/ no i pozniej jak do niego przyjde i da mi skierowanie na badanie trzeba bedzie czekac kolejne miesiace ;/ Paranoja ;/

Gość placmy dalej na tych nierobow
ktorzy dostaja kase z panstwa i z prywatnych praktyk to bedzie jeszcze lepiej

Gość a co ma piernik do wiatraka
a w temacie. Droga autorko, nie mam pojecia, bo dawno nie bylam na zadnym specjalistycznym badaniu (niemniej lekarz zwykly jak kiedys mialam potrzebe skierowal mnie na USG). Moze ktos kompetentny sie wypowie.

Faktycznie jest tak że lekarz pierwszego kontaktu nie ma prawa wystawić skierowania na badania specjalistyczne, np może dać skierowanie na USG brzucha (do niedawna na pewno mógł) ale na USG tarczycy już nie, na TSH może na antyTPO i pozostałe hormony tarczycy i płciowe już nie może. Tal samo jak nie da na rezonans czy tomografię.