Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lolcia52

termin porodu lipiec sierpien 2010 kto jeszcze sredecznie zapraszam

Polecane posty

witam niedawno dowiedziałam sie o mojej ciazy:) termin poerdu juak juz wczesniej napisałam lipiec lub sierpien jakie macie dolegliwoacie jak sie czujecie jakie macie obawy przyszle mamusie serdecznie zapraszam na pogaduchy

o widze ze tez jestes w mlodziutkiej ciazy:) ja sie tez podobno mam wbic w ten termin;) ja sie czuje dobrze aczkolwiek spalabym calymi dniami:d piersi mnie bola mam wzdety brzuch:D troche mi sie w glowie kreci i kiszone ogorki i bigos za mna laza:D nie wiem dlaczego juz :D:D:D:D troche wczesnie:d No i sutki mi sie zmienily, napuchly i zaczynaja powolutku ciemniec;) Wymiotow nie mam:) lekkie nudnosci rano i w ciagu dnia mam ale spokojnie jest:) od czasu do czasu leciutko zamuli brzuszek jak na @ ale generalnie jest ok:) a jak u Ciebie?:)

u mnie tez bardzo podobnie troszke mnie mdli i boli brzuszek tak ciagnie w duł a i czywiscie jeszcze krzyze a pozatym to ok...a powiedz mi kiedy wybierasz sie do lekarza i jak liczysz tygodnire od zapłodnienia czy od ostatniej miesiaczki?

ja juz u lekarza bylam dwa razy;) Niestety u mnie sie nie da policzyc normalnie tych tygodni bo na Becie mi wyszlo 109 wiec tak blizej 2 tygodnia a na USG wyszlo ze mam jajo plodowe i nic jeszcze nie widac bo wlasnei ciaza ma okolo 3tyg wiec w srode ide potwierdzic zarodeczka:) i wieerze ze bedzie ok:) Ja mam zespol policystycznych jajnikow i mi wyszlo ze cykl musialam miec okolo 40dniowy i pozna owulke;) i sie cieszylam ze chociaz owulke mialam;) Takze opieram sie tylko na USG bo nie moge policzyc ze moja ciaza ma ponad miesiac juz;) tak zarodeczek powinien miec okolo 3-4 tygodni teraz:) licze bardziej od zaplodnienia i tak mi przypada dzien zajscia w ciaze okolo 29pazdziernika;) wcianm folik, duphaston an podtrzymanie i witaminki dla ciezarnych:)

ja jeszcze nie bylam u lekarza bo o ciazy dowiedzialam sie w czoraj musze wynbrac sie jak naj wczesniej bo poprzednia ciaza skonczyla sie niestety poronieniem . ja narazie kozystam z kalkulatorka inrtnetowedo i od daty ostatniej # to ok 4 tydzien a od daty zapłodnienia to 2 tydzien.... tez lykam kwas koliowy i staram sie niedenerwowac:)

hm jak masz pozytywny test to chyba mozesz isc do gina? niech cie skieruje na badania krwi. To moja pierwsza ciaza ale walcze o nia z calych sil bo mam te wstretne jajniki dziwne:) i musze miec dodatkowa porcje progesteronu;) mysle ze tez powinnas isc i powiedziec jak bylo poprzednio wowcas sie zajmie gin Toba od poczatku zeby sie nie stresowala:)

dzisiaj bede dzwonic do gin i prubowac sie wcisnac na najblizszy termin ale podejrzewam ze nie bedzie latwo ja juz zrobilam sobie badania na toksoplazme i naszeczescie jej nie mam i o tyle jestem spokojniejsze :)

:) ja tez musze:) co prawda jak z kotami sie bawilam kiedys jak jeszcze nie bylam uculona to mylam zaraz po tym rece ale nigdy nie wiadomo kiedy sie toto przypaleta tym bardziej ze dwa tygodnie temu nieswiadoma bylam z mam w schronisku i juz cos czulam ze bede musiala sie umyc po tych odwiedzinach:d ale na tokso koniecznie zrobie jakos w poniedzielk generalnie pojde na badania przed wizyta u gina:)

Gość przyszla mamuska
Witam! Ja mam termin na 2-go sierpnia. Jeszcze szczegolnych objawow nie mam. CZasem boli mnie dol brzucha, a no i piersi mi napecznialy. Pozdrawiam