Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

olawd

dziecko 9m - goraczka...PILNE!!

Polecane posty

maly ma 9.5m , od wczoraj wychodza mu 2 zabki . ma w tej chwili goraczke 37.0 mierzone na czole i 37.8 w uchu (termometr elektronizcny) podalam mu ibufen d ale zwymiotowal , teraz zasnal ale pomrukuje przez sen jestem sama w domu i nie wem budzic go i do szpitala czy przeczekac - przejdzie?? czy to od tych zabkow??? smarowalam mu dziasla dentinoxem n...

Gość to jeszcze nie gorączka
na razie obserwuj czy nie rośnie temperatura

Gość Devildetails
panikujesz!!! Nie ma gorączki a ledwo stan podgorączkowy normalny przy ząbkowaniu!! I nie faszeruj dziecka lekami ;/

Gość ma 9 metrów
??? matko boska!!! alez ten polski narod rosnie w siłe

Gość bpcianek22
nie panikuj to nie jest jeszcze temperatura. gdy bedzie przekraczac 38,5 podaj wtedy druga dawke syropu i niestety na efekty trzeba poczekac. ja mam w apteczce zawsze syrop na goraczke i czopki dla dzieci.

mam prawo panikowac w koncu to moje dziecko!!! ibufen jest i na zabkowanie i przeciwgoraczkowo... dodam ze dzis zrobil 3 razy dosc luzna kupke co mu sie nie zdarza...

Gość nie masz prawa panikować
bo w panice nie działa się racjonalnie a tu potrzeba zdrowego rozsądku

Gość Asia32***
Do 38,5 w ogóle nie zbija się temperatury. Nie faszeruj lekami tylko obserwuj małego. Ja u mojego synka temp. zbijam dopiero od 39 nawet,bo gorączka to obrona organizmu. To co Ty napisałaś to dopiero stan podgorączkowy.

Gość bpcianek22
kobieto 37-37,8 a nawet 38 to tylko stan podgorączkowy nawet w takich wypadkach nie powinno sie podawac od razu lekow!!!!

Gość Asia32***
Jeśli do jutra będą kupki luźne to musisz udać się do lekarza najlepiej. Teraz panuje znowu jakiś wirus -biegunka,wymioty,gorączka, i zaczerwienienie gardła do tego wszystkiego. Mojej koleżanki synek 10 miesięcy właśnie to przechodzi. Pediatra mówiła,że teraz sporo dzieci to ma.

Gość Devildetails
Wiem co to Ibufen i zapewniam Cie,że Ty chyba mniej... Dziecko jest rozdrażnione, pobudzone jest wydzielanie śliny,m.in stąd te luzne kupki. Jeżeli temp przekroczy 39 ' nie ma powodow do niepokoju- to się zdarza w czasie ząbkowania - wtedy sięgnij po srdoki famrkologiczne,chyba ,że do tego dojdą inne objawy...Wtedy owszem marsz do lekarza.

jesli kogos obraze to sorki ale panikara ze mnie na punkcie malego

Gość letnie nie lodowate
na rączki i czoło

Gość u nas na temp.
wiem co przezywasz bo moja mała wczoraj miała goraczke po szczepionce ja mam zawsze ibuprofen i paracetamol jednak podaje gdy gorączka jest 39 st. najpierw jedno a po 4 godz. drugie ( oczywiście jezeli gorączka nadal sie utrzymuje 39) a u mojej czesto tak jest niestety do tego okłady z letniej wody , ubieram małą w body tylko i przykrywam kocykiem ( cieniutkim) nie wolno mocno dziecka okrywać i dużo picia powodzenia mam nadzieje ze jutro maluszek poczuje sie lepiej

dzieki my w nocy bylismy w szpitalu bo mial 39stopni a ibufen mi zwracal . dostal czopek i mu przeszlo az do rana byl spokoj , teraz ma ok 37.4....