Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość awerdisa

Boli oko po nowych soczewkach ...

Polecane posty

Gość awerdisa

Kilka dni temu probowalam nowe soczewki. Chodzilam w nich caly dzien i czulam sie swietnie. Dopiero na drugi dzien poczulam bol w jednym oku. Nie wiem czy to ich wina ... Bol utrzymuje sie do dzisiaj. Do okulisty ide w przyszlym tygodniu. Co robic by zmniejszyc bol ? Oko nie jest nawet zaczerwienione, tylko boli ...

Gość lekarzem nie jestem
ale spróbuj okładów z rumianku. Kup sobie normalne torebki do parzenia, zaparz, gdy będą letnie połóż na powieki. Może wyciągnie ten ból :)

masz różnice dioptri w oczach zle dobrałaś soczewkę i jedna jest słabsza więc ogo się męczy lub poprostu niedokładnie umyłaś ręce kiedy je wkładałaś i coś sie w niej osadziło oczywiście tego nie widać ale wkładając soczewke drażnisz oko i tak chodzisz gdy masz ją założoną nie czujesz tego za to kiedy zdejmiesz już tak... wiem bo sama nosze soczewki i nieraz mi sie tak zdarzyło że włożyłam soczewkę i nie czułam dopuki jej nie zdjęłam...

Gość cube
jeżeli to nie jest żaden z tych wcześniejszych problemów, to może masz po prostu bardzo wrażliwe oczy? to w sumie też nie problem, możesz kupić sobie płyn do soczewek z prowitaminą B5, np. http://szkla.com/136_eyeye-all-in-one-z-prowitamina-b5-360-ml.html Płyn chroni, odżywia i wspomaga samoregeneracyjne właściwości rogówki podczas noszenia soczewek, utrzymując ich wilgotność..właśnie też miałam zawsze problem z bolącym okiem, ale ten płyn dobrze nawilża, także powinien pomóc

Gość gość
u mnie bylo podobnie jak zaczelam uzywac nowych soczewek, innej formy, zaczelam zakrapiac oczy kroplami starazolin - oczywiscie uprzednio wyjmujac soczewki i potem jakies 15min odczekania po zakropieniu i ponowne zalozenie soczewek na oko i jest o wiele lepiej teraz ;) chyba byly za bardzo wysuszone i dlatego mnie bolaly te oczy

Gość gość
Ja pamiętam jak dwa lata temu lekarz przepisał mi musztardzioki ale dziwnie to wyglądało bo acze miałem takie duże i czasami w tramwaju dziwnie się na mnie patrzyli. Same brele ważyły 2 kg z tymi szkłami.

Gość gość
A ja miałem taki problem, że bolało oko przy piciu herbaty - to lekarz mi zalecił, żebym wyjął łyżeczkę ze szklanki jak piję i miał rację! Także słuchajmy lekarzy!

Gość gość
pewnie są źle dobrane...ewentualnie można spróbować zakrapiać oczy kropelkami Starazolin, świetnie nawilżają oczy i likwidują uczucie piasku pod powiekami

Gość madzia1223
Też miałam podobnie jak zaczęłam nosić soczewki. Oczy nie mogły sie do nich przyzwyczaić i cały czas czułam sie niekomfortowo. Ale wystarczyło pare razy użyć kropli i po problemie. Mnie pani w aptece doradziła hialeye ze względu na bardzo dobry skład i brak konserwantów