Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obecnosc w szkole w UK

obecnosc w szkole w UK

Polecane posty

Moje dziecko mialo swinska gype,,podobno,, i 15 dni zwolnienia ,potem zapalenia oskrzeli i znow 2 tygodnie w domu i co i dostalam dzisiaj ostrzezenie ze jak sie nie poprawi frekfencji to bede miala problemy. wkurwilam sie i planuje isc do adwokata!!!! po 1 zawsze bylam u lekarza i to lekarz decyduje o zwolnieniu a nie ja. nikt mi nie bedzie grozil Angielska opieka spoleczna. Rozumiem ze to dla dobra dziecka, ale moze by tak najperw sprawdzili u lekarza obecnosc.

Gość melota
Czy dzwonilas codziennie rano do szkoly ze Twoje dziecko nie przyjdzie do szkoly bo jest ciagle chore. Takie sa procedury w mojej szkole - nie wymagaja zwolnienia lekarskiego a le chca zeby dzwonic rano i informowac jesli dziecko rano nie przyjdzie. Moze jest tak we wszystkich szkolach? - nie wiem. Ale jak masz od lekarza cos to na pewno nie trzeba sie za bardzo martwic.

Gość kertyza
Jezeli poinformowalas szkole o dluzszej nieobecnosci dziecka to nie powinno byc problemu. Szkoly angielskie wymagaja usprawiedliwienia od rodzicow/opiekunow dziecka. Jezeli dziecko mialo swinska grype to w ogole szkola powinna byc poinformowana aby ostrzec innych rodzicow, ze taki wypadek mial miejsce w ich szkole i aby zwrocili baczniejsza uwage na swoje dzieci i ewentualne objawy. Nasze dzieci (polskie) maja obowiazek szkolny w Uk i niedopilnowanie tego grozi konsekwencjami - laczie z odebraniem dzieci i umieszczeniem ich w rodzinie zastepczej. Nalezy znac nie tylko swoje prawa :D ale i obowiazki w kraju w ktorym sie mieszka.

kertyza nie wkurwiaj mnie;)) Oczywiscie gdybys ty znala polski alfabet to bys wyczytala ze szkola byla poinformowana o wszystkich nieobecnosciach,i uwazam to za karygodne i ich blad w sztuce. niech pilnuja dzieci patologow i ich rodzicow.

Gość kertyza
Przeczytaj swoj pierwszy post i powiedz mi gdzie i w ktorym miejscu z twojego polskiego alfabetu wynika, ze szkola byla poinformowana? Ty masz pretensje, ze sobie :D u lekarza nie sprawdzili. A to twoim obowiazkiem jest poinformowac szkole, w szczegolnosci, kiedy nieobecnosc jest dluga i jest to choroba zakazna.

Gość melota
dziewczyny zlosc pieknosci szkodzi... a na adwokata szkoda pieniadze wydawac niepotrzebnie. Lepiej pojsc do szkoly i spokojnie (Bez emocji - w angielskim stylu) wyjasnic.

kertyza to chyba oczywiste ze szkola byla poinformowana ( osobiscie) za kazdym razem w 1 dniu choroby. mam pisac o oczywistych rzeczach,

Gość mammaaamia
Mialo swinska grype,podobno... To mialo czy nie mialo tej grypy?