Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magdalennnkaaaaa

Elektryczna szczotka do zębów - Wasze zdanie

Polecane posty

Gość Magdalennnkaaaaa

Witam! Kupiłam ostatnio elektryczna szczotke do zębów Philipsa. Przyznam, ze zeby myje sie nia dobrze - jest mniejsza, wiec moze dotrzec lepiej do tylnich zebow. Jednak mam pytanie - czy ktoś sie orientuje, czy na dluzsza mete elektrycne szczoteczki sa lepsze niz zwykle? Czy rzeczywiscie lepiej czyszcza zeby? Bardzo prosze o pomoc!

Gość Magdalennnkaaaaa

Gość growling
używałam jej kilka lat temu, a jedyny efekt, który zauważyłam to potoki krwi z dziąseł. dla mnie chujnia, wolę machać zwykłą :P

Gość Magdalennnkaaaaa
O powaznie>? Ja mam dosc wrazliwe dzisla, ale na sczescie nic takiego nie spostrzeglam... moze ktos jeszcze sie oritntuje, lub sprawdzil na wlasnej skorze - jest lepsza, czy gorsze od zwyklej?

Gość Magdalennnkaaaaa
A facet mojej koleżanki nastraszył mnie, że taka elektryczna szczota jest niebezpieczna, bo mnie prad może kopnąc i zabić

Gość Magdalennnkaaaaa
ostatni wpis to podszyw;0

Gość jyukl
bo szczoteczka el nie jest dla wszystkich.Kto ma choroby przydziasla,nie usuniety kamien i generalny syf to nawet cudo nie pomoze.

Gość samoa
a to ciekawe, bo jak zmienilam zwykla szczoteczke na el.,to i dziasla nie krwawia. A poza tym, chyba jednak wolalam zwykla.

jak krew leci to jest paradontoza i po prostu za mało warzyw surowych jecie

Gość moja dentystka mówi
że mam bardziej czyste żeby odkąd używam elektrycznej (brzmi jak reklama dla kretynów :D ) ale to prawda to ze dziąsła Wam krwawią znaczy że albo macie chorobę przyzębia w stanie zaawansowanym i należy ją natychmiast leczyć, albo dotad nieumięjętnie myliście zęby (znaczy byle jak) i diząsła nie są zahartowane. Szczotkowanie wzmacnia dziąsła i jest profilaktyka chorób dziąseł. Aha - nawet przy paradentozie lekarze zalecają szczotkowanie - mimo krwawienia

Gość jak dla mnie top zwykla

Gość Magdalennnkaaaaa
Nie wiem, mnie dziasla krwawia bardzo rzadko, gdy za mocno szczotkuje, ale to rzadkosc. Przy elektrycznej nie krwawią wcale, ale uzywam dopiero 2 dni. Mam drowe zęby (tylko troche kamienia, musze sie wybrac na zdjecie), ale mam jednego zeba po leczeniu kanalowym (prawie caly odbudowany) - reszta bez plomb. Czy nie ma zadnych przeciwwskazan przed myciem takiego, wlasciwie sztucznego zeba, elektryczna szczotka>?

Gość dentysta powiedział
że to tylko gadżet i ludziom wydaje się, że czyści dokładniej a nic bardziej mylnego. % min. minimum dwa razy dziennie tradycyjną szczoteczką załatwi sprawę. Nie ma też sensu przepacać ze te niby cudowne szczoteczki co to i język i policzek wyczyści:D Tu się liczy systematyczność, dokładność i czas poświecony - 5 min jedno mycie

Gość jakieś bzduy piszecie
ja od kilku lat używam elektrycznej i w życiu bym nie wróciła do zwykłej - dzięki elektrycznej nie muszę usuwać kamienia, bo go nie mam, mam bardziej czyste zęby (oddech rano świeży - nieporównywalnie z tym co było przy myciu zwykłą szczoteczką, niby po każdym posiłku, niby te 5 minut itp.) Jak wyjeżdżam i biorę zwykłą szczoteczkę to jestem nieszczęśliwa - od zwykłej, nawet miękkiej krwawią mi dziąsła, co przy elektrycznej nigdy mi się nie zdarza. Ja polecam elektryczną.

Gość jak zawsze kurka jak zawsze
ja tez jestem za elektryczna

Gość Magdalennnkaaaaa
a czy ktos sie orientuje jak to jest z czyszczeniem elektryczna szczotka zeba odbudowanego prawie w calosci, po kanalowym leczeniu>?

Gość kwestia pasty na wrazliwe
dziasla. Ogladalam testy na galileo i przekonala mnie szczotka elektryczna. Wczesniej moja corra nie chciala myc zebow, teraz nie ma z tym problemu. Bo jak mowi "szczotka sama myje zabki a ona tylko trzyma"

Gość weewq
Zgadzam sie z osobą " jakieś bzduy piszecie" 🖐️

Gość Magdalenka pytaj dentysty

Gość Magdalennnkaaaaa
spytalabymm, spytala, ale za granica jestem i nie mam jak;)

Gość to za granica nie ma dentsysto
w?

Gość cóż jak ktoś chce się
łudzić, że efekt będzie lepszy gadżetomania kwitnie :D