Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Radi

Leki psychotropowe - jakie mogą być skutki uboczne

Polecane posty

Gość Radi

Ktoś z Was używa takich leków na poprawę nastrojów? Jakie są efekty uboczne. Możliwe, że od dziś będę mieć przepisane i od jutra już brać :( A w niedziele mam mecz i nie wiem czy pogorszy moją kondycję i czy aby na początku brania takich leków nie można uprawiać sportów? 😭

Gość Radi
A i czy powiedźcie czy wizyta u psychiatry może odbić się w przyszłości na pracy. Czyli przyszły pracodawca może zobaczyć, że mam kartę założoną w przychodni psychiatrycznej. Ostatnio kolega mający nerwice natręctw nie mógł zostać ochroniarzem bo... pracodawca zauważył, że ma "wariackie" papiery :o

Gość Radi
Tu chodzi o początki manii depresyjnej (Fachowo to się nazywa dwubiegunowość)

Gość ja po takich tableteczkach..
..jestem bardzo senny... moge spac po 14 godzin :(

Gość Radi
No tak psycholog powiedziała o stabilizatorach nastroju aby nie mieć jak mam spore huśtawki nastrojów. One są bezpieczne?

Gość Radi
I jak czytam o tych lekach to mają straszne efekty uboczne (łysienie, wzrost wagi czy drżenie rąk) super :o Zaraz się wybieram

Gość Radi
Mam przepisane Depakine Chrono 300. Lek na ustabilizowanie nastroju. Ale czytam po nim wypadają włosy i się tyje 😭 Już tak mi wypadają włosy a tyć nie chcę. Choć to ma być na tydzień

Gość to tabsy na padaczkę
Moja koleżanka brała ten lek na padaczkę. Tutaj zajrzyj, pisza ludzie, którzy ten lek biorą, co im się dzieje. http://forum.gazeta.pl/forum/w,16674,86845745,,Depakina_skutki_uboczne.html?v=2

Gość a jak wyglądają
"wariackie papiery"?????????????? Ludzie, w wami jest naprawde źle. To sie nazywa nerwica natręctw. !!! Jak pracowawca może mieć dostęp do kartotek pacjentów z kilku tysiecy poradni? I skąd niby miałby wiedziec w ktorej poradni szukać czy kandydat do pracy leczył sie w poradni zdrowia psychicznego?

Gość Radi
Dziękuje bardzo :) Ale co z tego czytam to mam bardzo łagodna dawkę i nie powinno być efektów ubocznych. Ale psychiatra jeszcze polecił mi badania krwi co mam w poniedziałek by się upewnić czy jest ok. Z tego co wiem pobiorę parę tygodni i będzie spotkanie z terapeutą i powinny objawy minąć i będę jak powinienem być :) Oby z tymi włosami było ok bo walczę z łysieniem!

Gość a jak wyglądają
to było do 14:53 Radi A i czy powiedźcie czy wizyta u psychiatry może odbić się w przyszłości na pracy

Gość Radi
do a jak wyglądają Pomyliłem się. Kolega nie potrzebnie poszedł z zielonymi papierami (Tak te o chorobie psychicznej) i sam sobie narobił biedy. Ale teraz zrobił specjalny kurs i dla osób z problemami jest praca. Źle napisałem

Gość DubaDubi
Akurat ochrona jest taką pracą, że potrzeba wszelkie papiery o zdrowiu. Do Policji czy do wojska nie wezmą osób z zachwianą psychiką tak samo do ochrony.

Po prostu nie przyznawaj się nigdzie, że chorujesz. Choroba dwubiegunowa to dość poważne zaburzenie, i będziesz musiał to leczyć, bo inaczej wylecisz z pracy.

Gość Franczesja
Radi, 🖐️ witam w klubie 🌼 mam to samo i to samo biorę :) ponad miesiąc już. Włosy mi faktycznie bardzo wypadają, garściami :( ale to podobno taka pora, koleżanki mówią że to samo się dzieje u nich ;) a z nastrojem jest chyba duuuuzo lepiej, choć dalej są momenty nieciekawe, ale ogólnie tragedii nie ma ;) a tycie... troche przytyłam, ale to raczej moja wina aniżeli leków :D pozdrawiam i powodzenia ;)

Gość Radi
No niestety przez tą swoja manie wyleciałem z roboty :( A co do włosów postanowiłem się golić na łyso to wtedy nie będą wylatywały. A napisałem na tym forum tutaj bo wiele podobnych tematów na google tu mnie kierują.

Gość Radi
Kolega coś podobnego bierze (Ten od nerwicy natręctw) ale włosy mu nie wypadają ale... strasznie przytył bo by tylko jadł i jadł i siedział przed komputerem. To może ten lek nie jest przyczyna samą lecz jak My reagujemy po tym leku. Lekarz mi powiedział, że u mnie może byc odwrotnie bo gdy mnie dół łapał to łapałem się za jedzenie a teraz jak mi się poprawi nastrój będę normalnie się odżywiał i dlatego mogę schudnac a nie przytyć

Gość Franczesja
zapewne każdy organizm reaguje inaczej. No ale niestety, każdy lek ma jakieś skutki uboczne.. niestety eh

Gość Radi
I o to się najbardziej martwię bo jak wyłysieje to wtedy juz w ogóle wielka dolina. Na punkcie włosów mam fioła ale lekarz nie widzi innej drogi abym był spokojniejszy i nie miał napadów szału jak to miewam codziennie. Kurna boję się ;(

Gość Franczesja
nie bój się na zapas :) nie gól tych włosów póki co, a nuż na Ciebie tak podziałają, że będzie ok i włosy nie bedą wypadać ;)

Gość Radi
Będę obserwować swoje zachowanie. Ale pewnie będę ospały i wyluzowany, że wypadanie będzie obojętne. Ale w niedziele mam mecz i się boję, że przez moją senność nie będę się nadawał dla zespołu :o Ale nie będę mówić, ze się leczę

Gość Radi
Ale teraz czymś innym się zmartwiłem. Ten lekarz co byłem to... ginekolog. Wszędzie ma specjalizację jako ginekolog. Zero o psychiatrii. W ogóle się dziwiłem, że nie ma nic oznakowanego, że nie ma Go na tablicy. Tak jak by wszystko na "ciemniaka" robione. Jutro będę i tak u psycholog co Ona mnie tam zapisała

ja po swoich nowych lekach mam mega energię i gigantyczne libido:D serio uwaga! nie wszystkie leki przepisywane przez psychiatrę to psychotropy

a po poprzednich lekach przytyłam 12kg:O z tym ze wcześniej byłam chudzielcem

Gość Bez leków mozna
Wyjść z początków depresji i tej maniakalnej. Tylko trzeba przestać ciągle myśleć o sobie, zająć się czymś innym. Serio :). Leki sztucznie podtrzymują

przy pewnych chorobach leki są potrzeba uważam,że choroba dwubiegunowa do nich należy.

Gość bez leków nie mozna
wyjść z żadnej poważnej choroby, co najwyzej z kataru.

Gość Radi
Nie po tym co zobaczyłem, że lekarz jest ginekologiem i sobie pozarabia bez żadnych papierów jako psychiatra zwątpiłem :o Od dziś przestaje czytać fora o depresji bo się tylko nakręcam :o