Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bayeryasmin

Pominieta jedna tabletka

Polecane posty

Gość bayeryasmin

Zazywam yasmin.W pierwszym tygodniu zapomnialam raz o tabletce i polknelam ja po 13 godzinach od wskazanej. Na ulotce jest napisane, ze jezeli w tygodniu poprzedzajacym pominieta tabletka uprawiano seks, mozliwa jest ciaza. Jak to? I jeszcze pytanie dotyczace godzin przyjmowania tabletek. Jakie moga byc maxymalne wychylenia od wskazanej godziny przyjmowania leku? P.S. Seks uprawialam w weekend a w poniedzialek zapomnialam o tabletce (powinnam wziac ja o 18), a polknelam dopiero ok.9,00 we wtorek. Bardzo prosze o pomoc, pozdrowienia.

Gość bayeryasmin
prosze serdecznie o pomoc i wyjasnienia, na pewno ejst tutaj ktos znacznie bardziej doswiadczony

Gość możliwa ciąża bo jeśli
zapomniałaś o tabletce i przerwa wyniosła więcej niż 12 godzin to mogło TEORETYCZNIE dojść do owulacji, a że plemniki mogą w drogach rodnych hulać bodajże do tygodnia, to szanse na zapłodnienie mogą być.

Gość możliwa ciąża bo jeśli
A co do odchyleń - ja staram się brać co do minuty, choć tu pełno jest takich, które twierdzą że skoro w ulotce jest napisane, że do 12 godz. to że można sobie brać dowolnie. Tyle że moja koleżanka tak sobie brała raz o 10, raz o 16 i zaszła w ciążę po czym poroniła, w domu, o mało się nie wykrwawiła.

Gość bayeryasmin
ale praktycznie to chyba malo mozliwe, prawda?

Gość praktycznie to się okaże
za kilka miesięcy 🖐️

Gość bayeryasmin
Przyznam, ze bardzo sie zdenerwowalam. Powinnam pojsc do lekarza, zrobic test ciazowy? Prosze o wiecej opinii

Gość bayeryasmin
jakie jest prawdopodobienstwo zajscia w ciaze?