Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość barbarafernandez

angielski - prosze o sprawdzenie

Polecane posty

Gość barbarafernandez

tak jak w temacie proszę o sprawdzenie tego dialogu i o pomoc u utworzeniu podobnego (na tej samej zasadzie ale zdania mówiące o nieudanych wakacjach) proszę o pomoc A:Cześć dawno Cie nie widziałem. Byłeś gdzieś na wakacjach. B:Tak, byłem na Majorce z moją dziewczyną. A;Jak długo tam przebywałeś? B:Przez 2 miesiące A:Jak spędzaliście tam czas? B: codziennie chodziliśmy na plażę a wieczorami chodziliśmy do klubów A:jaka była tam pogoda? B:cudowna! BYło gorąco i słonecznie A: A gdzie mieszkaliście? B:w bardzo ekskluzywnym hotelu gdzie podawali pyszne jedzenie. A;zazdroszczę Ci ja spędziłem wakacje w domu A: Hi, I did not see you long time. Did you go for vacation anywhere? B: Yes, I went to Majorka with my girlfriend. A:How long have you been there? B: Two months. A:What did you do there? B:We were going to the beach everyday, and in the evenings we were clubbing. A:How was the weather? B:Beautiful! It was hot and sunny A:Where did you live? B:In a very exclusive hotel with very tasty food. A:I am really jealous, I spent my vacation in my hometown. proszę o pommoc starałam sie jak mogłam ale dialog w wersji nieudanych wakacji mi totalnie nie wychodzi

Gość barbarafernandez
dialog w 2 wersji której nie umiem przetłumaczyć bo wychodzą mi (przy pomocy translatora i słownika) dziwadła A:Cześć dawno Cie nie widziałem. Byłeś gdzieś na wakacjach. B:Tak, byłem naa morzem z moimi rodzicami A;Jak długo tam przebywałeś? B przez miesiąc A:Jak spędzaliście tam czas? B: codziennie chodziliśmy na plaże ... szkoda tyklo że było na niej wiecej śmieci niż ludzi i że pogoda była nie zbyt fajna A:jaka była tam pogoda? B: po prostu cudowna! co drugi dzień padał deszcz A: A gdzie mieszkaliście? B: w hotelu który miał byc ekskluzywny a jego stan rzeczywisty był duzo gorszy A i tak ci zazdroszczę bo ja spędziłem wakacje w domu

Gość sam byś leniu spróbował

A:Hi, I haven't seen you for a long time. Did you go on holidays anywhere? B:Yes. I was in Majorka with my girlfriend. A:How long did you go for? B: We spend 2 months there. A:What were you doing there? B:We were on the beach every day, and clubbing in the evenings A:What was the weather like? B:It was fantastic! Hot and sunny. A:Where did you stay? B:We were in a very exclusive hotel. The food was great. A:You have made me jealous. I spent all the holiday at home.

powyzej byl poprawiony pierwszy dialog, ale juz zmukam spac. Moze jeszcze ktos cos pomoze :)

Gość barbarafernandez
bardzo bardzo dziekuję :)

pewnie i moja wersje daloby sie lepiej napisac,ale juz mi sie oczy zamykaja :o

Gość barbarafernandez
dla mnie to co pani napisała i tak graniczy z cudem :D

You've made me jealous now- tak moze lepiej brzmi z now, takie troche zartobliwe zezloszczenie sie

a i zamiast anywhere w pierwszym zdaniu lepiej dac somewhere. Drugi dialog moze sie zaczynac: Hi, I haven't seen you for a while. Did you go on holidays? itd... :) Powodzenia