Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anetka 888

Z Yasmin na Yaz ?odpowiedzcie

Polecane posty

Gość Anetka 888

hej mam dwa pytanka!! 1. biore od roku Yasmin ale nieregulowaly mi okresu i lekarz wczoraj przepisal mi yaz! mam pytanko bo mam wziasc normalnie w ten dzien po 7-dmio dniowej przerwie jak bym miala wziasc yasmine!! ale czy mam ciaglosc antykoncepcji?? czy musze sie dodatkowo zabezpieczac przez tydzien!!????????? 2.przepisal mi tez Lindexe odpowiednik Meridi ale czy one nie zmniejsza mojej antykoncepcji?

Gość bojabojaboja
Tak, działanie antykoncepcyjne jest zachowane. Ja od razu dopytałam;] A jeśli chodzi o drugie pytanie, to nie wiem, niestety.

Gość a mi kazał zacząć w..
ja miałam zacząć w dniu krwawienia nowe tabletki - Yaz własnie. Jeżeli zaczniesz po 7 dniowej przerwie (tak jak ja) 2 tygodnie miałam sie dodatkowo zabezpieczać..

zgodnie z ulotką możesz rozpocząć w pierwszym dniu krwawienia, ale nie później niż w dniu, w którym miałaś zacząć kolejne opakowanie. wtedy jest zachowana ciągłość zabezpieczenia. jeśli rozpoczniesz w 2-5 dniu to powinnaś się dodatkowo zabezpieczać przez tydzień.

Gość anetka 888
a mi gin powiedzial ze mam wziasc normalnie po 7-dmio dniowej przerwie ?? ale zapomnialam zapytac zcy jestem normlnie zabezpieczona!! niewiem co teraz robic wasze opinie sa rozne!!

po przerwie czyli w dniu rozpoczęcia nowego opakowania yasmin. jeśli tak weźmiesz, to jesteś zabezpieczona. wszystko masz w ulotce

Gość anetka 888
czyli we wtorek tak jak mialam wziasc YAsmine mam wziasc Yaz i mam dalszy ciag antykoncepcji???????????