Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mam taazki problem

Myslicie ze to alergia na koty??

Polecane posty

Gość Mam taazki problem

Wzielam do domu dwa tygodnie temu drugiego kota. Moja mama zaczela miec problemy : kaszelm drapanie w gardle, zeszo jej to na oskrzela. Poszla do internisty- lekarz powiedzial ze to alergia na kota i zeby usunela z domu koty. Ja mówie mamie ze ten lekarz to idiota skoro wydaje taka diagnoze bez badan. Namowilam mame na zrobienie testow alergicznych. Za tydzien ma wizyte u alergologa. Natmiast ja od wczoraj miewam tez napady kaszlu duszacego ( kiedy koty sa w zasiegu reki). Czy to mozliwe zebysmy ibydwie nagle dostaly alergii na koty??? Mimo ze kot u nas w domu byl jeden od 5ciu lat?

Gość JUow
Tak, moze to byc alergia.

:( nie pocieszę Cię... ja pracując od 6 lat ze zwierzakami, w maju dostałam alergię na fretkę:( ot tak sobie... a propos testów - ile kosztują, bo też się wybieram

Gość odrobacz odpchlij wykąp
i wyszczotkuj kotki, poza tym przeprowadź dokładne odkurzanie i czyszczenie mieszkania, zmiana pościeli itd.

Gość Mam tazzki problem
Testy u mnie kosztuja 70 zl plus wizyta i alergologa 70 zl. SŁuchajcie tak sie boje ze to alergia... Jezeli moja mama bedzie miala alergie to bede musiala koty oddac.. bo nie bedzie chciala tego leczyc. Moja mama bierze juz duzo lekow na inne choroby i juz powiedziala ze jak alergia bedzie to koty musza opuscic nasz dom ..

Gość to może być alergia

Gość leczenie alergii jest trudne
nie zawsze skuteczne kłopotliwe i kosztuje oczywiście, ze trzeba pozbyć się zwierzaków z domu, choć wiem jakie to trudne i smutne sama też musiałam pozbyć się kota, ale jakoś sobie radzimy z "przechowywaniem" go w innych miejscach - a to latem na działce a zimą u kogoś...

Gość no powiedz czy odrobaczyłaś
odpchliłaś i wykąpałaś koty??? bo może to nie alergia na nowego kotka tylko np. na pchły i ich odchody!!!

Gość Mam taaki problem
Kota sie nie kapie. Poza tym nie ma pchel. A odrobaczylam dwa tygodnie temu.

Gość skoro podejrzewacie alergię
to koty powinnaś wykąpać,odpchlić i regularnie szczotkować!!! nawet jak ci się wydaje, że pcheł nie ma!

Gość dodam jeszcze że odkurzanie
podłóg, kłaków z kanap, ścieranie kurzu z mebli,i mycie podłóg powinno robić się codziennie!