Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zosia-samosia*

17 dzień mojego cudeńka

Polecane posty

Gość zosia-samosia*

Witam, wiem,że jeszcze za wcześnie by się cieszyć i podniecać. Jednak jestem dobrej myśli,ze wszystko się uda. Jeżeli jest na forum jakaś "początkująca mama" to zapraszam. Miło będzie porozmawiać z kimś w podobnej sytuacji.. zapraszam rownież inne przyszłe i obecne mamusie.

Gość samoloty w głowie
moje cudeńko ma jutro 8 tyg skończone czyli juz w zasadzie 2 miesiące. bardzo jest słodki i daje mi w kość.

Gość w godzinach podaj najlepiej
:O

:) gratulacje U mnei potwierdziło się w 6tygodniu (domyślałam się wcześniej), Pani doktor pokazała na USG kropeczkę :)

Czasem zastanawiam się czy nie lepiej bym dowiedziała sie w późniejszym terminie. Teraz każdy dzie jest dla mnie katorga. Boje sie czy ciąża się utrzyma. Póki co nie chcę rezygnować z pracy (a mam dość stresującą) ale jak już pisałam każdy dzień jest dla mnie pełen obaw. Przyjaciólka (matka 2ga cieci) stwierdziła: od teraz każdy twj dzien bedzie zawierał również starch..teraz gdy nosisz jej w brzuszku, potem jak sie urodzi..do samego końca. Wiem,ze ma racje. Najgorsze jest to,ze nie chce narazie nikomu sie chwalic,ze jestem w ciaży. To takie trudne.

Gość do zosi
ale wiesz ze juz jestes w ciąży? robiłaś testy?

wyluzuj! stres wszystko pogorszy nie mów nikomu narazie, dbaj o siebie bardziej niż dotychczas, odpoczywaj wiecej, spaceruj na świezym powietrzu, odżywiaj się zdrowo, bądź aktywna i pozytywnie nastawiona a ta przyjaciółka to ma wspaniałe życie jak taka przestraszona ciągle... będzie dobrze, uwierz w to i nie martw sie na zapas

Tak wiem. Planowałam z mężem dzidziusia. Zrobiłam 2 testy - oba pozytywne. Byłam u 2óch ginekologów. Oboje potwierdzili ciążę. Ten drugi zrobiła mi nawet usg na którym widać kropeczkę-ciążę. Cieszę sie i boję. To moja puerwsza ciąża.

Gość jak mozna potwierdzić
ciążę w 17 dniu? przecież to jest zaledwie 2-3 dni po owulacji. Nawet jeszcze nie doszło do zagnieżdżenia!

widocznie można Isteniją pewne obawy,które zdradzają ciążę. Zrobiłam badania krwi i inne..ale na wyniki musze poczekać do poniedziałku. Sama zreszta czuje sie inaczej niż zwykle.

Gość ilo dniowe masz cykle

Gość ty jestes
w 17 dniu od zapłodnienia tak?

Cykle mam bardzo niereguralne: 23-35 Oboje lekarze stwierdzili,ze to bardzo wczesna ciąża. Ten drugi (zrobił mi usg dopochwowe) na którym widać ciemniejszą kropeczke - wg lekarza 15-16dniowa ciążę. Lekarz ten uchodzi za dobrego specjalistę. aaa..i okresu nie dostałam :)

Gość wy i wasze kropeczki
jesteście żałośni

Gość jak to okresu
przecież ciąże liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. Pewnie jesteś w jakimś 6-7 tyg

Ojej - no przecież racja. Pierwszy ginekolog stwierdziła (to wczesna ciąża październikowa) a drugi (wczesna ciąża - 5-16dniowa). Widocznie ten drugi policzył ciąże od nia spodziewanej miesiączki. Czyli w koncu jak jest prawidłowo?

Gość prawidlowo jest tak
ze jak masz cykle 35 dniowe i mówisz ze nie dostałaś okresu to dziecko ma dni ponad 35 czyli jakiś 8 tydzień ci się zaczął.

Gość nie dziecko tylko ciąża
8 tygodniowa. Nikt w 17 dniu od ostatniej miesiączki ci nie stwierdzi ciąży bo to nierealne.

Gość franek mamono
co wy wypisujecie ???? Ciaze liczy sie od dnia owulacji ,a nie od dnia ostatniej miesiaczki

Gość kaskadka
kazdy lekarz liczy ciaze od dnia ostatniej miesiaczki. 17-dniowa ciaza??przeciez tego jeszcze na usg nie widac:o

Gość franek mamono
bzdura , moze i sie pytają o ostatnią miesiaczkę ,ale uwzględniają czas do wystapienia owulacji, Usg tez pokazuje inna date , bardziej prawidłowa Datę porodu wylicza sie poprzez dodanie 9 m-cy minus tydzien

Gość franek mamono
lekarze pytaja sie o ostatnią miesiaczke ,ale nie mozna liczyc ciazy od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki , bo ciazy jeszcze nie było

zosia-samosia* Czyli ten topik to jedno wielkie kłamstwo . Bo lekarz zakłada karte jak zaczyna bic serduszko zarodka . Ty jesteś niby w 3 tc a serduszko zaczyna bic w 4 . Nawet jakis super sprzet usg wykryl by je dopiero w 5 . DOWIDZENIA .

Boże jakie kłamstwo? lekarz pytał sie o moje dane 2 razy podczas trwania wizyty. Pierwszy - napoczatku wizyty. Drugi raz po zrobionym usg dopochwowym. Nie bede sie juz dluzej tlumaczyc. jezeli ktoras z was chce porozmawiac o wczesnych ciązach to serdecznie zapraszam. Glupim kometarzom dziękuje.