Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zosia-samosia*

17 dzień mojego cudeńka

Polecane posty

Gość do zosi
Spokojnie, nie przejmuj sie esterą, dziewucha ma 16 lat wpadę zaliczyła i wielką mądrą gra na kafe:P Estera - 2 razy byłam w ciąży i 2 razy bez leków...;/ Weź sie do książek dziecko,szkołę skończ i zrób coś z życiem;/

do Zosi: Ale wiesz czasy sie zmieniły ;) I teraz się liczy zdrowie dziecka . I Ty mi nie mów ok ? Bo skoro urodziłaś 2 dzieci to powinnaś wiedziec , że zarodka nie da sie wykryc w 3 tc bez bicia serca karty ciazy Ci nie zaloza . Urodziłas 2 dzieci i pewnie jestes po 30 a mniej wiesz niz gowniara ktora wpadla ??? Raczej Ty się zastanów nad sobą

Gość do zosi
Esterko dziecko drogie... nie wiesz ile mam lat i nie wiesz kiedy byłam w ciąży... a moze nadal w niej jestem pani "czasy sie zmieniły":D? Jak nie ma problemów nie daje sie ani luteiny ani duphastonu na podtrzymanie, jedynie radzi suplementacje kwasem foliowym, ale wiekszość dorosłych i odpowiedzialnych kobiet zazywa go w momencie gdy zaczyna się o dziecko starać. To ze u Ciebie ciąża jest wysokiego ryzyka to bardzo mi przykro, tak jest jak sie zachodzi w ciąże mając lat 16 i samemu będac psychicznie i fizycznie dzieckiem. 3 tygodniowy zarodek to 5 tygodniowa ciąża! Bo lekarze róznie podają -albo wiek dziecka albo wiek ciąży który jest liczony od ostatniej miesiączki. Owszem serca jeszcze nie da sie zobaczyć, niemniej jednak mozna potwierdzić pecherzyk i stężenie betaHCG w organizmie które jest bezpośrednim wskaźnikiem ciąży.... A i bez bicia serca karty nie założą? Wszyscy lekarze na świecie myślą i robią jak twój?:D

Gość kaskadka
a ja sie zgadzam z estera. Swoje pierwsze usg mialam w 6 tygodniu i bylo widac sam pecherzyk. 3 tydzien to przeciez dopiero zagniezdzanie sie zarodka. I zadne usg tego nie wykryje

kaskadka: ale wiesz niektórzy lubią błysnąc mądrością -tylko szkoda , że im to nie wychodzi . Pozdrawiam :)

Gość esterko....
ty błysłaś mądrością jak mało kto, strzelając dzieciaka w wieku 16 lat;) no gratuluje;)

Dziewczyny, dajcie spokój. Nie założyłam topiku by był kolejnym powodem do kłótni na forum. Estera, skoro uważasz,ze kłamie - trudno nie przekonam Cie. lekarz zapisał mi: - Duphaston - Feminatal N - Asmag Forte Ja dodakowo biorę Acidium folicum Hasco (15mg). Drugi ginekolog po badaniu i Usg dopochwowym potwierdził ciążę. Wskazał nawet kropeczkę na wizjerze i powiedział: to jest ta ciąża - coprawda wczesna ale jest. Mam za 3 tyg kolejną wizyte.

Gość to teraz bez duphastonu
nie da rady ciazy utrzymac? :O

Gość franek mamono
zosiu samosiu ,a miałas jakies inne ojawy kiedy zrobiłas pierwszy test,który wyszedł pozytywnie?

Gość teytey
Wiesz co autorko ? W jednym masz racje : jeszcze za wczesnie zeby sie cieszyc i podniecac ... jak ktos napisal za chwile w godzinach i minutach bedziecie wiek ciazy podawac :-O

W takim razie nie założył mi tej karty ciąży bo nic nie dostałam. Myślalam,ze karte ciąży prowadzi ginekolog w swoim gabinecie. Jak widać- dużo jeszcze nie wie. Testy zrobiłam 2 w odstepach 48 godzinnych. Dokladnie pierwszy w piatek, drugi w niedzielę. A do pierwszego gina w kolejny poniedziałek. Do drugiego w środę. Wiem,ze jeszcze nie mam się czym zbytnio eskscytowac (o czym pisałam juz na samym poczatku) ale nie dam rady przejsc tak normalnie do porzadku dziennego. Duphaston dostałam bo mam nadżerkę i szyjka macicy jest dość krótka.

Gość franek mamono
tak ,ale chodzi o dzien cyklu w tórym dniu cyklu robiłas test ? Przed @ czy po terminie małpy Pytam ,bo niektórym dziewczyną testy wykazywały wczesniej ,a niektóre jeszcze po spodziewnym terminie miały negatywne Ciekawa jestem czy jest na to reguła , czy mozna robic np juz 10 dni po zapłodnieniu i oczekiwac miarodajnych wyników

Gość franek mamono
wychodzi na to ,ze tydz temu czyli w ok 10 -11 dniu ciązy powodzenia

Gość franek mamono
na poczatku myslałam ,ze to prowo ,ale jesli to prawda to powodzenia i gratulacje

Powiem tak: Nie robiłam nerwowo testu kilka dni po stosunku ponieważ juz od jakiegoś czasu kocham się z mężem bez zabezpieczenia. Zeby było ciekawiej: miałam sen w którym śniło mi sie, ze jestem w ciazy dlatego rano kupilam test, ktory zrobiłam kolejnego dnia z samego rana. Reasumujac: test zrobiłam 5 dni po spodziewanej miesiaczce, która oczywiscie nie wystapiła.

a ja pierwszy dzień ostatniej miesiączki miałam 22 listopada (2008) 20 grudnia okresu nie dostałam więc 22 zrobiłam test wyszedł pozytywny (czyli ciąża 4 t i 2 d) 23 byłam u gina i już widział :) brałam wiele miesięcy duphaston (jedną ciążę straciłam) a kartę ciąży założył mi 10 lutego

Gość franek mamono
FRANKAZWARSZAWY - słodkie maleństwo :-)

przez to że straciłam 4 miesiące wcześniej jedną ciążę to musiałam brać 2 razy dziennie, później zmniejszyłam dawkę na 1 dziennie no a od 6 miesiąca w ogóle nie brałam. urodziłam w 8 miesiącu ale po wielu problemach w czasie ciąży :) gratuluję :)

Gość a tu znowu ta
wariatka co to ja z wizazu wywalili :o:o do ksiazek dzieciaku:o