Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Franek komando

Co to jest epilepsja i jak sie ja leczy?

Polecane posty

Gość Franek komando

??

Gość sksjkndnjdsj
Tego się nie leczy, po protu jak ktoś z rodziny ma atak w wannie to musisz zdążyć dorzucić pranie.

Gość moiigeee
Tego się nie leczy, po protu jak ktoś z rodziny ma atak w wannie to musisz zdążyć dorzucić pranie. Bezczelny cham! Trzymaj język za zębami lepiej i zastanów się 100 razy zanim coś powiesz. To padaczka, leczy sie lekami. Ale rowniez-nalezy np,. unikac stresu itd.

Gość Franek komando
A czy jest to zarazliwe i uleczalne?

Gość moiigeee
A czy jest to zarazliwe i uleczalne? zarazliwe- ABSOLUTNIE! Uleczalne- obecnie nie, z tego co wiem, ale moze medycyna cos wymysli.

uleczalne nie jest ale mozna powstrzmywac ataki lekarstwami. Lekarstwa te sa o tyle dobre ze pozwalaja normalnie zyc ( mozesz prowadzic samochod, mozesz pic alko.) nie daja ograniczen.

uleczalne nie jest ale mozna zapobiec atakom podajac lekarstwa...osoba cierpiaca na padaczke nie powinna prowadzc pojazdów mechanicznych i nosic przy sobie karteczke ze cierpi na padaczke no i jakie leki przyjmuje w razie napadu padaczkowego wystepuja drgawki,nalezy odsunac niebezpieczne przedmioty z zzasiegu chorego a w usta włożyc na portfel aby chory nie przegryzł sobie języka,przytrzymac go za ręce i nogi i zawiadomic pogotowie moja kuzynka ma padaczke...4 razy to przerabiałam straszne to jest