Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aneksik1

aneks kuchenny

Polecane posty

Gość alicja1979
tez mam aneks i nie nazekam najważniejsze to utrzymywanie porzadku :-)

To dobry pomysł, ja też tak planuję zrobić. Jeśli salon jest duży to jak najbardziej.

Chciała bym zmywarkę. Wewalić gary do zmywarki i gotowe.

Tylko zetrzec blaty i podłoge i już. A nie szorowac całakuchnie non stop.

Gość arabeskaa
interesuje mnie ile kosztuje zrobienie takiego aneksu :-) moze ktos mi napisze bo tez sie nad takim roz zastanawiam

Gość a jaaaaaa
ja ze względu na to że miałam kiedyś kuchnię z babcia i wiecznie sobie przeszkadzałyśmy, zrobiłam w salonie aneks. Bogu dziękuje za to rozwiązanie i zastanawiam się dzisiaj dlaczego tak późno to zrobiła. Poczatkowo byłam przeciwna, bo to znowu wydatek ale dzisiaj sobie chwalę. Mam luz i nikt mi nie zaglada co gotuję ;) i nie sterczy przy piecu o tej samej porze co ja. Mam ścianę 2,50 m długości i na niej właśnie zmieściły się meble BRW+kuchnia gazowo elektryczna. Jedynym problemem był gaz. Jak go znowu pociągnąć? Fachowiec? Koszty? Wpadłam na pomysł- ściana ta granczy ze ścianą piwnicy i właśnie w piwnicy postawiliśmy butlę z gazem i tamtędy też pociągneśliśmy wodę :) No i odpadł mi rachunek za gaz. A ja mam butlę 2 miesiące. czasem 1,5 zależy jak gotuję. :) Jestem bardzo zadowolona. Mam zawsze czysto i nic nie śmierdzi bo pochłaniacz też zamontowaliśmy. Dzieki temu że to pokój zewnętrzny to moglismy się wbić na zewnątrz . Polecam :)

Gość a jaaaaaa
kuchnia kosztowała mnie 1000 zł (3 lata temu) Piec amika 1600 zł, zlew jednokomorowy + bateria 250 zł , pochłaniacz amika 250 , a na ścianie przykleiliśmy tapetę z imitacja płytek małych wym 10/10 :) Każdy kto nas odwiedza mówi ale macie fajne płytki :) Nie wyprowadzam ich z błędu :D

Gość a jaaaaaa
aneksik1 i jak aneks zrobiony????

Gość mnie aneks kosztował duzo
jak na moje mozliwości, ale nie było innej opcji, bo zależało mi zeby to współgrało z salonem więc tak kuchnia z blatami drewnianymi i wyspa 15 tys (znajomy robił) i skasował dużo taniej niz nam wyliczyli w studio mebli kuchennych zmywarka 1500zł piekarnik 1600zł okap 900 zł płyta indukcyjna 1500zł lodówka 2600zł (wszyskie sprzety kupione w sklepie internetowym) zlew kamienny jednokomorowy plus bateria 1400zł piaskowiec na sciane około 400zł (mąz sam kładł)

Gość a jaaaaaa
fote pokaż- to musi gustownie wyglądać :)

Gość aneksik1
jeszcze aneksu nie ma zaczynam na wiosne :-)

Gość aneksik1
słuchajcie a co myslicie dałoby sie wykombinowac w takim aneksie miejsce na toalete zabudowana??? dla domownikow tylko, bo mieszkanko malutkie niestety a ja tak duzo szafek nie potrzebuje

Gość aneksik1
z tą toaletą to bardzo smieszne:-)

Gość qwinys aloo
super sprawa:-)

ja mam wlasnie 26 m2 w tym kuchnia ok 5 oddzielona blatem od reszty. super rozwiazanie ma duzo plusow, jak smazysz to zawsze bedzie czuc w pokoju ale od czego jest okap i okno. ja gotuje duzo i nie przeszkadza nam to, a przynajmnmiej gotujac czy piekac moge pogadac z mezem i pozerkac np w tv. no i zyskalismy pokoj;))

ja mam wlasnie 26 m2 w tym kuchnia ok 5 oddzielona blatem od reszty. super rozwiazanie ma duzo plusow, jak smazysz to zawsze bedzie czuc w pokoju ale od czego jest okap i okno. ja gotuje duzo i nie przeszkadza nam to, a przynajmnmiej gotujac czy piekac moge pogadac z mezem i pozerkac np w tv. no i zyskalismy pokoj;))

Moj aneks byl tanszy, plytki kafelki wiadomo , roznie to bywa, meble 600 zl bo takie male 230cm w duuuuuzej promocji z OBI, lodowka 180 cm beko 1000 zl,, 890 kuchenka gazowo elektryczna amica, bulta z gazem pod zlewem, no zlew do tego../.blad na wymiar i nozka moze ze 150 zl no i krzeselka wysokie dwa po 80 zl. miejsca mi nie brakuje ale fakt ze trzeba pilnowac porzadku, jednak mam sprytne schowki i tam trzymam np wode soki. duzo wieszam na scianach kubki noze jakies tam lyzki bo trzeba wykorzystac przestrzen. nie mialam duzo kasy i nie wydalam duzo kasy;)

i nie zgadzam sie ze to przezytek, mowicie o normalnej kuchni, nie kazdy moze sobie na nia pozwolic. ja mam lazienke 10 m, SYPIALNIE 10 m, aneks z salonem 26 m i przedpokoj. gdzie mam zrobic osobna kuchnie? nie moge zmniejszyc lazienki bo to domek jednorodzinny i sciany nosne, ktorych nie moge ruszyc. koszt aneksu u mnie, plytki kafelki ok 300 zl plus robocizna, meble z obi 600, barek -blat plus nozka 150 zl, kuchenka gaz-elektry. 890 lodowka 180 cm 1000, no i zlew, nie mam zmywarki ale mam miejsce na nia. mialam malo kasy i nie wydalam duzo.

Gość arabeskaa
to bardzo tanim kosztem zrobiłas ten aneks , moj kosztował troooche więcej

Gość qwowadis
ale problem hahahaha

Gość a;ala
:-)no to jak jest z tymi aneksami warto robic czy nie ?

Gość seksibaba
:-)ja mam aneks mysle ze warto chociaz ma swoje minusy

Gość gość
Ja mam i nie polecam. Cos strasznego... marzy mi sie, zeby oddzielic kuchnie... wiecznie balagan, bo jesli sie gotuje zawsze cos sie roznosi, wiecznie cos gdzies stoi, jakies butelki, sloiki, ja jeszcze nie mam zmywarki wiec gary strasza, a najgorzej jak sa gosciny, wtedy trzeba wszystko robic na oczach gosci, a gary sie pietrza... zamiast przytulnego salonu straszy kuchnia

Gość gość
Mieszkałem w mieszkaniu z aneksem kuchennym i chciałbym podzielić się swymi spostrzeżeniami. 1. Aneks zajmuje jedną ze ścian salonu ewentualnie półtorej ściany. Jedna ściana to wyjście na balkon i okno z grzejnikiem. Jedna ze ścian to meble z telewizorem. Na jednej ze ścian kanapa ewentualnie łóżko. I kończą się możliwości przemeblowania. Taki układ jest wymuszony na całe lata, żadnych możliwości zmiany tego układu. 2. Hałas - przygotowanie posiłku, zrobienie herbaty (czajnik), wyciąganie naczyń, mycie nawet w zmywarce generuje większy lub mniejszy hałas, uciążliwy w sytuacji gdy ogląda się telewizor zwłaszcza w porze wieczornej. 3. Funkcjonalność pokoju ogranicza się do czynności kuchennych i oglądania telewizji nie licząc tych momentów gdy przyjmujemy gości. Generalnie taki salon przestaje służyć do wypoczynku, rozwijania swych pasji czy do zwykłej prywatności. Salon (wieczorem sypialnia) staje się pomieszczeniem ogólnodostępnym dla każdego. 4. Poczucie przestrzeni złudne. W dwu pokojowym mieszkaniu z oddzielną kuchnią może mieszkać rodzina z dzieckiem (1 pokój dla dziecka drugi dla rodziców). W przypadku aneksu powinny być 3 pokoje aby zachować tę samą funkcjonalność mieszkania dla jego mieszkańców. 5. Mieszkanie jest dla nas, powinniśmy się czuć w nim komfortowo, mieć miejsce na swoje sprawy, na odpoczynek, na chorobę, na prywatność. Mieszkanie nie służy tylko na przyjmowanie gości. Często przytaczane argumenty, że wygodniej przyjmować gości lub lepszy kontakt z małym dzieckiem jest chwilowy. Goście dziś są jutro nie będzie nikogo, a małe dziecko dorośnie i będzie chciało swój pokój na wyłączność. A rodzicom zostaje salon z kuchnią w której będą się czuli jak na dworcu.

Gość asanka87
My też mamy salon z aneksem i powiem wam, że sprawdza się bardzo fajnie, tylko minus jest taki, że trzeba mieć porządek w kuchni bo wszystko widać :D jak chcecie to sporo fajnych pomysłów możecie znaleźć na https://deko-rady.pl/salon-z-aneksem my korzystaliśmy z ich porad jak się urządzaliśmy :) bardzo też pomaga zeszyt tzw lookbook :)

Gość gość
Aneks dla mnie to przekleństwo a mam porównanie z poprzednim mieszkaniem.Dobry dla ludzi którzy gotują tylko wodę na herbatę albo mieszkają sami!

Gość MarekMarecki997
Ja przerabiając swoje mieszkanie wzorowałem się na pomysłach ze strony http://www.mojanauka.pl/salon-i-kuchnia-w-jednym-pomysly-na-spojna-aranzacje/ W wielu mieszkaniach czy domach salon obecnie jest łączony z kuchnią. Pozwala to oszczędzać miejsce, jednak dla wielu osób jest również kłopotliwe w aranżacji. Z jednej strony nie chcą oddzielać tych dwóch przestrzeni, obawiając się, że wówczas i salon będzie prezentował się jako zbyt mały, i kuchnia będzie w końcu zbyt ciasna. Najprostszy pomysł to użycie wysepki, która będzie służyć do przygotowywania posiłków, a jednocześnie podzieli pomieszczenie na dwie części. Przy wysepce można również ustawić dwa albo trzy krzesła barowe.

Gość gość
Mam oddzieloną kuchnię od salonu ścianka marki Sowan swg 120. Bardzo fajne rozwiązanie. Denerwował mnie ciągły zapach obiadu czy innych rzeczy z kuchni w całym domu