Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anka323

PODOBA WAM SIE TO IMIE?

Polecane posty

Gość 3142384847324263784
KUBA mu dajcie na imie jest ladne albo Filip albo gabrys cmok

Anka323 Imięnie jest najważniejsze:) Ciesz się, że nie jest to imię tzw. krzywdzące, jak np. Eustachy, Filemon etc. Borys faktycznie trochę po rosyjsku brzmi ale zauważ, że jest to imię oryginalne, niepowtarzalne, rzadko spotykane i z pewnością dla faceta o mocnym temperamencie:))Naprawdę nie jest źłe. Ja zamierzam nazwać córkę Tamara, a to też kojarzy się nieco z kresami...

Gość hamburger bez kotleta
Borys to super imię, oryginalne i bardzo męskie-nie jakieś tam ciepłe kluchy:) no i kojarzy się z Borysem Szycem, fajny facet i dobry aktor:) Tamara? brzydko, to już lepiej Tatiana

Gość qwkmdqmww
kurde mój pies jest Borysek powiedz swojemu mężowi że to nie jest imię dla dziecka :O

Gość hamburger bez kotleta
a dlaczego nie dla dziecka?:O przecież to jest normalne imię! idioci nazywają zwierzęta ludzkimi imionami i potem następuje takie pomieszanie pojęć. to samo zrobiono z pięknym imieniem Sara, Kuba itd. to imiona dla ludzi!!!

Gość Mojego bylego
mojego bylego pies nazywa sie Borys :P Autorko, imie musi podobac sie i Tobie a widze, ze masz bardzo duzo watpliwosci wiec nie rob czegos dla meza, wbrew sobie... Co do Tamary, Znam Ukrainke Tamare i zdrobnienie od tego imienia to Tata - nie podoba mi sie...

Gość sara to piekne imie
nigdy w zyciu!!!!

Gość sara to piekne imie
znaczy ze nie piekne tylko paskudne

Borys mi się zdecydowanie nie podoba. Ale jeśli masz jakiekolwiek wątpliowści co do imienia to naprawdę nie daj się przekonać tylko dlatego, ze mąż się uparł, bo prawdopodobnie będziesz się później strasznie męczyć z tą decyzją....

Mi się wydaje że powinniście nadać imię które wam się obojgu podoba a nie tylko Twojemu mężowi. Na pewno istnieje jakieś imie które będzie wam się podobało i pasowało do waszego nazwiska, no i synka oczywiście... Raczej nie powinno sie nadawać imion które podobają się tylko jednej stronie. No chyba że to imię ma jakieś wyjątkowe znaczenie - po dziadku, zmarłym tacie... czy coś w tym rodzaju. Wtedy można pójść na kompromis. Porozwawiaj o tym z mężem. Według mnie powinnec zrozumieć że ty możesz mieć odmienne preferencje.

Hamburger bez kotleta..moj M uzywa dokladnie takich samych argumentow no i jakby nie patrzec ma racje.. Ja mam te watpliwosci ze wzgledu na psa u moich rodzicow.. Poza tym co znaczy imie dla dziecka?nie bedzie dzieckiem do konca zycia..A czy Kuba na przyklad pasuje do 80letniego dziadka??

Gość jakub to imię żydowskie
więc pasuje do każdego, ale Borys to przesada, chociaż kuba też mi się nie podoba. Kuzynka ma szynszyla Borysa :)

Najpiekniejsze imię dla chłopca to Adaś... ...a kiedyś Adam :) A Borys ? w życiu nie dałabym tak dziecku na imię ...

Gość Kune-gunda
80 letni dziadek nie będzie Kubą, tylko dziadkiem Jakubem... Borys, to oryginalne imię, alemie nazwałabym tak dziecka, bo jak to mozna zdrobnić? To twarde w wymowie fonetycznej imię, zalatuje ruskością i chyba nie chciałabym, aby tak nazywał się mój syn z całym szacunkiem, dla wszystkiego , co rosyjskie...

Najpiekniejsze imię dla chłopca to Adaś... ...a kiedyś Adam :) A Borys ? w życiu nie dałabym tak dziecku na imię ...

Gość ja chcodzę do gimnazjum
i znam jednego chłopaka - Borysa i nie ma on łatwo :o Ciągle się śmieją, że ma imię, jak zwierzątko i jego mama w szkole interweniować musiała, bo jakieś problemy były. Ogólnie to nie zauważyłam, żeby był bardziej męki przez to imię

Gość Kune-gunda
A już Lena bardzo mi się podoba, jet miękkie i kobiece i można łatwo zdabniać ;)

Gość Be_mine
Słuchaj, a może spróbujcie czegoś takiego - usiądźcie z mężem przy stole i wypiszcie na osobnych kartkach imiona męskie, które wam się podobają - od najbardziej lubianego do tego jeszcze lubianego :) Bez wstępnej analizy i pertraktacji - po prostu, po cichu - jego od najulubieńszego on pisze na swojej kartce i twoje od najulubieńszego ty sobie piszesz na swojej. I to imię, które jest na OBU kartkach na najwyższej pozycji wybierzcie albo po prostu rozważcie wszystkie te, które pojawią się na obu kartkach. No myślę, że jakieś tam wspólne wam się jednak podobają - to się okaże przy tym teście ;] Takie rozwiązanie wydaje mi się osobiście fair. I może się okazać, że całkiem całkiem wam obojgu podoba się jedno imię, tylko jeszcze o tym nie wiecie :) Życzę powodzenia! Be_mine.

Gość mala-chim
a drugi syn bedzie Igor, trzeci Iwo, a córka Isaura a na drugie Marcelina! hahahah!!! u nas w szkole był borys i bardzo lubił facetów, tylko z tym to imie mi sie kojarzy, hahahaha! fajne imiona wg mnie to : damian, daniel, bartek, piotr, jan, antek, franek, kuba, patryk. przynajmniej sa to imiona ktore mozna zdrabniac. A nie jak w ruskiej szkole " borys!! wstawaj!!"

Gość borys do nogi

Mnie się podobało imię Kajetan i też wszyscy nosem kręcili bo Kajtek to jak dla psa. Każde imię można dać psu i będzie jak dla psa więc to żaden argument. Kotka moich teściów zwała się Zuzia, a czy to oznacza ze imię Zuzanna jest zastrzeżone dla kotów?

Gość zasłuszaneeee
ja kiedys słyszałam ,ze najwięcej chłopców , którzy lubia innych chłopców to męzczyzni o imieniu Daniel Ale wcale nie musi to byc prawdą

Gość ługama
wiekszosc ludzi sukcesu w moim otoczeniu (kierownicy, prezesi, właściciele firm) posiadają imiona takie jak: dawid, piotr, michał, daniel, sławomir, przemek, adam, alex, karol. Pamiętaj że imię to będzie miało duży wpływ na przyszłosc twojego dziecka. Moja znajoma mieszka na wsi gdzie żyje 800 osób i ma na imię Emanuelle... :/