Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

toomuchtears

Czy biorac tabletki Diane 35 mozna nosic soczewki?

Polecane posty

Tak jak w temacie czy ktoras Was nosi soczewki i jednoczesnie bierze tabletki antykoncepcyjne? czy dobrze tolerujecie soczewki czy musicie np uzywac dodatkowo jakis kropel do oczu

Gość toiukfhgn
a niech mnie gęś kopnie! dziewczyno! jesteś tak tępa czy tylko udajesz?? bo nie wierzę, że ludzie nadal są tak zacofani;/ masz ulotkę? to poczytaj! jesli chodzi o antykoncepcję to mogą być problemy w zwiazku z przyjmowaniem innych leków,ale o to na pewno pytał ginekolog. Jeśli bierzesz tabletki antykoncepcyjne nie noś okularów!;/ bo Ci szkła będą parować! hahaha:D

toiukfhgn Nie wiem po co te wyzwiska... wyobraź sobie ze niektóre tabletki antykoncepcyjne powodują nietolerancję soczewek kontaktowych(Harmonet)...Z tego co wiem przy Diane nie ma takich problemów... ja brałam Yasminelle i musiałam używać jeszcze kropli kilka razy dziennie-bo najzwyczajniej mi się do oczu przyklejały(czego nie muszę robić teraz gdy już nie biorę)...

zapomniałam o to zapytać gina, ale w mojej ulotce nic o tym nie było (yaz). brałam tabletki i nosiłam soczewki czasem. suchość oka pojawiała się po kilku-kilkunastu godzinach, ale to pewnie też wpływ pracy przy komputerze i ogólnie warunków pracy. krople mi pomagały. o tym że hormony wpływają też na wilgotność gałki ocznej już słyszałam od okulisty. zabronił mi noszenia soczewek gdybym była w ciąży.

Gość toiukfhgn
nie wiem w czym niby ma być problem. biorę yaz i żadnych problemów ani przeciwskazań ku temu nie usłyszałam.