Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bardzo zmartwiona mamunia1

Moje malenstwo odwraca sie tylko na jeden boczek

Polecane posty

Zastanawiam sie dlaczego tylko upodobalo sobie prawy boczek,a o lewym ani nie mysli.Ponadto nie podnosi glowki kiedy lezy na brzuszki,sporadycznie uda mu sie lekko uniesc,ale to tylko na kilka sekund.Chce uniesc,ale nie potrafi.Strasznie sie martwie,tym bardziej,ze przy urodzeniu mial zaledwie trzy punkty.Ponadto jest to dzieciatko dlugie,ale bardzo szczuplutkie, od urodzenia przytyl zaledwie 2100.Juz sama nie wiem co myslec,a jak sie to ma z waszymi maluszkami

trzy miesiace i 5 dni

Gość amalletta
kładź go na drugi boczek sama, bo będzie mało płasą główkę z jednej strony

mój 1 grudnia kończy 3 miesiące i powiem Ci że główkę leżąc na brzuszku podnosi już dawno jak miał półtora miesiąca,wogle uwarzam że jest bardzo silny...a co do odwracania tylko na jeden boczek to może tak go nauczyłaś bo z reguły to trzeba raz na jeden boczek raz na drugi kłaśc. A jak położysz go na lewy boczek to jak reaguje?

Spróbuj kłaść atrakcyjne dla niego rzeczy po tej stronie, której "nie uzywa", podchodź do niego z tej strony, machaj grzechotkami, tak aby go zachęcać. Jeżeli chodzi o główkę, to pamietaj, że każde dzicko roziwja się inaczej, ale na wszelki wypadek skonsultuj się z pediatrą, bo może mieć problemy z napięciem mięsniowym.

zazwyczaj placze,niechetnie sie odwraca

musisz coś zaradzic,próbuj kilka razy i raczej kładz go też na lewym...a co do główki to mój starszy synio jak miał tylo co Twój też był taki słaby i doktorka powiedział że może miec coś z mięśniami ale okazało się że to anemia dlatego był taki słaby

Moj Bartek tez sobie upodobal prawy bok i tylko na ten bok chcial byc kladziony w innym wypadku byl ryk. Az pewnego razu zauwazylam ze ma spaszczona glowke i wpadlam na pomysl zeby odwrocic lozeczko tak aby mozna bylo podchodzic do niego tylko od lewej strony. Przywiazalam do lewej czesci gondoli wozka blyszczacy kwiatek i dzieki temu maly odwracal glowke na lewa str. We wozku tez ukladalam go na lewy bok. Teraz jest juz ok glowka pieknie mu sie "naproscila" i spi na wznak. :) A co do tego ze nie podnosi glowki polozony na brzuchu to radze Ci isc z malym do pediatry bo moj bartek to jak mial juz 1.5-2 miesiace to juz sam potrafil glowke podnosic. Wiec w wieku 3 mies Twoj synek powinien juz sam glowke podnosic. Pozdrawiam. :)

Gość **tina*
maluch mojej koleżanki też układał się tylko na jednej stronie więc zaczęła mu podkładać malusieńką podusię wypełnioną ziarenkami ryżu. Podziałało.

a lekarz w przychodni nie pytał cie czy dziecko kladzie główke na obie strony czy tylko na jedną? mnie pytał przy dwóce dzieci. mojej kolezanki córeczka kladla głowkę tylko na 1 stronę i stwierdzono u niej pewne zaburzenie, jak sie nazywalo to nie pamietam, ale to nie groźne, jednakze pokazali jej lekarze jak ma nosic dziecko, jak przewijac, zeby sie tego pozbyc. byc moze twoje dziecko poprostu woli tą stronę, ale poobserwuj je i gdybys byla bardzo zaniepokoona to idz do przychodni, moze dadzą skierowanie do neonatologa. gyby sie okazalo że cos jest nie tak to soe nie martw, to niegrozne, ale trzeba wyleczyc

mój synek jak miała 3 miesiące to nie cierpiał leżeć na brzuszku - irytował się od razu i płakał, główki nie chciał podnosić. Na boczku nie chciał leżeć, tylko na plecach. Też się martwiłam, ale pediatra powiedział, że wszystko jest ok i każde dziecko w innym tempie się rozwija. Teraz ma niecałe 4 miesiące i dosłownie z dnia na dzień zaczął obracać się na bok, leżenie na brzuszku zaczęło go cieszyć bo nauczył się unosić główkę i teraz najzwyczajniej sprawia mu to frajdę. A więc mamuśko nie zamartwiaj się - na wszystko przyjdzie czas!

Gość spokojnie kladz go na plecach
i po prawej stronie kladz woreczek z solą owinięty w pieluszke - taz zeby nie mogl sie tam obrocic - cwiicz ukladanie w druga strone, podchodz z lewej strony iwieszaj zabawki z lewej. W łóżeczku pezekaldaj go do spania.