Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dualisticcccc

Moje dziecko ma dwukolorowe oczy!

Polecane posty

Gość dualisticcccc

Jedno zielone, jedno niebieskie. Czy to normalne? Dodam, że ja i mąż mamy brązowe :o

Gość bbbbbbkk
To jeszcze nic, moj brat ma jedno oko niebieskie a drugie dwukolorowe czyli pol teczowki jest piwna a druga zielonal. Heterochromia iridis to sie nazywa, nie jest to normalne ale w niczym nie przeszkadza mu poza tym ze ludzie ktorzy go nie znaja dziwnie patrza.

Gość beautiful dress
Wdało się w Aleksandra Wielkiego:D wodza greków;) persów..;)

Gość a mój syn ma
jedno oko szare a drugie brązowo -szare z przewagą brązowego i nawet ma ksywe w szkole mówią na niego --Husky , haski nie wiem dlaczego tak

Gość to wada wrdzona
heterochromia Zaburzenia Rozwoju, polegające na różnicach w rozmieszczeniu barwnika w Obrębie Obszarów Różnych tęczówki Jednego Oka Bądź różnym zabarwieniu tęczówki Jednego i drugiego oka. Ta drobna wada wrodzona występuje zarówno u ludzi jak i zwierząt, jako izolowana cecha dysmorficzna albo zespołów Składowa wrodzonych wad.

Gość ło jeja co tam
mój pies tez tak ma - jedno niebieskie, drugie brązowe i zyje :p

Gość Vahle
Też mi, wbrew pozorom sporo ludzi ma heterochromię. Ja też mam, tylko że u mnie oboje oczu wygląda tak samo - tęczówki przy źrenicy są brązowe, a na zewnątrz zielonkawoszare. I nikogo to specjalnie nie dziwi, może poza tym, że kombinacja szarego z brązowym nie zdarza się tak często jak np. brązowy z zielonym. :3