Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kstarzyna789

Co się dzieje z moja miesiączką? /

Polecane posty

Gość kstarzyna789

Witam Was ;* Może zaczne od poczatku. Bralam tabletki antykoncepcyjne, od piwerszego dnia okresu, zjadlam 19, i nie jadlam juz dwóch, poniewaz mialam mdlosci- zrobilam przerwe 7 dniowa. Był okres. Po 7 dniach zaczełam brac nowy listek, ale po 6 tabletce mialam te same dolegliwosci- tj nudnosci wzdecia itp. wiec je odstawilam. Przestalam brac w srode- dzis jest niedziela, i widze ze mam okres. Czy to pół okres? Myslicie ze mogl mi sie rozregulowwac okres? W tym tygodniu ide do lekarza, po inne tabletki antykoncepcyjne. Mam nadzieje ze bedzie okej, ze okres nadejdzie za jakis czas, abym mogla brac te nowe tabletkiPorADZCIE, PODZIELCIE SIE PROSZE PRZEZYCIAMI, BO NIE WIEM CZY WSZYSTKO JEST OKEJ, ALBO CZY BĘDZIE; ) DODAM ZE MAM 18 LAT . POZDRAWIAM ;)

Oczywiście że się rozregulowało, zresztą przy tabletkach nie ma okresu, jest krwawienie z odstawienia. A Ty właśnie odstawiłaś tabletki po 6 dniach, stąd kolejne krwawienie, Twój prawdziwy okres dopiero będzie, kiedy niewiadomo bo namieszałaś

Gość rozregulowal ci sie okres
ale to nie koniec swiata.A jesli chodzi o tabletki to moglas odrazu odstawic tabletki jaczulas ze ci niedobrze

Gość kstarzyna789
No tak, ale wolalam sprobowac jeszcze raz, u teraz tego zaluję;/ powiedzcie ejszcze, czy jesli zaczne brac nowe tabletki, keidy juz bedzie nowmalny okres, to znow wroci wszystko na miejsce, prawda ;D

Gość pamiętaj tylko że jak
nie bierzesz to nie jesteś chroniona, również ostatnie 7 dni przed odstawieniem jest ryzykowne!

Gość verita veritatis
No cóz to są konsekwencje chemicznej ingerencji w młody organizm. Muwisz w 7-8 bóle i inne historie - to czas owulacji. Jajo chce wybyć, a tu chemia i lipa. Za kilka lat bedziesz miła raka jajników:-(

Gość kstarzyna789
pamietam o tym, dzieki ;). a jaK myslicie, kiedy nadejdzie pieerwsza normalna miesiaczka, po tym krwawieniu? Wiem ze moje pytania moga wydawaC SIE dziwne, ale nie bylam jeszcze w takiej sytuacji, bo to moje poczatki z tgo typy srodkamii

Gość kstarzyna789
pamietam o tym, dzieki . a jaK myslicie, kiedy nadejdzie pieerwsza normalna miesiaczka, po tym krwawieniu? Wiem ze moje pytania moga wydawaC SIE dziwne, ale nie bylam jeszcze w takiej sytuacji, bo to moje poczatki z tgo typy srodkamii. A rakiem jajnika sie raczej nie przejmuje, bo tyle kobiet bnieze hormony i zyja

Pytanie kiedy nadejdzie normalna miesiączka to pytanie typu zgaduj, zgadula... Mozliwe że będzie za około 28 dni a może być i 40:/

Gość kstarzyna789
Zawsze miewalam co okolo 30 dni, wiec licze ze nadejdzie licząc od poprzedniej miesiaczki około 11 grudnia, a jesli mam liczyc od dzisiejszego krwawienie, to gdzies z koncem grudnia, po swiatach. a ja chche jak najszybciej!! :D:D

Raczej liczysz od obecnego krwawienia. Więc jeśli 30 dni to przeciez nie dostaniesz końcem świąt a w zasadzie jeszcze chwile przez, 22 dzisiaj dopiero więc jakie 30 dni i koniec grudnia:/

Gość jak pięknie byc kobietą
przestancie sie truć tymi swinstwem , to jest ingerencja we wlasny organizm! zdrowo i nic nie kosztuje NPR ! wystarczy tylko termometr owulacyjny !

niestety stresu nie da sie wyeliminowac , nawet jak sie bierze tabletki anty. jezeli jest silny stres to zawodzą !!! trzeba umiejetnie rownowazyc emocje , a jezeli silny stres przeszkadza nam w zyciu to najwyzszy czas skorzystac z pomocy psychologa.

Z tym, że aby zawiodła metoda NPR potrzeba znacznie słabszego stresu niż aby zawiodła antykoncepcja hormonalna. W przypadku osób młodych, które się uczą czy studiują trudno i regularny tryb życia i mało stresów i w takim przypadku uważam że antykoncepcja hormonalna jest jak najbardziej ok, zwłaszcza że takie osoby nie mogą sobie pozwolić zwykle na wpadkę. Pamiętam jak przez szkolne stresy okres potrafił mi się spóźnić o tydzień, czy nawet dwa i bynajmniej nie był to stres wymagający wizyty u psychologa, tak regował mój organizm i kropka. Sama stosuje od ponad roku i mam zamiar stosować jedynie przez najbliższy rok, nie dłużej. Nie jestem zwolenniczką stosowania tego typu antykoncepcji przez długie lata jak wiele kobiet to robi. Po odstawieniu mam zamiar z partnerem stosować gumki plus zacząć uczyć się NPR. Bo aby się jej nauczyć potrzeba w końcu wielu cykli samoobserwacji.

Gość rozregulowalas organizm
"Zawsze miewalam co okolo 30 dni, wiec licze ze nadejdzie licząc od poprzedniej miesiaczki około 11 grudnia, a jesli mam liczyc od dzisiejszego krwawienie, to gdzies z koncem grudnia, po swiatach. a ja chche jak najszybciej!! " poniewaz wszystko sie rozregulowalo to ciezko przewidziec kiedy bedzie nastepna raczej nie masz co liczyc od poprzedniego krwawienia...wlasnie krawienia bo to nie jest stricte okres to tzw. krwawienie z odstawienia, ktore pojawia sie zawsze jak zrobisz przerwe w tabletkach (nawet ta planowana 7 dniowa) zawsze mozesz zaczac brac tabletki juz teraz jesli chcesz by organizm sie przyzwyczajal...tylko, ze ZABEZPIECZONA bedziesz dopiero OD NASTEPNEGO CYKLU czyli po nastepnym krwawieniu ale brac je mozesz bez czekania na okres teraz ;)

Gość każda chemia
wprowadzona do organizmu jest nie tyle, że rakotwórcza co szkodliwa. Myślę, że bardziej zdrowa byłaby spirala domaciczna, tylko, że z kolei permanentny stan zapalny śluzówki macicicy wywołamy jonami miedzi, a niepozwalający na zagnieżdżenie się zapłodnionego jaja w macicy, też może być z czsem rakotwórczy. Zatem należałoby znać statystykę, która z metod antykoncepcyjnych jest mniej rakotwórcza., bo i ta i ta jest dla oganizmu kobiety nieobojętna. Myślę, że najwłaściwsza byłaby szklanka wody zamiast lub klasztor wyposażony w świece, co Wy na to?

Gość kaźka
a ja myślę, że lepsze od świec a nawet facetów są dilda!!! Zawsze "stoją" na każde zawołanie o każdej porze dnia i nocy.

Gość kaziczek
Ja z kolei proponuję lalkę gumową sterowaną komuterowo za 6.5 tys zł. Czysto, higienicznie, zdrowo, bez ryzyka HIVa no i też na każde zawołanie.

No właśnie jak? A tak: rodzić co dwa lata dzieci, aż do wyczerpania jajeczek w jajnikach. Kobieta jest stworzona do rodzenia, a każde ograniczenie sprzeczne z Naturą jest szkodliwe dla zdrowia. Mężczyźni, co Wy na to?