Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dsuritiutrtrtewerrt

do którego roku życia można podjąć studia dzienne?

Polecane posty

Gość dsuritiutrtrtewerrt
eeeee :O

Gość moze zalezy od uczelni
jasne, że się cieszę :) poza tym jestem osobą mało poważną - raczej roztrzepaną i nie czuję się jakoś bardzo staro i poważnie wśród osób ze studiów, poza tym nie wszyscy zaczynając mają 19 lat jest duzo 21,23 latków chociażby poza tym na niektórych uczelniach staromaturzyści mają prawo do zdawania wewnętrznych egzaminów, więc jest wygodniej nawet w porównaniu z nowomaturzystami, którzy, żeby gdzieś się dostać muszą poprawiać maturę no i bardzo prawdopodobne, że jeśli byłaś dobrą uczennicą to będzie Ci łatwiej, bo miałaś w szkole wyższy poziom matematyki i fizyki niz jest teraz w szkołach, byłam bardzo zaskoczona poziomem osób ode mnie z roku, które zdawały maturę na dużą ilość punktów, kiedyś było jednak trudniej życzę Ci powodzenia, nie rezygnuj z tych planów, jeśli mają Ci dać satysfakcję

jesteś pewna, że stymi stypendiami naukowymi jest inaczej ? bo mi się coś wydaje, że jednak powyżej 26 roku życia już nie ma prawa do żadnych zniżek i żadnych stypendiów, nawet naukowych, chyba, że na studiach doktoranckich

Gość podlotek
nie ma limitu (ale polecam dla pewnosci przeczytanie odpowiedniej ustawy). kiedys patrzylam na liste przyjetych na prawo na dzienne i byli ludzie z rocznikow wczesniejszych niz 1970

Gość dsuritiutrtrtewerrt
moze zalezy od uczelni - dzięki wielkie :) Ja właśnie też jestem roztrzepana i raczej wygladam na 6 lat młodszą :P A zdradzisz jeszcze jakie były to studia te pierwsze i drugie? I czydostałaś prace po tym? Drugie do poziomy mgr czy inzyniera robiłas? Przepraszam ze sie tak wypytuje ale wiesz, jestem widze w podobnej wytuacji :) Aaa, pracowalas w czasie sudiow?

Gość he-he-he-he
naukowe mozna dostawac zawsze, bo to "nagroda" za wyniki w nauce. a socjalne to jest pomoc dla studentow bedacych w trudnej syt. materialnej i tu sa pewne ograniczenia.

Gość na 100 procent
na stypendium naukowe nie ma limitu wieku! wiem bo moja kuzynka ma 45 lat, studiuje zaocznie i ma stypendium naukowe:P

Gość ja pobieralam stypendium socja
pobieralam socjalnie ale bylam na prywatnej uczelni, moze dlatego ta roznoca. Wyzsza szkola psychologii spolecznej w warszawie (ta kolo wyszynskiego)

hmm, zdradzę Ci tylko, ze pierwsze studia były typowo humanistyczne na uniwerku , a drugi kierunek jak pisałam na polibudzie - jestem jeszcze w trakcie tych drugich, więc się nie przyznam, bo z tymi moimi kierunkami jestem raczej charakterystyczna, a juz wiadomo, ze studiuję na pwr :) nie przyznam się do bycia kafeteriuszką :D pierwsze zrobiłam na poziomie mgr, a teraz w czasie tych drugich prowadze własną działalność, więc właściwie pracuję i bardzo mi to pasuje, bo mam nielimitowany czas pracy i spokojnie godzę to ze studiami a na jakiej uczelni myslisz o tych studiach ? moze sie spotkamy przypadkowo na korytarzu ;)

Gość dsuritiutrtrtewerrt
noo, wrocław też mi chodzi po głowie :) Tylko boje się że się nie utrzymałabym finansowo (mieszkam w Czestochowie, i roznica zarobków między wami a nami jest ogromna) ale zawsze można tam czegoś poszukać :) Dużo godzin dziennie poświęcasz na prace?

nie potrafię Ci powiedzieć ile poświęcam na prace, czasami siedzę całymi dniami i nocami a czasami tylko zajrzę na kilkanaście minut co się dzieje czy jakieś maile przyszły czy są nowe oferty. Powiem Ci, że na pierwszym roku politechniki raczej nie dasz rady pracować na etacie, jest sporo nauki i sporo zajęć, powinnaś dobrze pogłówkować co wymyślić z tymi zarobkami

a wlasnie a ta informatyka na UWr czy Pwr czy się marzy, bo podobno na Uniwerku jest ciężej na inf, cięższa matematyka przede wszystkim

*Ci się marzy miało być

Gość dsuritiutrtrtewerrt
a powiem ci ze nie zastanawiałam się nawet. Ogólnie myślałam o Wrocławiu poprostu :) Aaa, jeszcze mam jedno pytanie, czy jak składałam podanie na te drugie studia to miałam już uukończone 26 lat? Chodzimi o miesiące??

Gość dsuritiutrtrtewerrt
skłądałaś* miałaś*

tak, miałam ukończone w maju 26 lat a składałam wiadomo jakoś w czerwcu i pytałam dokładnie w dziekanatach czy nie jest dla mnie za późno, odpowiedzieli "nie ma limitu wieku" jak jest na uniwersytecie - nie wiem :) i jeszcze taka informacja ode mnie - możez zdawać na politechnikę egzamin do wyboru z matematyki albo z fizyki a na uniwersytet egzamin z matematyki tylko i co do egzaminu wstępnego na Uniwersytecie Wr: są zadania bardziej na sposób a na polibudę bardziej zadania obliczeniowe

Gość dsuritiutrtrtewerrt
dzieki wielkie :) Musze powiedzieć że mnie pocieszyliście bardzo :) Dzięki :)

Gość jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ja w tym roku skończyłam 26lat, bez problemu dostałam się na Uek i dostalam socjalne.

Gość dsuritiutrtrtewerrt
uek czyli co???

Gość dsuritiutrtrtewerrt
uniwersytet ekonomiczny??

Gość jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie

Gość dsuritiutrtrtewerrt
i jak sie tam czujesz? Mialas juz jakies studia skonczone wczesniej? Sa same duzo mlodsze osoby od ciebie?