Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anjaaaaa91

tabletki antykoncepcyjne a trądzik!

Polecane posty

Gość anjaaaaa91

niedawno bylam u ginekologa i lekarz przepisal mi srodki antykoncepcyjne YAZ. mam teraz pewne obawy co do stosowania go. to moje pierwsze srodki antykoncepcyjne, a dodatkowo mam problemy z cera. walcze z tradzikiem od jakis 3 lat, co prawda nie sa ta ropne zmiany, ale dosc uciazliwe - zwlaszcza nasilaja sie przed okresem. czy ktoras z was stosowala w jednym czasie srodki antykoncepcyjne i antybiotyki przeciw tradzikowi? podobno niektore srodki antykoncepcyjne przepisuje sie w celu zwlaczenia tradziku. boje sie tylko, ze kiedy przestane je stosowac, to moje problemy z cera moga sie jeszcze nasilic. co mi radzicie? nie wiem jak polaczyc te dwie sprawy.

osobiście stosowałam antykoncepcje Yasminelle przez dwa miesiące w celu pozbycia się trądziku...nie pomogło wręcz było gorzej, a nawet tragicznie. poszłam do dermatologa wypisał tetralysal-antybiotyk... brałam 3 miesiące i było w porządku... jednak po odstawieniu wszystko mi wraca... Jednak wiele jest dziewczyn zadowolonych z efektów wszelkich tabletek, spróbować można, każdy organizm reaguje inaczej ... Od razu proponowałabym zrobić badania...chodzi mi o hormony... wtedy widać będzie czy tabletki będą odpowiednie. Mi niestety nikt takich nie zlecił. Robię teraz na własną rękę bo podejrzewam, że mój trądzik jest o podłożu hormonalnym... pozdrawiam...

Gość anjaaaaaaaa91
yh...teraz to juz kompletnie nie wiem co zrobic. mi lekarz nie przepisal zadnych badan, co mnie w zasadzie zdziwilo. po ilu tabletkach zaczela ci sie pogarszac cera? po jednej czy dopiero po kilku opakowaniach?

po połowie pierwszej paczki zaczęło się psuć... myślałam, że to taki początkowy efekt i chciałam przeczekać, jednak tak się pogorszyło, że musiałam odstawić... nie twierdzę, że u Ciebie będzie tak samo. wielu moim koleżankom bardzo po antykoncepcji się poprawia cera ... powodzenia!!!