Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zwyczajnie Agata

Motywacja + plan działania

Polecane posty

tak , to pamelo :-) nie byłam pewna i nie chciałam ryzykowac hi hi No wiem jak to jest . Moze bedziesz miała mozliwosc zeby zjesc np. serek wiejski i bułke z ziarnami . Ja zawsze mam łyzeczke przy sobie :-P

Gość bywaaa
Serek, kanapę, owoc, to wezmę ze sobą, no ale na obiad to wolę zjeść coś ciepłego, no nic może się uda :). A Ty liczysz dokładnie kalorie tych dań?

Gość bywaaa
Pisałas wcześniej, że już schudłaś na te diecie, a możesz powiedzieć ile i jak długo to trwało?

staram sie liczyc dokładnie ale przez tą głupią bułke wychodzi mi 1200 kcal i w dodatku ok.400 kcal na samo sniadanie . W sumie to czytałam ze dobrze zjezc duze sniadanie , bo rozkrecamy metabolizm i pozniej lepiej sie spala . Wazyłam kiedys 66 i schudłam do 52 , pozniej waga wahała sie 53-53 . Ostatnio przytyłam i chce spowrotem wrócic do swojej wagi . W sumie nie wygladam tragicznie , zalezy mi zeby pozbyc sie tłuszczyku z brzucha , to mój główny problem. Jesli chodzi o czas to było to bardzo rozciągniete w czasie( pisałam juz wczesniej dlaczego :-((((( ) Jesli bedziesz jadła na miescie to mozesz zamówic zupe albo , cos grilowanego i surówke , albo ryz, makaron bez sosu , na pewno cos znajdziesz :-)

Gość bywaaa
No ja też mam największe problemy z tłuszczykiem na brzuchu, bo też nie wyglądam tragicznie ;), ale 5 kg, to dla dobrego samopoczucia bym chciała zrzucić. Nie możesz wyglądasz tragicznie przy tej wadzę jaką teraz masz :)

Gość bywaaa
No chyba nie chcesz 50 kg ważyć?, bo to będzie ostre przegięcie...

Gość bywaaa
Mam 28 lat ;). A Ty? Jak tam dzień? :)

dołączam się do diety :) mój plan działania: zero węglowodanów a właściwie zero chleba ziemniaków makaronów i ryżu do końca roku a w nowym roku tylko razowe. Ja chce zrzucić ok 7-8kg (jak będzie 5 to też sukces) więc troche więcej ;] ale cel mamy wspólny bo ważę 61 no i mam zamiar ćwiczyć musi się udać no to powodzenia będę tu zaglądać

Czesc. Bywaaa ja mam 22 lata :-) U mnie dzien troszeczke inaczej niz naplanowałam , bo po pracy usnęłam i obudziłam sie dopiero po 21 wiec omonął mnie podwieczorek:-(((( hi hi i troszeczke zmodyfikowałam jadłospisik :-) za chwileczke napisze co dzisiaj jadłam Poziomka123 witam i zapraszamy :-) Mam nadzieje , ze nie tylko bedziesz tu zagladac , liczymy na aktywny udział. Powodzenia w dietkowaniu :-)

dzisiaj zjadłam: 7.30 kawa z mlekiem, serek wiejski, 80 gr bułki sojowej 11.00 kakao pół na pół z woda 100 g serka białego , z jog mały pomidorek i kawałeczek ogórka 50 g bułki zaiarnistej 14.00 redbull light 15.00 1 sredni ziemniak szpinak około 200 g z jog nat 2 jajka na, oliwa, 200 ml kefiru 0% 21.30 100g sera białego z jog nat 0.1 300g i cynamonem, herbata zielona ,łyzeczka oliwy Co o tym myslicie??

Gość bywaaa
Niezły jadłospis :), trudno mi go ocenić, bo sama mam duże problemy z jadłospisem. Mimo że nie powinnam się głodzić, to jednak muszę jeść mniej żeby schudnąć. No ale muszę dokładnie spisac, co ile ma kalorii :)

hej:-) a ja dzisiaj wczesniej skonczyłam prace i zastanawiam sie co by tu robic bo swietna pogoda u mnie , cieplutko , słonecznie . Własnie koncze sprzatac pokój, pozniej kąpiel i obiadek i wyrusze chyba pochodzic po sklepach . Umnie jak narazie : 8:00 80 g bułki sojowej , jajecznica z dwóch jajek , na kapce oliwy, kawalątek ogórka i malutki pomidorek , zielona herbata 11:30 kawa z mlekiem , serek wiejski light, 25 g bułki sojowej teraz: zielona herbatka:-) obiadek : 30 g makaronu ze szpinakiem i 80 g piersi podduszonej z cebulka i przyprawami, oliwa na podwieczorek planuje pomelo a kolacja hmmm jeszcze zobacze na co bede miała ochote a o 22 , niestety do pracy znowu. Bywa a jak tam u Ciebie ??? Mam nadzieje ze miło Ci mija dzien i bez grzeszków:-) Poziomka a co u Ciebie???? jak tam dietkowanie :-] Buziaki

Gość bywaaa
Grzeszków nie mam na razie ;). Ale mam obawy, czy to coś da...czy faktycznie jej mniej niż zawsze...

Witam serdecznie Agata czy na tych zdjęciach motywacja to TY ? Ile ważyłaś i ile schudłaś ? Ja odchudzam się już wg tego linka co podałaś 3 miesiące i na razie 7kg mniej zresztą widać w stopce. Pisałam już na mż a teraz na odchudzanie - razem raźniej ale jeśli pozwolicie to będę zaglądać i pisać też czasami.

Gość bywaaa
Witam nowe koleżanki :) Doti możesz podać swój przykładowy jadłospis? ;), bo ja mam z tym problem.

cześć dziewczynki. jak na razie idzie mi dobrze: węglowodany tylko w jogurcie i warzywach a na takie sobie daje przyzwolenie ;) powiem szczerze że chciałam już dzisiaj sobie odpuścić ćwiczenia ale jak weszłam już na forum i zobaczyłam że też się zmagacie to jakos tak motywacji nabrałam ;) no i chociaż te półgodziny poćwiczę. Zwłaszcza że wieczorem będę piła wino a wiadomo że alkohol nie jest wskazany przy diecie ;) nie zamierzacie też trochę poćwiczyć? ;> no chooodźcie ;>>

Gość bywaaa
Pół godzinki ćwiczeń, to wcale nie jest tak mało :). No ja też zamierzam trochę poćwiczyć :)

Doti , witaj na tym zdjeciu to na szczescie nie jestem ja . Znalazłam je w internecie i pomyslałam , ze wtrzuce na zachete . To czego dokonała ta dziewczyna jest niewiarygodne...Podziwiam ja:-) Mogłabys napisac cos wiecej o swoim jadłospisie jak jesz?? Widze , ze swietnie Ci idzie .Gratuluje :-) A ja własnie jestem w pracy . Ciekawe czy moja waga spadła w dół chociaz 200g przez te 3 dni... Zwaze sie niestety dopiero w przyszły weekend czyli po mniej wiecej 2 tyg dietki. Nie mam wagi , dopiero jak pojade do rodziców to wskocze . Jesli okaze sie ze nic nie rusay to ide do dietetyka nie mam zamiaru sie meczyc dłuzej... Bywa- jesli masz problem z jadłospisem to napisz co jesz , pomozemy Ci . Podpowiemy co dodac , ja uwazam ze takie rady są cenne , czasami nam cos zwyczajnie umyka . Po to tu jestesmy zeby sie wspierac :-) Dziewczyny polecam mój dzisiejszy obiadek , przepyszne było . Na podwieczorek zjadłam pomelo , pozniej jeszcze wypiłam kawke , bo padałam ze zmeczenia, oczywiscie niewiele mi pomogła ale to mój nałóg , Próbuje sie odzwyczaic ale ciezko idzie , jeszcze niedawno piłam 3 .Uwielbiam te 2 w 1 z biedronki:-P a na kolacje zjadłam około 120 g sera białego z odrobiną jopg nat , cebulką , małym pomidorkiem i poł bułki sojowej, (+mała łyzeczka oliwy ) ech...przekraczam 1100 kcal Musze bardziej popracowac nad tym jadłospisem :-)

Ale dzisiaj spokój tutaj , nikt sie nie pokazuje ... Co tam u was dziewczynki ?? ja miałam cięzki dzien, jestem padnięta. A dietka tak sredio sniadanie : kawa z mlekiem i omlet z 2 łyzkami jabłek prazonych i jigurtem natutralnym II sniadanie kawa 2w1, sałatka z tunczyka , cwiartka bułki obiad 50 gr makaronu pęłnoziarnistego, z cebulka i pomidorami z puszki,oliwa podwieczorek kisiel bez cukru, redbull i to tyle na dzisiaj .

Gość bywaaa
Hej hej :) Wczoraj też miała ciężki dzien, bo zjadałam pierwszy posiłek dopiero o 15.30, brak czasu, no i niestety to trochu potrwa zanim nauczę się jeść po trochu regularnie... No ale dziś jest lepiej, bo już zjadałam 4 nieduże posiłki, a jeszcze coś zjem. Ja bym chciała zobaczyć mieć 5 kg mniej na wadzę do końca roku, bo jak nie to się pewnie podłamię, też nie mam wagi w domu ;)

Melduje sie... w pracy , zmeczona, zła, smutna, rozczarowana....tysiac powodów. Niby trzymam jakąs tam diete ale czuje sie taka "napompowana" 8:00 serek wiejski light, 3/4 bułki sojowej 11:00 kawa z mlekiem, serek wiejski light, pół bułki sojowej 15:00 piers z kurczaka, 4łyzki ryzu brązowego , około 200 dag warzyw , oliwa, kawa 2w1 ( posłodziłam łyzeczką cukryu , bo słabo sie czułam i myslałm , ze poprawi mi ise po dawce cukru...) 18.20serek homogenizowany nat 3,5 % 150 g , 1/2 bułki i popiłam spopro soku grejpfrutowego bez cukru 12 kcal w 100 ml wypiłam około 0,5 l ( właczyło mi sie ssanie .... Ocencie prosze bo ja juz głupieje ....

Wczoraj napisałam mega długą wiadomość i się skasowała :| No ale do rzeczy hm co do Twojej diety Agata to no podziwiam, same zdrowe, niskokaloryczne rzeczy. Brawo. Napisz jak się zważysz ile schudłaś. koniecznie. Pewnie wiecie że zielona herbata ma właściwości odchudzające czytałam nawet że ludzie którzy wspomagają odchudzanie zieloną herbatą chudną sporo ( z tego co pamietam to 2kg) w stosunku do tych którzy odchudzali się bez zielonej herbaty. No i właśnie zastanawiam się czy na mnie to działa bo pije od 2 lat po 4 kubki dziennie głównie zielonej herbaty hm myślicie że jak zmienie tą w torebkach na sypaną to jakoś oszukam swój organizm ;> ? ? Co tu jeszcze... co do ćwiczeń gdzieś przeczytałam mądry artykuł żeby ćwiczenia zacząć od 10 minut ale regularnie no i jak już będziemy na siłach robić więcej to zwiększać ale nie wcześniej niż sami będziemy tego chcieli. Ważne jest żeby wypracować nawyk a później stopniowo zwiększać czas ćwiczeń. Skutek będzie taki że nie zrazimy się do ćwiczeń i wyrobimy nawyk. U mnie dieta ok jak na razie najciężej był gdy mój miły robił pyszne hot dogi a ja się nie skusiłam ;] w ogóle z nim jest ciężko co chwile ma pomysł żeby zrobić frytki albo nie wyobraża sobie obiadu bez ziemniaków no ale nic trudno dam rade. A i wymyśliliśmy zamiennik do obiadu zamiast ziemniaków: pokroić w talarki marchewkę wrzucić na patelnie z małą ilością masła i po jakimś czasie dodać cebule naprawdę pycha, koniecznie spróbujcie. Pozwoliłam sobie za to zrobić sałatkę owocową z jabłka banana mandarynek oblanych jogurtem naturalnym. W sumie owoce są nie wskazane w mojej diecie ale myśle że to mniejsze zło i raz sobie mogłam pozwolić ps -1kg ;)

Czesc :-) Oczywiscie , ze sie nie poddałysmy . Ja spedziłam weekend w szkole od rana do wieczora i dlatego nie pisałam ale juz wracam :-) Jedzonko w porzadku, np. na uczelnierek wiejski itp.tke z kurczaka w pojemniczku , serek wiejski itp. A dzisiaj Sn: 2 kromeczki chleba orkiszowego, mały serek wiejski light, kawa z mlekiem o,5 II sniadanie jogurt light bez cukru , obiad : warzywa na patelnie , poł opakowania . Podwieczorek/kolacja sorbet( firmy linessa) , cappucino ( mała nagroda ) Ja pije herbate zielona ale czy ma ona az taki wpływ na odchudzanie to ciezko powiedziec :-) Na pewno ma sie mniejszą ochote na słodycze, i jak sie jest głodnym to wypicie takiej mocniejszej hamuje apetyt. Ja zwaze sie dopiero w sobote jak pojade do domku , mam nadzieje , ze bedzie mniej...:-))

Poziomka - dzieki za przepis , spróbuje na pewno bo akurat dysponuje marchewkami :-) Ja zrobie to ma oliwie :-) A teraz ide po tą zieloną herbatke moze akurat cos wspomoze:-P

Uffff odkopałam temat Dziewczyny gdzie sie podziałyscie ? Zostawiacie mnie samą?? Wracajcie syzbciutko. Napisalm po poludniu dluga wiadomosc i usunela mi sie a nie mialam czasu sie powtarzac wiec odyzwam sie dopiero teraz z pracy. Napisze tylko szybciutko menu na jutro izmykam sie uczyc. dzisiaj bylo s owsianka pol na pol mleko z woda , lyzka rodzynek i siemienia,kilka sliwek suszonych, II s ser bialy z jog nat, kromeczka orkiszowego chleba, kawa ob warzywa na patelnie, kawa 2w1 kolacja kielbaska y pomidorem i ketchupem wiem ,niezbyt dietetycznie ale mialam ochote na nia Mam nadzieje ze jutro sie odezwiecie buziaki