Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielona małpa

Jak zrobię test ciążowy ...

Polecane posty

Gość zielona małpa

i jest negatywny to mam jakiś taki głupi nawyk, że oglądam go w poszukiwaniu drugiej kreski tzw "cienia cienia" :o Wy też ? Dzisiaj zrobiłam o 6 rano i dalej poszłam spać jak zobaczyłam , że negatyw a jak wstałam o 9 to nawet lupę wyjęłam, żeby poszukać.Latam po mieszkaniu w poszukiwaniu odpowiedniego światła pod którym będzie widać :o Oszalałam ?

Gość makupiczu
zdecydowanie oszlalas:(

czyli masz wielką nadzieje na dzidziusia dlatego tak wypatrujesz drugiej kreski a nawet cienia :) ja ostatnio tez tak miałam .. wyrzucilam do kosza .. a pozniej szperałam w nim czy moze sie przeoczylam, :)

Gość zielona małpa
Kosz to kosz, ja dzisiaj wyjęłam z pieca :P Ale albo mi odbiło, albo teraz widzę wyraźnie zarys drugiej kreski. Wmawiam sobie, że to reakcje chemiczne które zaszły przez ten czas, ale mam wewnętrzną nadzieję, że jednak to cien cienia :)

ja rownniez hodzilam po mieszkaniu do okna i szukalam odpowiedniego światła teraz w piatek powinnam dostac @ jak nie to kolejny test mnie czeka

nie wiem jak to jest z tym piecem ..,. ale ja nie zauwazyłam jednak nawet cienia moze bys wkleila nam tutaj fotke testu ? niektore tak robia :) my ocenimy

Gość henia malinowska
to przez cieplo Tez tak mialam jak kiedys polozylam na kaloryferze Ale ciazy oczywiscie nie bylo..:(

Gość zielona małpa
bellla123 ja też powinnam dostać w piątek, ale robiłam test, bo w pierwszej ciąży ( zakonczonej w 6 tyg.) test wykrył mi ciąże już tydzień przed terminem @. Miałam nadzieję, ze i tym razem tak będzie.

sorki "chodzilam" ja wmawialam sobie, pokazalm narzeczonemu a on nic nie widzial....jednak pozniej kupilam tej samej firmy i zauważylam przed zrobieniem ze na białym tel sa wyrazne jakby wyryte 2 kreski gdzie tak naprawde oznaczone były w ktorym miejscu maja ona powstac znaczy kolor sie zmieni

Gość zielona małpa
W piecu nie paliło się od 2 dni . Nie było mnie w domu. Kurcze nie róbcie mi nadzieji :) Do tej pory byłam pewna, że wyjdą 2 kreski bo mam objawy jak w pierwszej ciąży.

Gość to nic jeszcze
Ja czasem myślę, ze może jak sobie dorysuję tę drugą to zajdę bo to podziała jak autosugestia. Oczywiście nigdy tego nie zrobiłam, ale takie myśli mi przechodzą przez głowę. A ogólnie to tak. Biegam od okna do lampy, wyrzucam, Wyciągam z powrotem i tak w kolo.

:(( juz tydzien przed @ pokazal Ci wynik pozytywny a mi niestety nie. cykle mam 28 dniowe owulacja była 13 listopada a wspołżyłam 9,10 listopada.A co do tego testu firmy pre-test nie jestem zadowolona jakie proponujecie

Gość zielona małpa
Myślałam, że tylko ja taka jestem :) Ps. kiedyś domalowałam sobie czarnym mazakiem. Oczywiście dla śmiechu. siuneczka kurcze za późno to napisałaś. Połamałam go z nerwów i wyrzuciłam do pieca. Tym razem się pali :D

Gość zielona małpa
bellla123 wtedy test miałam jakiejś nieznanej mi firmy. Mąż kupił mi , zrobiłam , ale nie pamiętam nazwy. Taka zwykła biała płytka z napisem hcg małymi literami. To ten co tydzien przed @ mi wykrył. Teraz kupiłam taki różowy w le`clercu w aptece.

ja kupiłam firmy bobo i tez 1 kreska bardzo wyrazna i tyle .. poczekam teraz do kolejnego okresu czyli do 4 grudnia moze tym razem .. chociaz w złosci powiedziałam sobie ze JUZ NIGDY NIE KUPIE TESTU BO I TAK NIC NIE WYCHODZI ... jak bede w ciazy to bede ,, zauwaze po wymiotacvh :)

jak zrobie test i wyjda 2 kresi to bedzie wielka niespodzianka dla mojego kochanego:))))) nie moge doczekac sie piatku

aaa w sumie ja robilam rowniez bobo- test.kurde zwatpilam jesli tobie wyszedł tydzien przed @ a mi nie to chyba juz nie ma zadnych szans:(

Gość zielona małpa
Ja mam 4 testy z pierwszej ciąży na pamiątkę. Też nie mogę się doczekać aż znów zobaczę 2 kreski. Mam nadzieję, że tylko razem się udało a ten test był za słaby :)

dla niektorych ciaza jest niespodziewana niespodzianka a dla innych wielkim oczekiwaniem na 2 kreski

Gość zielona małpa
bellla123 nie patrz na to :P Ja to w ogóle ewenement. Lekarz mówił, że to bardzo rzadkie zjawisko i że testy najczęściej wychodzą wiarygodne dopiero po terminie @ bo to stężenie hcg jest jeszcze za słabe. W ogóle to nastraszył mnie, że moge mieć bliźniaki w związku z tym, że tak silne to stęzenie było tydzien przed @

ja nosze rwniez tamate testy ale musze je wyrzucic bo na jednym w bobo test zrobily sie 2 kreski ale nie na białym tle lecz obok sa 2 otwory wogole nie wiem do czego

Blizniaki to podwojna radosc:) moja mama miala rodzestwo blizniakow wiec szansa jakas jest drugie pokolenie

jak sie dobrze przyjrzec na tesie BOBO jest zaznaczone C i T sa to miejsca w ktorych powiiny ukazac sie dwie kreski :)

Gość zielona małpa
Ja w tym cyklu miałam owu 2 dni wcześniej więc i okres powinnam dostać 2 dni wcześniej. Planowo 28 dzien wypada w piątek ale 14 dni od owu wypada w środę. Jak nie dostane @ to zrobie jeszcze jeden. Myślicie, że ten cien cienia może coś znaczyć ? Powiedziałam juz mamie i małżowi, że test negatyw. Ale byłby psikus jakby się udało ...

a mialas jakies objawy przy pierwsze ciazy chodzi mi o te pierwsze tygodnie wykazujace ciąże. ja nic nie mam jedyny bol byl jajników i wieksze piersi a teraz nic

Gość zielona małpa
Moja mama ma braci bliźniaków :) żeby było śmieszniej to babcia mojej mamy miała siostrę bliźniaczkę :) Co do objawów to w pierwszej ciązy miałam takie same jak teraz czyli ból jak na @ tylko już trwa dłuższy czas, jakieś 7-8 dni. Piersi lekko powiększone. Wtedy miałam bardziej powiększone i bardziej obolałe. Ale przecież to nic nie znaczy. A i czasem rwie mnie lewy a czasem prawy jajnik. Częściej chodzę siusiu co może być też wynikiem tego, że jestem przeziębiona. W pierwszej ciąży na początku miałam takie bóle podbrzusza jak podczas infekcji czy przeziębienia jajników.