Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KCZORYNKA

Kto pracuje w sklepie z oknami????? Pomocy!!!!

Polecane posty

Gość KCZORYNKA

Witam! Dostalam prace w sklepie z oknami... Kompletnie sie na tym nie znam... Nie chcialabym przyjsc tam jak totalna ciemnota... Wiem, ze oni beda mi tlumaczyc, ale jednak chcialabym zrobic dobre pierwsze wrazenie i cos o tym wiedziec. Jak wyglada np. zamowienie na okna itp. Moze ktos pracuje albo pracowal w skelpie z oknami i moze mi pomoc?

Gość tomatoooo
ja pracowałam , ale wiele lat temu. Co chciałabyś wiedziec ?

Ja pracowałam 3 lata temu przez 3 miesiące. Zamówienia wysyłane były faxem. Początkowo rysowałam odręcznie wzór okna i wraz z zamówieniem wysyłałam do firmy a później dostałam program w którym wpisywało się dane okna np wymiary i wszelkie dodatki wg. upodobań klienta , i wydruk ten wysyłało się do producenta okien.

U nas bazą danych były segregatory. Szefowa w wolnych chwilach zajmowała się wprowadzaniem ich do swojeo tajnego laptopa :)

Gość jhnmcv
i mowi DZIEN DOBRY?

Najczęściej przychodzi i pyta "ile?" :) Wtedy wypytujesz o co dokładnie chodzi, przedstawiasz ofertę. Musisz wyczuć na co sobie pozwolić. Czy zaproponować te droższe czy tańsze. Wypytujesz o wymiary okien, mówisz co można do tego dodać np.szprosy, klamki , okleiny. Pytasz jakie to ma buć okno np. roziwerno uchylne i wpisując do komputera wszystkie dane mówisz cenę. jeśli jest nadal zainteresowany dajesz wydruk z tego programu.

Acha no wlasnie o to mi chodzilo....czyli jest jakis program w ktory wpisuje konkretne dane i wyskakuje mi cena tak??

Tak, po kilku dniach program wydaje się bajecznie prosty. Na poczatku się gubiłam i dalej malowałam wzory ręcznie :) Oczywiście tak było u nas. Mam nadzieję, że w Twojej firmie też będzie ten program. A w jakiej firmie dostałaś pracę jeśli wolno spytać ?

Dasz sobie radę :) Tydzień nauki i będziesz już czuła się pewnie :)

hehe. ja zaraz tez sciagne...zobacze jak to dziala...ale jakbym czegos tam nie rozumiala to jeszcze ciebie zapytam ;)

Ten program jest akuat inny , ale działa na podobnej zasadzie co ten mój kiedyś.

A jak nie masz programu, to musisz policzyć. Podstawy geometrii sie przydadzą. Nic trudnego, zero filozofii, wprowadzą Cie w temat i resztę, jeśli Cie przyjęli to bedzie OK. Pozodzenia!