Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pajpik

jak założyc ubezpieczenie

Polecane posty

Gość pajpik

Witam.Od jakiegoś czasu przebywam za granicą, nie mam żadnego ubezpieczenia.Wrazie wypadku czy nawet pojścia do lekarza w Polsceoperacji w razie czegobede musiala placic za wszystko prywatnie..Czy istnieje jakieś Polskie takie ubezpieczenie aby je opłacać i być juz ubezpieczonym.Bardzo prosze o rady?

Gość gfffdfghh
oczywsice. jesli chodzi o ubezpieczenie, to np "wojazer: w pzu, sama jestem za granica i imam wykupione

Gość kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
Jeśli chodzi o ubezpieczenie w Polsce, to chyba nie ma czegoś takiego, że będziesz sobie po prostu płacić i już. Jest tylko kilka opcji: 1) pracujesz 2) uczysz się/studiujesz i masz ubezpieczenie ze składki rodziców (do 26 r.ż.) 3) masz emeryturę/rentę 4) nie pracujesz i jesteś zarejestrowana w UP (ale tu wiadomo - co miesiąc trzeba się pokazać) 5) zakładasz własną działalność i wtedy sama płacisz ZUS. Innych możliwych opcji nie przypominam sobie chyba... Może jakieś dodatkowe przypadki, ale o opcji "chcę sobie płacić składki, bo tak" to nie słyszałam.

Gość kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
Oczywiście to są opcje ZUS-owskie. Być może towarzystwa ubezpieczeniowe mają coś takiego, ale o tym to już nie wiem, trzeba by pytać o oferty i szukać.

Gość pajpik
gfffdfghh Czy mozesz coś wiecej opowiedziec?ile płacisz i wogóle? NAwet nie wiem jak wytłumaczyć bo nie bardzo sie na tym znam. Chodzi mi o to ze pracuje na czarno z urzedu dla bezrobotnych w polsce wyzucili mnie bo wiadomo nie stawilam sie na podpis.Gdy przyjezdzam do Polski musze chodzi prywatnie do lekarza,dentysty itp. a teraz na dodatek coś dzieje mi sie z kolanem tak wiec przydaloby mi sie oplacanie nie duzych skladek ale zeby bylo te ubezpieczenie dla wlasnych spokojnych mysli

Gość gddfsskgjlruvf
up