Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ahe

porada u radcy prawnego - ile kosztuje

Polecane posty

Gość ahe

taka porada?

zależy w czym bedzie Ci radził. Od firm biorą czasem 20 000 za poradę.

Gość jak w
jestem osoba prywatna, chodzi o umowe miedzy studentem a uczelnia, uczelnia nie wywiazala sie z umowy, a czesnego nie chce zwrocic

jak w- to ja Ci za darmo doradzę :P Skoro uczelnia "nie wywiązała się z umowy", to nie ma podstaw do zwrotu czesnego. Możesz najwyżej dochodzić odszkodowania (choćby w wysokości zapłaconego czesnego) ;)

Gość blokers Ty nigdy nie radzisz
za darmo...

Gość jak w
jak to? uczelnia zmienia ze mna umowe po 8 miesiacach od podpisania. umowa byla podpisywana, gdy uczelnie wiec\dziala, ze nie dziala zgodnie z prawem, teraz moge rozwiazac umowe, ale mam podpisac rezygnacje - ugode iz nie roszcze zadnych pretensji. a ja roszcze! stracilam pieniadze i czas! i nawet chce zadoscuczynienia!:)

Gość o wlasnie
:o

Gość jak w
:) jak pokaze zdjecie, to bedziesz musial mnie jeszcze przed sadem reprezentowac;)

Gość a proszę bardzo
a ty myslisz że uczelnia sobie z choinki wzięła umowę? Oni właśnie z prawnikiem pracuja nad każdym szczegółem w umowie. Więc jest ona tak skonstruwana że nic nie wygrasz, uwierz mi. Pracuję na uczelni ..

Gość jak w
tylko uczelnia nie powinna dzialac, nie ma prawa funkcjonowac, a to ukrywa

Gość szlachetnapaczka.pl
Nie wiem czy tak jest we wszystkich miastach, ale w bydgoskiej Gazecie Wyborczej bodajze we wtorki jest drukowany jakis kupon i sie go wycina i mozna z nim isc do radcy prawnego i on w zamian za kupon udziela porady gratis

Gość jak w
nie, przeciwnie, licze na Twoje dobre, litoscie serce;)

Gość jak w
O! Bardzo dziekuje! ja wlasnie z Bydgoszczy:)

U mnei w kancelarii od 50 - 100 zł. sama porada bez innych czynności i sporządzania pism ale znamradców, ktorzy biorą na dzień dobry 500.

Gość szlachetnapaczka.pl
prosze bardzo, ale jak mowie, nie jestem pewna co do dnia w ktorym jest ten kupon :)

Gość a proszę bardzo
a dlaczego nie ma prawa funkcjonować? Nie dostała akredytacji?

Gość jak w
ok, dziekuje za porady:) wkurzylam sie ta sytuaxcja i uwazam, ze wszyscy studenci powinni isc na udry sadowe z "uczelnia" - dla zasady, zeby im za latwo nie bylo!

Gość jak w
chodzi o sytuacje z ahe o/Bydgoszcz. uczelnia nie ma prawa proadzic zajec w Bydgoszczy i teraz zmienia na szybko umowy proponujac nam: albo: jezdzicie do Lodzi na zjazdy 2 razy na semestr reszta zajec na platformie internetowej albo: podpisujecie ugode i placicie jeszcze za listopad mimo, ze nie odbyluy sie zadne zajecia... jak studiowac jezyk bez kontaktu z wykladowcami?! wkurzylam sie! wybieralam uczelnie blisko domu, jakbym chciala daleko, jezdzilabym do Londynu... i dla zasady powinni odczuc, ze nie jestesmy w ciemie bici.! uff... odezwal sie we mnie Janosik...

Gość jak w
musze zmykac teraz; dzieki za wszelkie porady:) milego popoludnia

a proszę bardzo - jeśli macie tępych studentów, to nie ma się czemu dziwić. Czasami rzeczywiście żal dupę ściska gdy sie patrzy co uczelnie wyczyniają ze studentami za ich ciężko zarobiona kasiorę... i litość się uruchamia bo jak można być takim tępym studentem... :o

Gość jak w
wlasnie; to dotyczy prawdopodobnie wszystkich oddzialow zamiejscowych. szczerze mowiac, skonczylam studia mgr na innej uczelni, tu chcialam zdobyc mgr z innego kierunku dla siebie, wlasnego rozwoju, ale okazalo sie, ze nici... i dlatego tak mnie to ruszylo